Breaking News Internasional China Breaking News Education Warta Pamrentah News tanggung jawab Keslametan Teknologi Maneka Warta

Apa China bakal bisa ngramal Gempa Bumi?

probe piranti3
probe piranti3
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Gempa bumi sing bisa diprediksi bisa ngatasi pati lan bencana. Wangsulane bisa uga saka China dening AETA

Print Friendly, PDF & Email
  1. Gempa bumi bisa ngancurake lan wiwit jaman modern, pangarep-arep duwe sistem sing bisa ngramal bencana kasebut kanthi akurat.
  2. Perusahaan Cina kanthi jeneng Akoordinasi Elektromagnetik Kanggo AI'. bisa uga wis nemokake solusine
  3. Ing taun 2020, 10 tim paling dhuwur entuk tingkat akurasi luwih saka 70% kanggo hit-rate YES / NO, akurasi lokasi sing dhuwur, lan gedhene.

Bubar iki, sawijining tim panaliti saka Universitas Peking wiwit nggarap sistem sing dirancang kanggo ramalan gempa dina sadurunge kedadeyan kasebut kanthi asil sing akurat. Wong wis wiwit pindhah menyang jagad digital nggunakake data amba lan nglatih AI kanggo nulungi manungsa.

Tim peneliti wis milih proyek iki AETA, sing tegese 'Elektromagnetik Akustik Kanggo AI'. Tim kasebut miwiti misi iki wiwit taun 2010, sawise rong gempa bumi parah sing nyebabake Sichuan lan Qinghai, sing nyebabake luwih saka 400,000 wong.

Sajrone 4 taun kepungkur, tim AETA wis nggunakake luwih saka 300+ sistem sensorik 3 bagean, digunakake kanggo nglumpukake data akustik lan medan elektromagnetik ing wilayah sing kena pengaruh gempa bumi sing biasane ana ing wilayah Sichuan, saiki luwih saka 40TB data wis diklumpukake.

Kanthi data iki, tim wis bisa nglatih algoritma supaya bisa ngurutake data sing kepungkur nganti, sajrone, lan sawise gempa bumi, mulang algoritma kanggo ramalan gempa bumi ing mangsa ngarep kanthi nggunakake data wektu nyata.

Ing taun 2020, tim AETA ngatur kompetisi 9 wulan, ngundang universitas Cina, pusat riset, lan siswa supaya melu. Tim AETA nuduhake kabeh data sing diklumpukake sajrone 4 taun kepungkur, kanthi sawetara kali gempa dideteksi. Banjur menehi tim akses menyang data langsung lan saengga para pesaing ngirimake asil. 

Akurasi algoritma saka saben tim ditemtokake marang 3 faktor utama: Kaping pisanan, tingkat YA / NO kanggo ana gempa bumi, nomer loro, pusat lindhu, lan nomer telu, skala gempa kasebut. 3 pangukuran kasebut nemtokake tingkat sukses tim. 

Ing taun 2020, 10 tim paling dhuwur entuk tingkat akurasi luwih saka 70% kanggo hit-rate YES / NO, akurasi lokasi sing dhuwur, lan gedhene. 

Saiki, tim AETA ngluncurake kompetisi anyar kanggo taun 2021, ngundang komunitas internasional ndhaptar lan melu. Registrasi kompetisi 2021 mbukak lan bakal bertahan nganti tanggal 31 Maret.

Sistem sensor hardware AETA dikembangake dening SVV, pangembangan perangkat keras, lan perusahaan manufaktur sing fokus ing inovasi. Kajaba iku, proyek AETA narik perhatian CSDN, Capgemini, lan institusi liyane. 

Tim AETA, lan mitra, negesake manawa kita bakal ngatasi misteri sing ana ing ramalan gempa bumi, lan wiwit ngembangake solusi iki ing jagad iki, ngirit jutaan nyawa ing mbesuk. 

China minangka negara sing asring ana lindhu lan zona kesalahan sing disebar. Gempa bumi, utamane gempa bumi gedhe, bisa nyebabake kerusakan jiwa lan properti masarakat sing ora bisa dietung yen kedadeyan ing wilayah sing padhet pedunung tanpa sadhar masarakat. Tantangan banget lan nilai ilmiah sing gedhe lan pinunjul sosial kanggo nindakake karya panelitian prekursor, analisis korélasi, riset mekanisme prekursor lan model prediksi telung unsur gempa sekitar solusi ramalan gempa lan masalah ramalan.

Pusat Riset Teknologi Pemantauan lan Prediksi Gempa Universitas Peking Universitas Pascasarjana Universitas Peking wis ngembangake gangguan elektromagnetik broadband lan sistem pemantauan geo-akustik, dijenengi sistem pemantauan gempa multi-komponen lan sistem prediksi AETA.

AETA, cekak kanggo Akustik & Elektromagnetisme Kanggo AI, sistem kalebu:

  • siji penyelidikan sensor akustik: kanggo nglumpukake data geo-akustik
  • siji penyelidikan sensor elektromagnetik: kanggo nglumpukake data gangguan elektromagnetik
  • siji piranti terminal: nyambung menyang loro sensor nganggo kabel, kanggo proses data, panyimpenan sementara lan upload (liwat kabel, wifi utawa jaringan 3 / 4G)
  • panyimpenan data: saiki nggunakake AliCloud

Wiwit taun 2016, 300 set wis dikerahkan ing sawetara wilayah sing paling aktif ing gempa ing China, ing endi 240 set ing Sichuan / Yunnan lan provinsi-provinsi tanggane, lan 60 set ing wilayah liyane. Luwih akeh sistem sing bakal digunakake nalika dana tambahan kasedhiya. Saiki, data 38TB wis dikoleksi, lan 20GB data dikumpulake saben dina. Kita nemokake sawetara ciri sinyal sing ana gandhengane karo gempa kanthi ciri gempa sing bakal teka. Adhedhasar panemuan kasebut, ramalan gempa bumi sing bakal cepet ditindakake. Sanajan sawetara kemajuan wis digawe, solusi kanggo masalah prediksi gempa jarak lan prediksi mbutuhake analisis lan riset luwih akeh.

maksud

"Kompetisi Algoritme AI Prediksi Gempa Bumi AETA" yakuwi kanggo nambahi korélasi antara data pengamatan prekursor lan gempa telung unsur liwat algoritma inovatif, nemokake sinyal lan fitur sing ora ana gandhengane karo gempa bumi sing bakal teka, lan nggawe model prediksi gempa adhedhasar data pengamatan sejarah lan katalog gempa bumi pangarep-arep kanggo ningkatake solusi masalah ilmiah babagan ramalan lan ramalan gempa bumi. Sanalika, kita uga ngarep-arep supaya liwat kompetisi iki, luwih akeh perhatian lan partisipasi wong saka kabeh lapisan masyarakat bakal melu lan luwih akeh teknologi lan metode anyar sing bakal diterapake ing ramalan lan ramalan gempa bumi.

Masalah lan Data

Prediksi gempa kanggo minggu ngarep ing saben dina Minggu adhedhasar data sejarah saka jaringan AETA ing wilayah Sichuan lan Yunnan. Gedhene target gempa bumi kudu padha utawa luwih saka 3.5. Wilayah target yaiku 22 ° N -34 ° N, 98 ° E -107 ° E. Kanggo gempa kanthi skala 3.5 utawa luwih gedhe ing wilayah target, ora bakal dietung yen ora ana stasiun AETA ing jarak 100km.

Data pelatihan kanggo pambangunan model

91 jinis data fitur gangguan elektromagnetik lan geo-akustik bakal diwenehake menyang kabeh tim. Interval wektu kanggo saben data yaiku 10 menit sing ditandhani kanthi tandha wektu. Spesifikasi 91 jinis data fitur bakal ditemtokake ing file read me. Periode wektu data wiwit tanggal 1 Oktober 2016 nganti 31 Desember 2020. Kajaba iku, katalog gempa se3.5 kedadeyan gempa ing wilayah target uga kasedhiya. Katalog gempa saka China Earthquake Network Center (CENC, http://news.ceic.ac.cn)

Data wektu nyata kanggo prediksi

Wiwit tanggal 1 Januari 2021, 91 jinis data fitur gangguan elektromagnetik lan geo-akustik bakal dianyari saben minggu. Tim bisa ndownload data saben minggu. Ana rong cara kanggo ndownload data. Salah sijine yaiku ndownload data saka situs web kanthi manual. Sing liyane yaiku ndownload data kanthi otomatis liwat mlebu server data kanthi program eksekusi sing bakal diwenehake dening host. Prediksi saben minggu uga bisa dikirim liwat rong cara kaya undhuhan data

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.