Breaking News Internasional Plancongan Bisnis Industri Hospitality Warta Industri Rapat rapat News Mbangun maneh Rwanda Breaking News Pariwisata Rahasia Plancongan Singapur Maneka Warta

Rwanda janji: Lingkungan sing aman kanggo KTT CHOGM

KTT Umum Negara Komanwel ing taun 2018
KTT CHOGM wiwit taun 2018

Awal dijadwalake kanggo wulan April 2018, rapat Kepala Pamaréntah Komanwel (CHOGM) dijadwal maneh nganti pertengahan taun 2020 sawise wabah COVID-19 wabah diwiwiti ing taun 2019, lan saiki maneh dijadwal maneh kanggo wulan Juni taun iki.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Kanthi ningkatake kesehatan global ing cakrawala, KTT CHOGM dijadwalake bakal dianakake musim panas iki.
  2. Menteri Luar Negeri Rwanda komitmen kanggo dadi tuan rumah acara kasebut ing Kigali wiwit tanggal 25-26 Juni.
  3. Lingkungan sing aman kanggo para anggota lan peserta dijamin dening Menteri.

Rwanda dijadwalake dadi tuan rumah KTT Rapat Umum Pamrentahan Komanwel (CHOGM) ing lingkungan sing aman ing pertengahan taun iki sawise kahanan kesehatan global mbenakake sajrone wulan ngarep.

Menteri Luar Negeri Rwanda, Dr.Vincine Biruta, ujar awal wulan iki negarane bakal dadi tuan rumah KTT ing ibukutha Kigali wiwit tanggal 25 nganti 26 Juni taun iki adhedhasar perbaikan kahanan kesehatan ing saindenging jagad.

Dheweke njamin manawa anggota Komanwel, peserta, lan mitra kesiapan Rwanda kanggo dadi tuan rumah KTT Persemakmuran Negara Umum sing bakal teka ing lingkungan sing aman.

Rapat kasebut dijadwal maneh wiwit pertengahan taun 2020 sawise wabah COVID-19 diwiwiti.

Ing pesen pers kanggo edisi paling anyar Majalah Suara Komanwel sing diterbitake wulan iki, Biruta ujar manawa nalika jagad iki ngarepake kanthi optimisme tumrap perbaikan kahanan kesehatan global sajrone sawetara wulan sabanjure, Rwanda ngarep-arep bisa nyambut anggota liyane negara menyang KTT CHOGM

Dheweke nyoroti respons COVID-19 nasional Rwanda sing ujar manawa wis fokus ing kolaborasi multi-sektoral lan dibangun adhedhasar tanggapan regional lan internasional.

"Nalika kita terus nguatake kemampuan, yakin manawa sampeyan bakal dadi tuan rumah sampeyan ing lingkungan sing aman babagan kabeh rekomendasi Organisasi Kesehatan Dunia," jarene.

Dheweke muji "tanggepan internasional sing luwih cepet tumrap darurat kesehatan masyarakat saiki," sing diarani minangka ilustrasi manawa "nalika nggabungake upaya, kita duwe kapasitas kanggo nyiapake ancaman mbesuk nanging uga tumindak sing wis ana."

Babagan vaksin COVID-19, Biruta ujar manawa Persemakmuran bisa nduwe peran penting kanggo njamin akses lan distribusi vaksin sing regane cukup larang, nggunakake pengalaman minangka pimpinan lingkungan lan perubahan iklim sing terus mengaruhi komunitas ing saindenging jagad.

Rapat CHOGM sing bakal teka ing Rwanda bakal diwenehi tema "Ngirim masa depan umum: Nyambung, Nganyarke, Ngowahi" lan bakal ndeleng kesempatan kanggo para pimpinan Komanwel kanggo nggambarake bentuk pamrentahan global anyar uga nambah ambisi babagan keputusan utama sing dijupuk sajrone CHOGM 2018 dianakake ing London.

Iki uga bakal dadi kesempatan kanggo nggabungake posisi sadurunge acara penting sing bakal teka, kalebu Konferensi Perubahan Iklim PBB Partai kaping 26 (COP26) sing dijadwalake awal November 2021 ing Glasgow ing Kerajaan Inggris.

"Pancen saiki wayahe ngetrapake tembung-tembung kita kanthi nggawe model pamrentahan supaya bisa kalebu, nggawe sistem kesehatan luwih tangguh, lan njamin ekonomi lan perdagangan bisa entuk pertumbuhan sing berkelanjutan," ujare Bitura.

Masalah liyane sing bakal dibahas sajrone KTT CHOGM yaiku nguatake sistem perlindungan sosial, tumindak kanthi wani ing iklim, lan kanthi mbukak kunci teknologi kanggo pembangunan, tambah Biruta.

KTT CHOGM minangka rapat kaping pindho para pemimpin saka kabeh negara Komanwel, tilas koloni Inggris, lan anggota anyar sing metu saka Kekaisaran Inggris.

Rwanda minangka anggota paling enom ing Persemakmuran, sing gabung karo klub kasebut ing taun 2009 nalika dadi salah sawijining negara anggota tanpa ana hubungane kolonial Inggris utawa hubungan konstitusional.

Persemakmuran Bangsa-Bangsa, umume dikenal minangka Persemakmuran, minangka asosiasi politik negara-negara anggota, sing akehe wilayah saka Kekaisaran Inggris. Sawise puluhan taun urip, Persemakmuran Bangsa-Bangsa mbukak lawang kanggo negara-negara anyar metu saka bekas Kekaisaran Inggris kanggo gabung.

Lima puluh telu negara anggota Persemakmuran nganakake KTT CHOGM pungkasan ing Kastil Windsor ing London wiwit tanggal 16-20 April 2018, kanthi undhangan saka Majelis Ratu Inggris.

Tema KTT London CHOGM yaiku "Menyang Masa Depan Umum kita" sing uga ana gandhengane karo tema 2018 kanggo mengeti Dina Persemakmuran.

Rwanda saiki dadi tujuan wisata Afrika kanthi cepet, target konferensi lan konvensi global lan internasional. Kanthi kapasitas dadi tuan rumah 5,500 wong, Pusat Konvensi Kigali kalebu fasilitas konferensi paling gedhe ing Afrika Wétan.

Kanthi fasilitas iki didhukung dening hotel standar internasional liyane, Rwanda bisa dadi tamu 3,000 tamu kanggo CHOGM 2021, lapor saka Kigali.

Rwanda ngadeg dadi tujuan wisata sing apik lan apik, saing karo tujuan Afrika kanthi pariwisata sing saya akeh.

Safari trekking gorila, budaya sing sugih saka masarakat Rwandese, pemandangan, lan lingkungan investasi turis sing ramah kabeh wis narik kawigaten para turis lan perusahaan investasi turis saka saindenging jagad kanggo ngunjungi lan nandur modal ing tujuan safari Afrika sing mundhak iki.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Apolinari Tairo - eTN Tanzania