Airlines aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Namibia Breaking News News wong tanggung jawab Pariwisata transportasi Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Air Namibia ngarani dheweke mandheg

Air Namibia ngarani dheweke mandheg
Air Namibia ngarani dheweke mandheg
ditulis dening Harry Johnson

Operator bermasalah kasebut wis kelangan dhuwit pirang-pirang taun, sadurunge sadurunge pandemi COVID-19

Print Friendly, PDF & Email
  • Maskapai ngumumake manawa kabeh pesawat bakal didhasarake
  • Keputusan kanggo mateni maskapai umur 75 taun sawise mundur saka jabatan operator kasebut ing 3 Februari
  • Armada Air Namibia mbutuhake papat A319-100, loro A330-200s, papat EMB-135ER, lan siji B737-500 sing ora aktif

Air Namibia, umur 75 taun, ngumumake pembatalan kabeh operasine kanthi kabeh pesawat langsung didegake. Sistem reservasi ditanggepi tanpa pesenan anyar sing ditampa wiwit tanggal 11 Februari 2021. Penumpang disaranake ndhaptar klaim kanggo pengembalian dana.

Operator bermasalah sing wis kelangan dhuwit pirang-pirang taun, sadurunge sadurunge pandemi COVID-19, ngumumake yen dheweke arep mlebu likuidasi sukarela.

Pamrentah Namibia wis nyetujoni likuidasi sukarela operator kasebut kanthi dewan direksi wong telu sing ditunjuk kanggo ngawasi. Dewan kasebut kalebu pengacara Norman Tjombe, pengusaha Hilda Basson-Namundjebo, lan ahli ekonomi James Cumming sing bakal bebarengan mbantu CEO sementara Theo Mberirua kanggo ngatur perusahaan kasebut.

Likuidasi Air Namibia bakal nyebabake luwih saka 600 kelangan kerja - perwakilan serikat pekerja wis ngandhani 636 karyawan Air Namibia wingi yen bakal nampa bayaran ex gratia sing padha karo gaji 12 wulan, nanging ora entuk manfaat.

Armada operator kasebut kalebu 10 pesawat sing biasane disewakake, kalebu rong A330, papat A319, lan papat ERJ135ER. Pamrentah Namibia dilaporake wis kontak karo penyewa pesawat kasebut.

Air Namibia biasane mbukak rute domestik lan regional, nanging uga ngoperasikake layanan internasional antara ibukota Namibia, Windhoek lan Frankfurt, Jerman.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.