24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Hak-hak manungsa Myanmar Breaking News News Pariwisata News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Pungkasan Demokrasi bisa uga dadi pungkasan Pariwisata kanggo Myanmar

myanmar1
myanmar1
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Pungkasan demokrasi ing Myanmar bisa dadi pungkasan pariwisata? Iki bisa uga asil saka kudeta militer uga Presiden AS Biden sing kuwatir banget.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Demokrasi Myanmar ora suwene 10 taun uga digulingake pamrentah sing dipilih dening militer wingi
  2. Presiden AS Biden lan Sekretaris Negara Blinken prihatin babagan kahanan kasebut lan penahanan pimpinan pamrentah sipil
  3. Negara Darurat setaun bakal menehi pamrentah militer cukup wektu kanggo reformasi demokrasi dadi kediktatoran, uga ngrusak industri pariwisata lan pariwisata sing penting.

Myanmar ana ing pemerintahan militer sawise kudeta ing dina Senin, ing endi militer nahan pimpinan de facto Aung San Suu Kyi lan ngumumake kahanan darurat darurat. Militer negesake manawa partai Aung San Suu Kyi menang ing pemilihan November pungkasan amarga penipuan.

Hak asasi manungsa saiki bisa dadi sejarah maneh kanggo negara Asia Tenggara iki lan anggota ASEAN.

Ing Washington saiki Presiden AS Biden lan Sekretaris Blinken ujar, Amerika Serikat prihatin banget karo penahanan militer Myanmar kanggo pimpinan pamrentah sipil, kalebu Penasihat Negara Aung San Suu Kyi, lan pimpinan masyarakat sipil.

Militer Myanmar ngasilake krisis supaya bisa mlebu maneh minangka penyelamat Konstitusi lan negara kasebut, nalika ngalahake mungsuh politik sing misuwur.

Sawise ditinjau kabeh kasunyatan, Pamrentah AS wis menilai manawa tumindak militer Burma tanggal 1 Februari, sawise ngilangi kepala pamrentah sing dipilih kanthi bener, dadi kudeta militer.

Amerika Serikat bakal terus kerja bareng karo mitra ing saindenging wilayah lan jagad kanggo ndhukung rasa hormat kanggo demokrasi lan aturan ukum ing Burma, uga kanggo ningkatake akuntabilitas kanggo wong-wong sing tanggung jawab nggulingake transisi demokratis Burma.

AS durung takon karo China babagan kudeta kasebut.

Reformasi demokrasi Burma 2011-2012 minangka serangkaian perubahan politik, ekonomi lan administratif ing Burma sing ditindakake dening pamrentah sing didhukung militer. Reformasi kasebut kalebu pembebasan pimpinan pro-demokrasi Aung San Suu Kyi saka tahanan omah lan dialog sabanjure karo dheweke, panyiapan Komisi Hak Asasi Manusia Nasional, amnesti umum luwih saka 200 tahanan politik, lembaga undang-undang tenaga kerja anyar sing ngidini serikat pekerja lan mogok, relaksasi sensor pers, lan peraturan praktik mata uang.

Minangka akibat saka reformasi, ASEAN nyetujoni tawaran Burma kanggo dadi ketua ing 2014. Sekretaris Negara Amerika Serikat Hillary Clinton ngunjungi Burma tanggal 1 Desember 2011, kanggo nyengkuyung kemajuan luwih lanjut; iki minangka kunjungan kaping pisanan dening Sekretaris Negara AS luwih saka seket taun. Presiden Amerika Serikat Barack Obama dibukak setaun mengko, dadi presiden AS pertama sing ngunjungi negara kasebut.

Partai Suu Kyi, Liga Nasional kanggo Demokrasi, melu pamilihan umum dianakake tanggal 1 April 2012 sawise pamrentah ngilangi undang-undang sing nyebabake boikot NLD ing Pamilihan umum 2010. Dheweke memimpin NLD kanggo menang ing pemilihan umum kanthi longsor, menang 41 saka 44 kursi sing diperebutake, kanthi Suu Kyi dhewe menang kursi sing makili Kawhmu Konstituensi ing omah ngisor saka Parlemen Burma.

Pemilu 2015 asil menehi ing Liga Nasional kanggo Demokrasi an mayoritas mutlak kursi ing rong kamar Parlemen Burma, cukup kanggo mesthekake yen calon kasebut bakal dadi presiden, dene pimpinan NLD Aung San Suu Kyi dilarang konstitusi saka presiden.[59] Nanging, bentrokan antarane pasukan Burma lan kelompok pemberontak lokal nglanjutake.

2016-2021

Parlemen anyar rapat tanggal 1 Februari 2016 lan, tanggal 15 Maret 2016, Htin Kyaw kapilih dadi presiden non-militer pisanan ing negara kasebut Kudeta militer taun 1962Aung San Suu Kyi njupuk peran sing mentas digawe ing Penasihat Negara, posisi sing padha karo Perdana Menteri, tanggal 6 April 2016.

Kamenangan gumelar saka Aung San Suu KyiLiga Nasional kanggo Demokrasi ing pemilihan umum 2015 nambahake ngarep-arep transisi sukses Myanmar saka dicekel cedhak militèr aturan kanggo gratis sistem demokratis. Nanging, gejolak politik internal, ambruk ekonomi lan etnik perselisihan terus nggawe transisi menyang demokrasi sing nglarani. Rajapati 2017 ing Ko Ni, pengacara muslim terkenal lan anggota utama MyanmarPamrentahan partai Liga Nasional kanggo Demokrasi dianggep minangka serangan serius tumrap negara kasebut demokrasi. Rajapati Pak Ko Ni kekurangan Aung San Suu Kyi saka perspektif minangka penasihat, utamane babagan reformasi MyanmarKonstitusi sing digawe militer lan nggawa negara kasebut demokrasi.[62][63][64]

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.