24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Dewan Pariwisata Afrika Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News Warta Breaking Afrika Selatan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Vaksinasi: 80% -97% Afrika ing Masalah lan uga Pariwisata

AF
AF
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Warta sing apik banget kanggo Afrika yaiku warta apik saka Organisasi Kesehatan Dunia. Afrika lagi entuk vaksin, nanging 90 Yuta dosis mung bakal ngurus 3% populasi.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Afrika siyap kanggo vaksin COVID-19
  2. Vaksin AstraZeneca / Oxford AZD1222 saiki diwiwiti ing Afrika
  3. Dosis awal 90 yuta nanging mung 3% saka populasi Afrika
  4. Mung 20% ​​Afrika sing ngarep-arep divaksinasi ing taun 2021

WHO menehi kabar apik, kasunyatane, Afrika kayane entuk tongkat cekak nalika entuk vaksin Coronavirus.

Juru bicara saka Celeng Pariwisata AfrikaAku mikir iki minangka warta sing apik banget kanggo bawana lan uga warta sing luwih elek kanggo ekonomi pariwisata taun iki.

Matshidiso Moeti, Direktur Regional WHO kanggo Afrika, negesake manawa penyebaran kasebut minangka "langkah pertama sing kritis" kanggo njamin akses negara kanggo vaksin. 

"Afrika wis ndeleng wilayah liyane miwiti kampanye vaksinasi COVID-19 saka garis sisih nganti suwe. Peluncuran sing direncanakake iki minangka langkah pertama sing penting kanggo njamin benua kasebut entuk akses sing padha menyang vaksin, "ujare Dr. Moeti. 

Peluncuran vaksin AstraZeneca / Oxford AZD1222 tundhuk vaksin sing didaftar kanggo digunakake darurat dening WHO, sing saiki lagi mriksa vaksin lan asile bakal diarepake mengko, miturut agensi kasebut. 

Ing tengah panjaluk vaksin COVID-19 sing akeh, pengiriman pungkasan bakal adhedhasar kapasitas produksi pabrikan vaksin lan kesiapan negara, ujare WHO, nyathet manawa negara panampa kudu ngirim rencana penyebaran nasional lan vaksinasi kanggo nampa vaksin saka COVAX fasilitas 

Dosis 90 yuta dhisikan bakal nyengkuyung negara-negara sing inokulasi 3 persen populasi Afrika sing paling mbutuhake perlindungan, kalebu tenaga kesehatan lan klompok rentan liyane ing paruh pertama taun 2021. 

Amarga kapasitas produksi saya tambah lan vaksin luwih akeh sing disedhiyakake yaiku vaksinasi paling ora 20 persen warga Afrika kanthi nyediakake nganti 600 yuta dosis ing pungkasan taun 2021. 

'Nyiapake kesiapan' 

Dr. Moeti uga ujar manawa woro-woro kasebut ngidini negara-negara Afrika nyusun rencana kanggo kampanye imunisasi COVID-19 lan njaluk negara-negara kasebut ngrampungake rencana imunisasi. 

"Kita meksa bangsa-bangsa Afrika nambah kesiapan lan ngrampungake rencana penyebaran vaksin nasional. Proses pangaturan, sistem rantai kadhemen, lan rencana distribusi kudu disiyapake kanggo mesthekake vaksin kanthi cepet digawe cepet saka plabuhan nalika pangiriman, ”ujare. 

"Kita ora bisa sampah siji dosis." 

Dosis tambahan 

Kanggo nglengkapi upaya COVAX, Uni Afrika ngamanake 670 yuta dosis vaksin kanggo bawana sing bakal disebar ing taun 2021 lan 2022 amarga negara-negara kasebut ngamanake pembiayaan sing cukup, miturut WHO. 

Kajaba iku, udakara 320,000 dosis vaksin Pfizer-BioNTech, sing wis nampa Penggunaan Darurat WHO, wis dialokasikan menyang papat negara Afrika - Cabo Verde, Rwanda, Afrika Selatan, lan Tunisia - sing duwe kapasitas nyimpen lan nyebarake dosis dikurangi 70 derajat Celcius, ujare agensi kasebut. 

Fasilitas COVAX 

Fasilitas Vaksin Global COVAX minangka pilar vaksin ACT-Accelerator, inisiatif sing diluncurake ing wulan April 2020 kanggo nyepetake pangembangan obat kanggo ngobati COVID-19 lan nyedhiyakake kasedhiya ing endi wae. 

Inisiatif global dipimpin dening WHO; Gavi the Alliance Vaksin; lan Koalisi kanggo Inovasi Persiapan Epidemik (CEPI). Iki bisa digunakake kanggo mesthekake yen akeh negara bisa kerja sama kanggo pembangunan, pengadaan lan alokasi vaksin COVID-19. 

SUMBER Pusat Berita UN

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.