Breaking News Nigeria Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah News wong Pariwisata Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Organisasi Perdagangan Donya ngarani wanita kaping pisanan, Direktur Jenderal Afrika

Pilih basa sampeyan
Ngozi Okonjo-Iweala, mantan menteri keuangan ing Nigeria, dadi direktur jenderal WTO sabanjure
Ngozi Okonjo-Iweala, mantan menteri keuangan ing Nigeria, dadi direktur jenderal WTO sabanjure
ditulis dening Harry Johnson

Okonjo-Iweala bakal dadi wanita pertama lan Afrika pertama sing dadi kepala WTO

Print Friendly, PDF & Email
  • Mantan menteri keuangan Nigeria ditunjuk dadi direktur jenderal WTO sabanjure
  • Ngozi Okonjo-Iweala dadi pimpinan WTO Afrika pisanan
  • Veteran Bank Dunia kanthi resmi dipilih ing rapat Dewan Umum WTO

Organisasi Perdagangan Dunia (WTO) ngumumake ing rilis pers dina iki yen Ngozi Okonjo-Iweala, mantan menteri keuangan Nigeria, diangkat dadi direktur jenderal badan perdagangan global sabanjure.

Keputusan kasebut digawe ing rapat khusus Dewan Umum WTO sing dadi veteran Bank Dunia dipilih kanthi resmi.

“Dr. Okonjo-Iweala bakal dadi wanita pertama lan Afrika pertama sing dadi kepala WTO. Dheweke bakal tugas ing tanggal 1 Maret lan jangka waktu sing bisa dianyari, bakal kadaluwarsa tanggal 31 Agustus 2025, ”ujare WTO.

"Aku seneng dipilih karo anggota WTO dadi direktur jenderal WTO," ujare Okonjo-Iweala menyang Dewan Umum, negesake manawa "WTO sing kuat penting banget yen kita kepengin pulih kanthi cepet lan cepet saka karusakan sing ditindakake COVID. -19 pandemi. ”

"Aku ngarep-arep bisa kerja bareng para anggota kanggo mbentuk lan ngetrapake tanggapan kebijakan sing dibutuhake supaya ekonomi global bisa maju maneh. Organisasi kita ngadhepi akeh tantangan, nanging kerja sama kita kanthi kolektif bisa nggawe WTO luwih kuat, lincah lan luwih adaptasi karo kasunyatan saiki, "jarene.

Okonjo-Iweala, 66, minangka ahli keuangan global, ahli ekonomi lan profesional pangembangan internasional kanthi luwih saka 30 taun makarya ing saindenging jagad.

Kaping pindho dadi menteri keuangan Nigeria lan tumindak dadi menteri luar negeri, dheweke duwe karier 25 taun ing Bank Dunia, kalebu Direktur Operasi.

Ngaturake "ucapan selamat" kanggo Okonjo-Iweala, Ketua Dewan Umum David Walker ujar manawa "iki wayahe penting banget kanggo WTO."

"Aku yakin kabeh anggota bakal makarya kanthi konstruktif sajrone jabatan minangka direktur jenderal kanggo mbentuk masa depan organisasi iki," ujare.

Ndhaptar janjian sing "tepat waktu", Duta Besar China kanggo WTO Li Chenggang nyathet manawa "keputusan kolektif sing digawe kabeh anggota nuduhake kapercayan ora mung marang Dr. Ngozi dhewe, nanging uga ing visi, ekspektasi lan perdagangan multilateral. sistem sing kita kabeh pracaya lan lestari. "

"Minangka kontributor lan ahli waris sistem dagang multilateral sing stabil, non diskriminatif lan adhedhasar aturan, China percaya perdagangan, perdagangan sing nguntungake bebarengan, bakal dadi alat utama sing bisa mbantu kita nemokake cara metu saka kahanan saiki lan enggal sadhar pamulihan ekonomi, ”tambahnya.

Keputusan Dewan Umum sawise pirang-pirang taun sing durung mesthi dipicu amarga penolakan awal Amerika Serikat kanggo melu konsensus ing sekitar Okonjo-Iweala, lan dhukungan saka Menteri Perdagangan Korea Selatan Yoo Myung-hee.

Ing tanggal 5 Februari, Yoo mutusake mundur saka pencalonan lan pamrentahan Presiden AS sing anyar Joe Biden ngumumake manawa Washington bakal menehi "dhukungan sing kuat" menyang pencalonan Okonjo-Iweala.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.