Australia Breaking News Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Tsunami ngasilake sawise gempa bumi gedhe

texc
texc
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Gempa skala 7.7 sing nyerang Pasifik Kidul nyebabake tsunami, ujare agensi cuaca Australia, Kamis.

"Tsunami dikonfirmasi," ujare Biro Meteorologi Australia ing sawijining tweet, nalika ngelingake ana ancaman tumrap Pulau Lord Howe, sing udakara 550 kilometer (340 mil) ing sisih wétan daratan Australia.

Miturut laporan paling anyar, saiki ora ana ancaman kanggo Pantai Australia, Selandia Baru utawa Hawaii.

Gempa bumi 7.7 sing kuwat nempuh sisih lor Selandia Baru sisih kidul Kepulauan Kasetyan. Ora ana kerusakan sing dilaporake, nanging gelombang tsunami antara 0.3 nganti 1 meter digawe.

Gempa 7.5
Tanggal-wektu10 Februari 2021 13:20:01 UTC11 Februari 2021 00:20:01 cedhak pusat gempa10 Februari 2021 02:20:01 wektu standar ing zona wektu sampeyan
Lokasi23.279S 171.489E
Ambane10 km
Distances415.0 km (257.3 mi) E of Vao, Kaledonia Baru472.8 km (293.1 mi) SSE saka Isangel, Vanuatu508.3 km (315.1 mi) ESE W, Kaledonia Baru517.9 km (321.1 mi) ESE Mont-Dore, Kaledonia Baru529.3 km (328.2 mi) E saka Nouma, Kaledonia Baru
Kahanan sing durung mesthiHorisontal: 9.0 km; Vertikal 1.7 km
Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.