Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Jepang Breaking News News Keslametan Rahasia Plancongan Maneka Warta

Bocor ing masalah Tenaga Nuklir sawise Gempa Jepang

clean
clean
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Jepang duwe sejarah gempa bumi gedhe. Siji liyane nyerang negara kasebut bengi. Laporan bocor ing pabrik nuklir ngelingake bencana sing ngancurake sepuluh taun kepungkur.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Gempa Bumi Kuat ing Jepang 10 taun sawise tsunami sing parah ing 2011
  2. 7.3 kuwat, gempa kasebut nglaporake kerusakan cilik
  3. A bocor ing tanduran nuklir lan listrik mati banget nyebar kuwatir awal

Gempa skala 7.3 sing tekan cedhak Fukushima dina Setu wengi 11.04 pm wektu lokal tekan Fukushima mung sawetara minggu sadurunge ulang taun kaping 10 gempa 11 Maret 2011 sing ngancurake Jepang sisih lor-wétan.

Gempa iki nyumurupi puluhan wong sing cilaka lan nyebabake pemicu listrik sing nyebar. Sawetara 950,000 rumah tangga wiwitane tanpa daya, pamrentah marang jaringan warta lokal NHK.

Paling ora ana rong rolas wong sing cilaka, miturut laporan saka kantor berita Kyodo. Ora ana peringatan tsunami sing diterbitake dening pejabat.

Nanging, sing paling penting yaiku laporan bocor ing pabrik Tenaga Nuklir Fukushima Daini, miturut penyiar umum NHK - sanajan iki ditolak dening para pemilik fasilitas.

Banyu kolam sing digunakake kanggo nyimpen bahan bakar nuklir sing wis ngentekake bisa uga wis bocor lan kontaminasi ing sakiwa tengene, ujare outlet kasebut.

Nanging, laporan uga nuduhake risiko tumrap tenaga kerja lan sakiwa tengene kurang amarga level radiasi dudu risiko ekstrim.

Laporan kasebut dilanjutake yen wiwit 1.40 esuk dina Minggu wektu lokal: "Ora ditemokake kelainan utama ing Pembangkit Tenaga Nuklir Fukushima Daini, lan ora ana pangowahan angka-angka pos pemantauan sing ngukur tingkat radiasi ing sekitar pembangkit listrik tenaga nuklir."

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.