24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Asosiasi Warta Breaking News Internasional budaya Warta Breaking Hawaii Industri Hospitality Hotel & Resor Kamaainas News Mbangun maneh Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Rencana Aksi Pariwisata Hawaii ing Kauai

kauai
kauai

Alam, budaya, komunitas, lan pemasaran minangka bagean saka Rencana Aksi Manajemen Tujuan Destinasi pulau Kauai sing dikembangake dening warga pulau bebarengan karo Biro Pengunjung lan diterbitake dening Otoritas Pariwisata Hawaii.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Apa rencana pemasaran pariwisata Kauai sajrone 3 taun kepungkur?
  2. Kepiye sumber daya lan budaya bisa nambah pengalaman pengunjung lan warga pulau.
  3. Napa “Toko Lokal” marem para turis uga ekonomi pulau kasebut.

Bagéan saka visi strategis Otoritas Pariwisata Hawaii (HTA) lan upaya terus ngatur pariwisata kanthi tanggung jawab lan regeneratif kalebu Rencana Aksi Manajemen Tujuan (DMAP). Kanggo pulau Kauai, rencana iki dikembangake dening para penduduk pulau kasebut, lan kerja sama karo Biro Pengunjung County Kauai lan Kauai. Iki minangka pandhuan kanggo mbangun, ngrancang lan nyetel maneh arah pariwisata ing Pulo Taman lan ngenali babagan kebutuhan uga solusi kanggo ningkatake kualitas urip para warga lan nambah pengalaman pengunjung.

HTA wis ngumumake publikasi ing 2021-2023 Rencana Aksi Manajemen Destinasi Kauai (DMAP). Rencana iki fokus ing tumindak utama sing dianggep komunitas, industri pengunjung lan sektor liyane sing dibutuhake sajrone telung taun. Tumindak kasebut diatur dening patang pilar interaksi Strategis HTA - Sumber Daya Alam, Budaya Hawaii, Komunitas lan Pemasaran Brand:

Ngormati Sumber Daya Alam lan Budaya

• Fokusake upaya kabijakan kanggo tumindak sing cocog sing bakal ngasilake regane pengunjung lan warga kanggo sumber daya alam lan budaya (malama aina).

• Kolaborasi karo Departemen Tanah lan Sumber Daya Alam Negara Bagian Hawaii kanggo ngembangake lan ngetrapake kabijakan kanggo nambah upaya pemantauan lan penegakan hukum.

Budaya Hawaii

• Investasi ing program budaya Hawaii lan ngenali sumber pendanaan sing nambah pengalaman pengunjung lan nyambungake pariwisata lan komunitas.

komunitas

• Fokus kabijakan sing ngatasi overtourism kanthi ngatur wong nalika ing Kauai.

• Nyengkuyung nitih warna-warni kanggo nambah pengalaman pengunjung, nyuda lalu lintas pulau, nambah kesempatan bisnis cilik, lan nggayuh tujuan tumindak iklim.

• Nambah upaya komunikasi, keterlibatan lan jangkauan karo komunitas, industri pengunjung, lan sektor liyane.

Pemasaran Merek

• Nggawe bahan pendhidhikan kanggo para pengunjung lan warga anyar supaya ngajeni nilai budaya lokal.

• Promosi "Toko Lokal" kanggo pengunjung lan warga.

• Dhukungan diversifikasi sektor liyane.

Tumindak kasebut dikembangake dening panitia kemudi Kauai, kalebu warga Kauai sing makili komunitas sing dipanggoni, uga industri pengunjung, macem-macem sektor bisnis, lan organisasi nirlaba. Perwakilan saka County Kauai, HTA, lan Biro Pengunjung Kauai uga menehi masukan sajrone proses kasebut.

"Aku matur nuwun marang akeh anggota komunitas lan organisasi sing wis menehi masukan babagan kebangkitan industri pengunjung lan terus maju. Aku ngapresiasi upaya kolaborasi lan dedikasi kanggo nggawe industri pengunjung sing peduli lan ndhukung omah pulau, warga lan pengunjung, "ujare Walikota Kabupaten Kauai Derek Kawakami.

"DMAP iki minangka refleksi saka rasa tresna lan keprigelan sing diduweni masarakat Kauai kanggo omah lan pulau. Kaya ngono, saben ide lan item sing bisa ditrapake dimaksudake kanggo malama Kauai - tegese ngurus, nglindhungi, lan ngupayakake. Minangka nilai budaya Hawaii, 'malama' minangka tembung kriya lan kita kabeh kudu waspada kanggo njupuk tindakan sing tanggung jawab supaya masa depan Kauai bisa lestari, nalika kita bebarengan ngupayakake mbayangake lan ngrancang model pariwisata anyar, ” ujar John De Fries, presiden lan CEO HTA.

Proses Kauai DMAP diwiwiti wulan Juli 2020 lan dilanjutake karo serangkaian rapat panitia setir virtual, uga rong rapat komunitas virtual ing wulan Oktober. Dhasar DMAP Kauai adhedhasar Rencana Strategis HTA 2020-2025 lan Rencana Strategis Pariwisata Kauai 2018-2021.

"Aku bangga karo warga Kabupaten Kauai. Dheweke wis kerja keras liwat DMAP lan rencana liyane kanggo ngevaluasi frustasi sing disuarakake dening komunitas kita, lan ing antarane akeh bedane, dheweke terus bali menyang meja kanggo nyoba supaya luwih apik tumrap kabeh pihak. Mahalo menyang Otoritas Pariwisata Hawaii amarga wis ngidini komunitas kita menehi saran lan rekomendasi saka garis ngarep, "ujare Nalani Brun, direktur Kantor Pengembangan Ekonomi Kauai County.

Anggota panitia kemudi Kauai yaiku:

• Fred Atkins (Anggota Dewan HTA - Mitra Kilohana Kauai)

• Jim Braman (General Manager - Cliff at Princeville)

• Stacie Chiba-Miguel (Manajer Properti Senior - Alexander lan Baldwin)

• Warren Doi (Koordinator Inovasi Bisnis - anggota komunitas North Shore)

• Chris Gampon (General Manager - Outrigger Kiahuna Plantation Resort & anggota komunitas Kauai Selatan)

• Joel Guy (Direktur Eksekutif - Inisiatif Hanalei / Shuttle Lor)

• Rick Haviland (Pamilik - Outfitters Kauai)

• Kirsten Hermstad (Direktur Eksekutif - Hui Makaainana o Makana)

• Maka Herrod (Direktur Eksekutif - Malie Foundation)

• Francyne "Frannie" Johnson (anggota komunitas Kauai Timur)

• Leanora Kaiaokamalie (Perancang Jarak Jauh - Departemen Perencanaan Kabupaten Kauai)

• Sue Kanoho (Direktur Eksekutif - Biro Pengunjung Kauai)

• John Kaohelaulii (Presiden - Kamar Dagang Native Native Hawaiian)

• Sabra Kauka (Kumu)

• Bakal Lydgate (Pamilik - Peternakan Lydgate)

• Thomas Nizo (Direktur Festival - Pusat Teater Budaya Budaya Waimea)

• Mark Perriello (Presiden lan CEO - Kamar Dagang Kauai)

• Ben Sullivan (Manajer Keberlanjutan - Kantor Pengembangan Ekonomi Kabupaten Kauai)

• Candace Tabuchi (Asisten Profesor - Universitas Komunitas Kauai, Perhotelan lan Pariwisata)

• Buffy Trujillo (Direktur Regional - Sekolah Kamehameha)

• Denise Wardlow (General Manager - Westin Princeville Ocean Resort Villas)

• Marie Williams (Perancang Jarak Jauh - Departemen Perencanaan Kabupaten Kauai)

"Matur suwun khusus kanggo HTA kanggo gaweyan iki lan komitmen kanggo mindhah jarum ing sawetara masalah utama. Kita kabeh kudu teka ing meja - negara, kabupaten lan sektor swasta kanggo nggawe prabédan kanggo pulau kita. Mahalo kanggo kabeh wong sing menehi wektu lan masukan kanggo rencana penting iki, "ujare Sue Kanoho, direktur eksekutif Biro Pengunjung Kauai lan anggota panitia utama.

DMAP Kauai kasedhiya ing situs web HTA: www.hawaiitourismauthority.org/media/6449/hta_kauai_dmap_final.pdf  

HTA uga ngupayakake ngrampungake DMAP Maui Nui (Maui, Molokai lan Lanai). Proses DMAP Pulo Hawaii saiki lagi ditindakake, lan proses DMAP Oahu diarepake diwiwiti wulan Maret. Kanggo sinau luwih lengkap babagan program Pariwisata Berbasis Komunitas HTA lan ngetutake kemajuan kunjungan DMAP: www.hawaiitourismauthority.org/what-we-do/hta-programs/community-based-tourism/  

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.