24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Breaking Ekuador News Mbangun maneh tanggung jawab Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Plancongan bali ing Kapuloan Galapagos

Plancongan bali ing Kapuloan Galapagos
Plancongan bali ing Kapuloan Galapagos
ditulis dening Harry Johnson

Galapagos ora nampa penerbangan internasional, tegese ana telung filter sing efektif kanggo nyuda risiko mlebu virus: bandara internasional, bandara Quito lan Guayaquil lan loro bandara ing Galapagos

Print Friendly, PDF & Email
  • Bali lelungan Kepulauan Galapagos bisa uga dadi kerangka kerja kanggo miwiti maneh industri pelayaran
  • Wisatawan menyang Kepulauan Galapagos kudu ngisi status kesehatan lan formulir informasi kontak
  • Kapuloan Galapagos nggawe kerangka kerja kanggo plancongan aman sing bisa dadi conto kanggo ngetutake ing bagean liya ing jagad iki

Kabar apik kanggo para lelungan: Ora kabeh lelungan ditahan, kalebu ing industri pelayaran, sing ndeleng sawetara baris diwiwiti maneh ing wulan Agustus 2020 lan terus ngladeni para tamu wiwit saiki. Warta sing luwih apik kanggo para pelancong: Nalika industri pelayaran lan plancongan makarya kanthi aktif kanggo mbukak maneh, tujuan plancongan dhaptar ember, Kapuloan Galapagos, wis nggawe kerangka plancongan sing aman sing bisa dadi conto kanggo ngetutake bagean liyane jagad   

Dumunung udakara 600 mil ing pesisir Pasifik ing Ekuador, taman nasional Kepulauan Galapagos, panguwasa lan perusahaan lelungan minangka pelopor kanggo ngrancang kerangka kerja berpengaruh rendah karo alam ing taun 1960-an. Nalika udakara 70 kapal cilik sing nate njelajah pulau-pulau lan pulau-pulau cilik sing dadi nuswantara, saiki mung udakara setengah rolas kapal sing terus berlayar. Kapal ing wilayah kasebut mesthi wae sithik, lan paling akeh nggawa 50 penumpang. Pancen, dina iki mung limang kapal sing disertifikasi kanggo nggawa 100 penumpang, maksimum sing diidini miturut peraturan Galapagos sing ketat.

Amarga endemisme sing dhuwur, spesies unik lan penting sejarah, 97% lahan ing Nuswantara dilindhungi dadi taman nasional - sing pertama ing Ekuador - wiwit taun 1959, dene cadangan laut ana ing antarane sing paling gedhe ing donya. Miturut sejarah, pulau-pulau kasebut wis diatur banget kanggo nglindhungi spesies lan ekosistem saka spesies invasi lan pengaruh manungsa. Aturan keamanan biosecurity mung ditambahi kanggo nyakup COVID-19 kanthi ruwase pancegahan sajrone taun kepungkur, supaya keamanan para turis lan karyawan industri lelungan ing Situs Warisan Dunia UNESCO. 

Kajaba iku, Galapagos ora nampa penerbangan internasional, tegese ana telung filter sing efektif kanggo nyuda risiko virus sing mlebu: bandara internasional, bandara Quito lan Guayaquil lan loro bandara ing Galapagos. Populasi Galapagos uga sing paling dites lan dilacak ing Ekuador, kanthi program vaksinasi sing pengin inokulasi mayoritas populasi sajrone wulan ngarep. 

Syarat entri kanggo wong Amerika sing lelungan menyang Ekuador 
lan Kepulauan Galapagos:

  • Maskapai bakal mriksa manawa para turis duwe PCR negatif Covid-19 sertifikat tes dijupuk sajrone 10 dina tanggal tekane ing Ekuador sadurunge miwiti pesawat. Pelancong tanpa sertifikat sing bener bakal ditolak mlebu.
     
  • Pelancong kudu ngisi status kesehatan lan formulir informasi kontak.
     
  • Sawise tekan penerbangan ing bandara ing Ekuador, Menteri Kesehatan bakal nindakake tes antigen kanthi acak lan cepet marang penumpang umur 14 taun utawa luwih. Yen ana tes antigen sing positif, para plancong kudu diisolasi nganti 10 dina ing pusat medis pemerintah kanthi gratis. Pejabat kesehatan uga bakal mriksa lelungan kanggo gejala sing gegandhengan karo COVID-19 lan nindakake tes antigen, yen perlu.
     
  • Sawetara negara, kalebu Amerika Serikat, nuntut supaya para turis sing bali nuduhake bukti asil tes COVID-19 negatif sing dijupuk sawetara dina sadurunge.
Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.