Plancongan Bisnis News Mbangun maneh Blanja Pariwisata Rahasia Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Gagasan Merchandising ing Jaman Pandemik

Ing jaman Pandemi: Sawetara alasan manawa industri Pariwisata gagal
Dr. Peter Tarlow nuduhake pikirane babagan ngimbangi pemasaran pariwisata lan kabutuhan keamanan
ditulis dening Dr. Peter E. Tarlow

Kanthi vaksinasi COVID-19 ing saindenging jagad, kembaline plancongan lan pariwisata saya cedhak. Dadi, apa sing kudu dadi pendekatan kanggo nggawa turis kanthi fisik sawise nindakake kabeh wektu suwene ing jagad maya?

Print Friendly, PDF & Email
  1. COVID-19 ora mung nyebabake lelara lan matine manungsa, nanging uga lelungan lan pariwisata lan produke saya mudhun.
  2. Kepiye cara narik kawigaten para lelungan sing wis biasa urip ing lingkungan sing ora ana gunane supaya bisa bali menyang tujuan sing bener.
  3. Strategi lan ide dagang kanggo wirausaha plancongan lan pejabat pariwisata.

Sanajan tekane vaksin lan inokulasi skala gedhe, para pimpinan pariwara ngerti yen sawetara wulan ngarep iki ora bakal gampang. Ing pirang-pirang panggonan, wis ana gelombang nomer loro utawa kaping telu, lan negara-negara liyane saiki ngalami virus liyane. Nganti pandemi rampung, kita kudu nambah katrampilan merchandising kanggo produk sing nyata lan kanggo produk sing ora nyata nanging kalebu bagean saka pengalaman lelungan lan pariwisata. Amarga krisis ekonomi COVID-19 ing saindenging jagad, kepiye cara pasar lan barang dagangan bisa nemtokake bedane taun pemulihan sing bisa ditampa lan taun gagal bisnis. Luwih saka saiki kanggo akeh bisnis. musim salju (sisih lor) musim salju gabung dadi musim semi bisa uga ana kahanan sing mandheg.

Ketidakpastian ekonomi wis ditampilake kanthi pirang-pirang cara - pirang-pirang pasar saham ana ing roller coaster, tambah akeh pengangguran minangka masalah utama, maskapai durung pulih, lan bathi pajak isih ana ing jagad iki. Ing industri wisata lan pariwisata duwe peran sing luwih penting kanggo mbantu ekonomi lokal lan nasional bisa pulih.

Menyang tujuan iki, Tidbits Pariwisata nawakake sawetara wawasan babagan merchandising. Mesthi wae elinga yen merchandising dudu pemasaran lan sawise sawetara wektu blanja saka toko menyang komputer, pamilik toko lan pejabat pariwisata kudu kerja keras banget kanggo entuk klien maneh.

Pemasaran yaiku supaya pelanggan utawa klien teka ing toko utawa papan bisnis, lan merchandise kedadeyan nalika wong kasebut mutusake mlebu ing papan kasebut. 

Amarga blanja duwe peranan penting ing pariwisata, mula kabeh profesional pariwisata uga ngerti babagan dagang lan bisa kerja bareng karo pamilik toko lan pedagang lokal. Profesional pariwisata ora wani lali yen blanja minangka olahraga pariwisata utama lan yen blanja dikurangi dadi tuku online, mula bakal ilang mung bagean penting saka bathi pariwisata nanging uga kegiatan pariwisata sing penting. 

Kerep banget para profesional turis mbuwang dhuwit kanthi akeh kanggo riset, kreativitas, lan dhuwit kanggo pemasaran lan sithik babagan cara nampilake produke utawa apa sing kedadeyan sawise pengunjung teka ing adegan kasebut. Mangkene uga kanggo para akademisi pariwisata sing bisa negesake data sing ora mesthi migunani tumrap masarakat sing makarya ing industri pariwisata. Kanggo mbantu strategi dagang, Tidbits Pariwisata nawakake sawetara prinsip lan ide dhasar:

-Elinga yen sampeyan bisa dagang ora mung barang, nanging uga ide, lan konsep. Pariwisata yaiku babagan ide lan nggawe kenangan. Produk kasebut uga kudu didagang kanthi ati-ati. Ora preduli apa produk pariwisata, tampilake ing macem-macem panggonan lan kahanan supaya ide kasebut mlebu ing alam bawah sadar lan pengunjung tetep tetep ing wilayah sampeyan kanthi wektu sing luwih suwe.

-Tampilan desain kanthi mbutuhake kabutuhan konsumen. Gabung ing artikel nampilake lan informasi sing migunani tinimbang cukup apik. Contone, yen sampeyan dagang brosur, aturane yaiku: sing luwih gampang luwih apik. Akeh brosur pariwisata sing kebak karo informasi sing pungkasane ora ana sing maca apa-apa.

-Ndhani kekacoan lan berkembang tema. Kakehan ora nate apik! Yen kakehan ditampilake utawa akeh tawaran, pikiran asring bingung. Pilih tema, jelasake, lan wenehi supaya wong liya ndeleng apa sing sampeyan duweni tanpa mbingungake. Umume wong bisa fokus ing siji perkara tanpa gangguan, nanging akeh tema ing sak panggonan nggawe kahanan cacofoni mental.

-Gunakake wektu kanggo ngritik papan bisnis lan kantor saka perspektif merchandising. Analisis cara sampeyan nyusun ruang, dadi ruang sing toko, biro pengunjung, atraksi utawa malah sekolah. Apa sing pertama ditemokake pelanggan utawa pengunjung sampeyan? Jinis ambisi apa sing wis digawe, lan nambah produk sing sampeyan adol? Apa lawangan sampeyan rame utawa adhem banget? Kepiye bau lokal sampeyan? Apa ana kembang sing akeh utawa ana ing endi lokal reget? Aja lali pentinge jedhing. Wong luwih seneng tuku ing papan sing umume resik.

-Mono preduli apa produk sampeyan, golek cara supaya bisa narik kawigaten. Asring barang sing gedhe lan warni bakal narik kawigaten para pelanggan supaya bisa ndeleng dagangan ing sakiwa tengene. Kunci kanggo merchandising sing apik yaiku kreativitas. Yen merchandise utawa produk sampeyan ora ditampilake kanthi positif, pelanggan bakal ora nggatekake. Detil lan perawatan penting. Elinga yen prinsip iki bener ora mung kanggo produk sing nyata kayata barang toko nanging uga produk, acara lan uga pendhidhikan sing ora ketara.

-Lighting kudu nglengkapi target / tema sampeyan tinimbang ora nglawan. Ana wektu kanggo saben jinis cahya. Pikirake babagan apa sing sampeyan nyoba ngrampungake. Apa tujuan sampeyan supaya dagangan sampeyan gampang katon utawa ngupayakake swasana romantis? Apa pencahayaan bakal nyebabake para pelanggan ndeleng awake dhewe utawa sampeyan? Apa pelanggan pengin ndeleng apa sing dituku, utawa apa luwih seneng pendekatan sing luwih alus? Pikirake cara nggunakake cahya kanggo nuntun wong menyang macem-macem papan ing toko, hotel utawa atraksi.

-Gawe musim panas kanggo tampilan universal. Kita urip ing jagad multi budaya. Sampeyan cukup wicaksana kanggo ngakoni macem-macem agama lan preinan lan warga negara. Pariwisata iku kabeh babagan perayaan "liyane", lan ngupayakake kalebu ora eksklusivitas. Gunakake tampilan musiman kanggo nyakup klompok wong sabisa lan alat pengajaran lan pendhidhikan. Gawe tampilan kanthi sawetara preinan. Contone, sampeyan bisa nggunakake tema ekologi kanggo promosi preinan sing asring ora ana gandhengane karo tema kasebut. Dekorasi sing nuduhake pembeli kanthi kreatif kanggo nampilake produk sampeyan uga bisa nggawe pengunjung ora mung mikir babagan lelungan bali, nanging uga menehi komentar marang kanca lan kulawarga babagan lokal.

-Ngrancang tampilan supaya bisa nggabungake prilaku utawa kapribadhen utawa komunitas sampeyan. Tampilan unik dadi atraksi ing awake dhewe lan asring nambah pengalaman lan rasa pelanggan kanthi umum yen sampeyan peduli karo dheweke. Coba tampilake ing tampilan manawa pelanggan / pengunjung iku penting kanggo sampeyan. Rancang tampilan kanthi tliti. Barang-barang gedhe kanthi warna-warni bisa narik kawigaten. Tansah kerja kanggo inspirasi para pelanggan. 

-Nalika ngrancang tampilan milih warna kanthi wicaksana banjur gunakake warna lan warna liyane! Werna sing sregep bisa ngirit tampilan utawa nggawe memori. Malah rak brosur utawa rak buku bisa diowahi dadi pengalaman kreatif kanthi nggunakake warna sing padhang. Gunakake warna kanggo nguripake adegan apa wae. Pilih warna sing ngetrapake maneh pesen sampeyan. Dadi, bocah sekolah luwih sinau nalika warna nggawe kroso kreatifitas, kamangka kamar tidur hotel bisa nggunakake warna sing luwih tenang kanggo ningkatake turu. Nambahake warna ora kudu larang. Contone, kertas bungkus sing digunakake ing mburi rak bisa ngganti kabeh tampilan tampilan case.

-Aja mung adol, nanging uga menehi dhuwit. Wong seneng nampa apa-apa kanggo apa-apa. Gawe open house, duwe hadiah lan ganti dadi bisnis sampeyan ora mung pengalaman blanja nanging uga acara. Cinderamata uga tumindak minangka iklan gratis sing nyipta ora mung rame-rame, nanging uga tumindak kanggo nyengkuyung bisnis sing mbaleni.

- Ayo merchandise ngomong dhewe. Ana sing diarani layanan sing apik lan ana uga sing diarani kakehan, utawa nggunakake layanan sing berlebihan. Contone, ora ana sing seneng karo pelayan sing terus-terusan ngganggu panganan kanggo takon babagan iki. Ngidini wong kasebut ngerti yen sampeyan ana ing kana, nanging aja nganti nglayang pelanggan.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Dr. Peter E. Tarlow

Dr. Peter E. Tarlow minangka pamicara lan ahli sing kondhang ing saindenging jagad sing khusus kanggo pengaruh tindak pidana lan terorisme ing industri pariwisata, manajemen risiko acara lan pariwisata, lan pariwisata lan pangembangan ekonomi. Wiwit taun 1990, Tarlow wis nulungi komunitas pariwisata masalah kayata keamanan lelungan lan keamanan, pangembangan ekonomi, pemasaran kreatif, lan pamikiran kreatif.

Minangka panulis kondhang ing bidang keamanan pariwisata, Tarlow minangka penulis kontribusi kanggo macem-macem buku babagan keamanan pariwisata, lan nerbitake akeh artikel riset akademik lan terapan babagan masalah keamanan kalebu artikel sing diterbitake ing The Futurist, Jurnal Riset Perjalanan lan Manajemen Keamanan. Artikel profesional lan ilmiah saka Tarlow kalebu artikel babagan subyek kayata: "pariwisata peteng", teori terorisme, lan pembangunan ekonomi liwat pariwisata, agama lan terorisme lan pariwisata pesiar. Tarlow uga nulis lan nerbitake buletin pariwisata online populer Tidbits Pariwisata sing diwaca dening ewonan profesional turisme lan turis ing saindenging jagad kanthi edisi basa Inggris, Spanyol, lan Portugis.

https://safertourism.com/