Hak-hak manungsa Layanan Wire News

Tawanan Politik Amerika ing Serangan Keluwen Étiopia

Pilih basa sampeyan
jm
jm
ditulis dening eTN Ngatur Editor

Jawar Mohammed minangka politik Amerika sing lair ing Ethiopia sing saiki ditahan karo pamrentah Ethiopia

Print Friendly, PDF & Email

Asosiasi Kepemimpinan lan Advokasi Warisan Oromo (OLLAA) khawatir banget karo kabar manawa Jawar Mohammed, Bekele Gerba, lan para terdakwa liyane kepeksa protes lapar kanggo protes nglawan penahanan pendukunge.

Minangka pisanan dilaporake dening Addis Standard, paling ora 80 pendukung dicekel sawise demonstrasi sing peserta nganggo warna kuning lan rally ing njaba Pengadilan Tinggi Federal, Divisi Lideta Anti-Terorisme lan Pengadilan Konstitusi. Para pendukung, sing melu ing OromoYellowMovement sing populer, ditangkep lan digawa menyang Kantor Polisi Balcha. Dina sabanjure, tanggal 28 Januari, anggota kulawarga Jawar Mohammed lan tahanan liyane ngerti manawa para tahanan nolak panganan kanggo mrotes penangkapan para pendukunge.

OLLAA kuwatir banget babagan penahanan para demonstran sing tentrem lan ngadeg karo Jawar Mohammed lan wong liya kanggo ngukum tumindak kasebut. Kita njaluk komunitas internasional supaya meksa pamrentah Ethiopia supaya mbebasake kabeh demonstran kanthi tentrem sing dipenjara kanthi ilegal. Penangkapan para demonstran sing tentrem kasebut mung nuduhake manawa pamrentah Ethiopia wis kesasar ing dalan otoriterisme.

Kanggo kabeh pitakon babagan rilis pers kasebut, hubungi:

Blossom Rolly
Von Batten-Montague-York, LC
[email dilindhungi]

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

eTN Ngatur Editor

eTN Ngatur editor tugas.