24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Brasil News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan Singapur Maneka Warta

Sao Paulo ngurmati para korban COVID-19 kanthi peringatan

park 2
Sao Paulo

Diresmekake ing Taman Kota Carmo, sawijining peringatan makili ketahanan lan solidaritas manungsa wis dipasang ing Sao Paulo.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Memorial fisik pisanan sing tiba saka coronavirus ing Sao Paulo.
  2. Wit-witan sing makili urip ditandur bebarengan karo instalasi patung.
  3. Kapsul wektu bakal diungkap sajrone 100 taun pesen belasungkawa wiwit COVID-19.

Kutha Sao Paulo ngurmati para korban COVID-19 Coronavirus kanthi ngirim peringatan fisik pertama kotamadya kanggo tema kasebut lan dipasang ing Taman Kota Carmo ing Zona Timur. Saliyane nandur wit-witan asli saka alas udan, wilayah kasebut duwe patung sing diwenehake dening Menteri Publik Sao Paulo kanthi kemitraan karo Projeto Hígia Mente Saudável ..

"Balai Kota Sao Paulo rumangsa kudu menehi pajeg kanggo kulawarga lan wong sing dadi korban penyakit tragis iki, yaiku Covid-19. Mula, kita bakal nggawe peringatan iki, sing ora mung bisa digunakake kanggo kutha Sao Paulo, nanging uga kanggo Negara lan saindenging jagad. Wit kasebut tegese urip, lan kita bakal nandur tanduran ing sawetara taman, miturut alas asli Sao Paulo, "negesake Sekretaris Hijau lan Lingkungan, Eduardo de Castro.

Memorial kasebut nggambarake ketahanan lan solidaritas manungsa, menehi papan fisik kanggo refleksi. Spasi kasebut ngundang para angker nalika duwe pangarep-arep. Amarga alasan iki, ipe putih minangka simbol sing dipilih kanggo makili wayahe sing dialami manungsa, amarga nduweni sipat sing tangguh, kontemplatif, lan obat.

Gagasan nandur wit anyar kanggo ngurmati para korban COVID ing kutha Sao Paulo diwiwiti saka pacelathon antarane Walikota Bruno Covas lan Sekretaris Hijau lan Lingkungan, Eduardo de Castro, lan diumumake tanggal 5 Juni taun kepungkur, Dina Lingkungan Donya, lan diwiwiti tanggal 6 Juli.

Nganti saiki, 3,338 bibit ditandur ing Taman Alam Fazenda do Carmo lan 3,303 liyane ing Taman Kota Carmo, gunggunge ana 6,641 wit-witan spesies asli: araçá, ipe-branco, jequitibá-branco, aroeira-pimentaira, pitanga, jambu, jabuticaba, paineira, cherry-of-rio-grande, uvaia, lan jatobá. Kabeh bibit asale saka Nursery Harry Blossfeld.

Direktur Divisi Arborisasi Urban SVMA, Priscilla Cerqueira, negesake pentinge pajeg iki, "Ing wayahe banget sing kita lakoni iki, tanduran wit-witan nuduhake rasa sayang lan rasa hormat marang kulawarga korban; Iki minangka pangeling-eling tumrap para wong mau, sing ana ing taman, alas sing bakal duwe kembang lan woh-wohan mengko. "

Kanggo menehi peringatan ing peringatan kasebut, Kutha Sao Paulo nampa sumbangan patung sing digawe dening Program Penerimaan, Analisis lan Resolusi Konflik Korban (AVARC) Kementerian Publik Sao Paulo lan Proyek Sehat Higia Mente.

Monumen kasebut duwe kapsul wektu ing ngendi masarakat saka saindenging jagad bisa ninggalake pesen belasungkawa lan nyritakake pengalamane nglawan Coronavirus. Pesen sing ditampa bakal dienkode lan malih dadi kapsul, sing bakal dilebokake ing dhasar karya, nyritakake babagan wong-wong sing wis ora ana lan pesen belasungkawa saka wong-wong sing kelangan wong sing ditresnani. Kapsul kasebut bakal disegel ing dhasar monumen peringatan kasebut sajrone 100 taun supaya memori ing pandemi sing bisa dipercaya kanggo generasi mbesuk.

Balai Kota Sao Paulo negesake pentinge ibukutha kemitraan karo perusahaan lan organisasi lan nyedhiyakake wakil saka sektor swasta lan sektor katelu sing pengin menehi sumbangan kanggo kutha kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.