budaya Education Investments News wong Mbangun maneh tanggung jawab Teknologi Thailand Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Gajah kelaparan ing Thailand lan Pariwisata disalahake

gajah thailand
gajah thailand
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Kajaba wong uga Gajah ngupayakake slamet. Iki pancen bener ing kutha-kutha resor kaya Pattaya, Thailand.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Bali turis menyang Thailand durung diwiwiti amarga isih ana krisis COVID-19
  2. Gajah ing Thailand asring dadi obyek wisata
  3. Gajah kelaparan lan lara ing Pattaya amarga industri pariwisata sing penting banget ora ngasilake

Gajah banget kanggo nahan, Gajah ing kutha resor Thailand ing Pattaya diobati kanthi cairan intravena lan obat kanggo lara kulit amarga wis turu ing sisih siji banget.

Ora ana turis sing tegese ora duwe penghasilan kanggo papan perlindungan gajah. Ora ana dhuwit, tegese ora ana panganan kanggo gajah. Regane udakara $ 60 saben dina kanggo mangan gajah ing Thailand.

Miturut laporan ing Pattaya Mail, Dokter Hewan Phadet Siridamrong, sing duwe Rumah Sakit Nernplubwan, nanggapi Taman Gajah Krating Lai tanggal 12 Februari sawise Khunpan, 50 taun, ora bisa mandheg. Dheweke ujar manawa gajah kasebut durung cukup mangan lan dheweke wis lemes banget.

Gajah uga lara lan Asosiasi Aliansi Gajah Thailand njaluk tulung. Aliansi kasebut bisa ngatur pachyderm sing lara saka kamp kasebut supaya dipindhah menyang rumah sakit gajah khusus ing Surin.

Negara simbol of Thailandgajah dikagumi amarga kekuwatan, ketahanan lan kepinteran. Dheweke wis suwe duwe peran thai masarakat; gajah digunakake ing perang pirang-pirang taun kepungkur, lan uga ngangkut kayu balak lan pametune pertanian.

Kahanan sing padha bisa uga kedadeyan ing bagean liya ing kerajaan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.