24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Dewan Pariwisata Afrika Asosiasi Warta Australia Breaking News aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Kanada Breaking News Editorial Warta Pamrentah Warta Breaking Hawaii India Breaking News Iran Breaking News Warta Breaking Jamaika Warta Breaking Maladewa Warta Industri Rapat rapat News Warta Breaking Afrika Selatan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Peace Through Tourism wis kalebu Rapat Kulawarga karo Sampeyan

iipt-4-Louis-DAmore-and-Diana-at-IIPT-World-Symposium-SA
iipt-4-Louis-DAmore-and-Diana-at-IIPT-World-Symposium-SA
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Rapat kulawarga biasane dadi pribadi, nanging kulawarga Institut Internasional kanggo Perdamaian liwat Pariwisata ngira pariwisata minangka kulawarga global lan sampeyan kudu kalebu.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Pendhukung, Anggota dewan lan pengikut IInstitut Perdamaian Internasional liwat Pariwisata (IIPT) organisasi ketemu meh minggu kepungkur minangka rapat "kulawarga global" sing diatur dening Jaringan Pariwisata Dunia lan eTurboNews.
  2. Louis D'Amore ngedegake IIPT 34 taun kepungkur lan menehi komitmen kanggo nampani 1000 taman perdamaian. Saiki, IIPT wis nggawe taman perdamaian ing kabeh bawana kajaba Antartika
  3. Rapat kulawarga kasebut ngrungokake pembaruan bab saka saindenging jagad kalebu Jamaika, Australia, Iran, lan nampani bab anyar ing Maladewa.

Ngrungokake podcast

Rapat kulawarga biasane dadi pribadi, nanging dewan IIPT mutusake rapat virtual minggu kepungkur menyang publik. Nanging, Peace liwat Pariwisata minangka Kulawarga Global saka anggota industri pariwisata lan pariwisata sing seneng perdamaian.

Anggota kulawarga IIPT sing melu kalebu Dr. Taleb Rifai, mantan sekretaris jenderal UNWTO, Ajay Prakash, VP & Presiden IIPT India, Kiran Yadov, VP lan Co-founder IIPT India, Diana McIntyre, presiden Bab Karibia , Gail Parsonage, presiden IIPT Australia, Fabio Carbone, Duta Besar IIPT ing Besar lan Presiden IIPT Iran, Philippe Francois, CEO Asosiasi Dunia kanggo Pendidikan & Pelatihan Pariwisata & Pariwisata, Juergen Steinmetz, Pendiri Jaringan Pariwisata Dunia lan CEO Grup Warta Perjalanan, Maga Ramasamy , Presiden IIPT Kepulauan Samudra Hindia, Ibu Mmatsatsi, Presiden IIPT Afrika Selatan, Bea Broda, produsen film, Mohamed Raadih, Presiden Bab II Maldives, lan liya-liyane.

IIPT
IIPT

Institut Perdamaian Internasional lumantar Pariwisata (IIPT) lair ing taun 1986, taun kedamaian internasional, kanthi visi plancongan lan pariwisata dadi industri perdamaian global kaping pisanan ing donya lan yakin manawa kabeh wong sing lelungan bisa dadi "Duta Besar Perdamaian." Konferensi Global Pertama IIPT, Pariwisata: Pasukan Vital for Peace, Vancouver 1988, kanthi 800 delegasi saka 68 negara minangka acara transformatif. Ing nalika pariwisata paling akeh minangka 'pariwisata massal', Konferensi kasebut pisanan ngenalake konsep 'Pariwisata Berkelanjutan' uga paradigma anyar kanggo “Pariwara Tujuan Tinggi” pariwisata sing menehi wigati tumrap peran utama pariwisata kanggo ningkatake lelungan lan inisiatif pariwisata sing nyumbang kanggo pangerten internasional; kerja sama antar negara; kualitas lingkungan sing luwih apik; peningkatan budaya lan pelestarian warisan; nyuda mlarat; rekonsiliasi lan ngobati tatu saka konflik; lan liwat inisiatif kasebut, mbantu nggayuh donya sing tentrem lan lestari. IIPT wiwit ngatur sawetara 20 konferensi internasional lan puncak global ing macem-macem wilayah ing donya kanthi fokus ing studi kasus sing nyata sing nduduhake lan ningkatake nilai-nilai pariwisata kasebut.

10-Global-Man-of-Peace-Dr.-Taleb-Rifai-karo-Louis-DAmore-lan-Peter-Kerkar
10-Global-Man-of-Peace-Dr.-Taleb-Rifai-karo-Louis-DAmore-lan-Peter-Kerkar

Ing taun 1990, IIPT ngrintis peran pariwisata kanggo nyuda kemiskinan kanthi ngenali proyek potensial ing patang negara Karibia lan telu ing Amerika Tengah. Sawise Konferensi PBB babagan Lingkungan lan Pembangunan (KTT Rio ing taun 1992), IIPT nggawe Kode Etik lan Pedoman Pariwisata Berkelanjutan sing pertama ing donya lan ing taun 1993, nganakake studi internasional pertama babagan Kode Etik lan Praktik Paling Apik kanggo Pariwisata lan Lingkungan. Konferensi Montreal IIPT ing taun 1994: "Mbangun Donya Berkelanjutan liwat Pariwisata" minangka konferensi internasional utama babagan pariwisata berkelanjutan. Konferensi kasebut berperan penting ing Bank Dunia wiwit dhukungan kanggo proyek pariwisata sing tujuane nyuda kemiskinan ing negara-negara berkembang. Agensi pangembangan liyane banjur lan ing taun 2000, peran pariwisata kanggo nyuda kemiskinan dadi diakoni sacara umum.

Deklarasi Amman asil KTT Global IIPT ing Amman, Yordania 2000 diadopsi minangka dokumen resmi PBB. Kajaba iku, Proklamasi Lusaka babagan Pembangunan Pariwisata Berkelanjutan, Perubahan Iklim lan Perdamaian, asil saka Konferensi Afrika kaping lima ing Afrika, 2011, diadopsi dening UNWTO lan nyebarake kanthi wiyar. Konferensi kasebut uga ngasilake terbitan buku: Meetng Tantangan Perubahan Iklim kanggo Pariwisata lan dadi instrumen penting ing Majelis Umum 20 UNWTO sing dadi tuan rumah bareng Zambia lan Zimbabwe. Simposium Global IIPT, 2015 ing Johannesburg, Afrika Selatan ngurmati warisane Nelson Mandela, Mahatma Gandhi lan Martin Luther King, Jr IIPT uga nampilake acara saben taun wiwit taun 1999 ing World Travel Market, London - patang taun kepungkur ing ITB , Berlin lan sawetara konferensi lan acara Manor Bab ing Karibia, Australia, India, Yordania, Malaysia lan Iran.

Ing taun 1992, minangka bagean saka perayaan Kanada 125 sing mengeti ulang taune Kanada kaping 125 minangka negara, IIPT nyipta lan ngetrapake "Taman Damai ing saindenging Kanada." 350 kutha lan kutha saka St. John's, Newfoundland ngliwati limang zona wektu menyang Victoria, British Columbia, nyedhiyakake taman kanggo perdamaian tanggal 8 Oktober nalika Monumen Tetap Damai kasebut diumumake ing Ottawa lan 5,000 Para Pendamai Damai sing dilaporake. Saka luwih saka 25,000 proyek Kanada125, Peace Parks ing saindenging Kanada diarani "paling penting." Wiwit kuwi, taman perdamaian internasional IIPT wis didedikake minangka warisan saben konferensi internasional lan puncak global IIPT. Taman Nasional Damai Internasional IIPT sing apik banget ana ing Betania Beyond Yordania, papan baptisane Kristus; Air Terjun Victoria, salah sawijining pitu keajaiban alam ing donya; Ndola, Zambia, papan Sekretaris Jenderal PBB Dag Hammarskjold kacilakan nalika mlebu misi perdamaian ing Kongo; DMedellin, Kolombia, khusus kanggo Dina Pembukaan Majelis Umum 21 UNWTO; Taman Nasional Sun River, China; lan Kuil Katolik Syuhada Uganda, Zambia.

Luwih lengkap babagan kunjungan IIPT www.iipt.org Luwih lengkap babagan kunjungan WTN: www.wtn.travel

Perdamaian Melalui Grup Minat Pariwisata ing Jaringan Pariwisata Dunia: https://rebuilding.travel/peace/

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.