24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Airlines aviation Breaking News Internasional Plancongan Bisnis Jerman Breaking News Pitakonan Investments News Mbangun maneh Warta Breaking Serbia Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan Maneka Warta

Eksekutif maskapai Air Serbia lan Swiss / Lufthansa: Mimpin maskapai ing taun 2021

Serbia
dadi maskapai ing taun 2021

Nalika vaksin COVID-19 ditindakake ing saindenging jagad, pangarep-arep supaya plancongan lan pariwisata bakal katon maneh. Langkah kapisan kanggo miwiti lelungan yaiku liwat maskapai penerbangan.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Eksekutif maskapai senior mbahas babagan status penerbangan saiki sajrone pandemi COVID-19.
  2. Apa ramalan kanggo taun 2021 lan kepiye asile akurat?
  3. Apa maskapai bisa urip kanthi jadwal penerbangan kapasitas suda?

Kepala Pegawai Komersial Air Serbia Jiri Marek lan Kepala Pegawai Komersial Swiss Tamur Goudarzi Pour lan Wakil Presiden Senior Channel Management ing Lufthansa Group ngrembug karo Editor Eksekutif Komersial Penerbangan ing Jaringan Minggu Penerbangan Jens Flottau sesi pemikir kritis CAPA Live sing fokus ing pimpinan maskapai ing taun 2021. Transkrip sesi kasebut kalebu:

Jens:

Aku pengin miwiti pitakonan babagan status saiki lan watesan perjalanan sing diperbarui ing Eropa, lan kepiye pengaruhe kanggo Swiss lan Air Serbia. Aku kira sampeyan pancen kudu dipeksa nyuda luwih saka sing sampeyan pikirake sawetara dina kepungkur, bener? Jiri, sampeyan pengin miwiti?

Jiri:

Mesthi wae. Matur nuwun Halo, kabeh. Aku mikir manawa kita duwe perspektif sing beda banget amarga amarga kita wis ana ing njaba UE, umume sajrone taun kepungkur, kita wis akeh kena pengaruh saka watesan kasebut, ing ngendi rekan-rekan ing Eropa, isih bisa menehi permintaan ing wilayah Schengen. Nanging, umpamane, warga Serbia ora diidini mlebu ing Eropa wiwit Juli taun kepungkur.

Dadi, kita wis kudu nyetel suwene taun kepungkur karo perkara sing diarani perjalanan sing penting banget. Sejatine, wong sing kudu lelungan, dheweke bakal lelungan, utawa masarakat biasane duwe dual kewarganegaraan, ijin penduduk ing kalorone [ora bisa didengar 00:01:59] lan liya-liyane. Dadi dina Kamis kepungkur, Euro ngontrol ramalan anyar, sing maneh, luwih pesimis. Kaget banget, nanging ora mbutuhake panyesuaian ing sisih kita amarga kita wis duwe kapasitas winates iki. Saiki kita ngoperasikake udakara 38% kapasitas 2019. Rata-rata rata-rata UE sing paling dhuwur, sing wis disertifikasi ing wulan Januari, nanging kita mesthi bakal ngoptimalake, nanging ora luwih cepet, amarga ora ana pangowahan sing gedhe banget ing watesan lelungan tinimbang apa sing ditindakake sajrone taun kepungkur.

Jens:

Tamur, ing Swiss sampeyan mung nyuda ing Jenewa lan ing Zurich, bener?

Tamur:

Ya, mesthine kita wis nanggepi pangembangan pandemi anyar lan luwih nyuda kapasitas kita minangka operator Eropa kanthi jangkauan global. Mesthi wae kita mengaruhi kabeh peraturan peraturan Eropa, peraturan ing saindenging jagad. Dadi, kita kudu reaksi kanthi cepet lan fleksibel, kaya sing wis dingerteni wiwit wiwitan pandemi. Lan kita mung nyuda kapasitas udakara 10% penerbangan, udakara 20% ASK saka apa sing wis ana ing taun 2019 ing wulan Februari saiki.

Jens:

Yo wis Jiri, sampeyan jarene ora owah tenan, nanging Tamur, saka ngendi asal mula? Sadurunge potongan paling anyar iki, sampeyan ing endi sadurunge?

Tamur:

Kita kira-kira dobel kapasitas kasebut, nanging elinga umume operator Eropa duwe puncak Natal cilik sing bisa ditindakake nganti 10 dina pertama wulan Januari. Lan sawise iku, panjaluk mesthi mudhun. Ditambah maneh, saiki peraturan tambahan lan pangowahan pandemi nyebabake umume operator, kaya kita uga, durung bisa nyetel wulan Februari utawa akhir Januari nganti Februari. Lan aku yakin manawa ing wulan Maret, uga bakal ana panyesuaian liyane.

Jens:

Yo wis Dadi, ayo katon luwih maju. Musim panas wis cedhak, vaksinasi ora luwih cepet kaya sing diarepake kabeh. Kepiye carane sampeyan siyap kanggo iki? Apa sampeyan nyiyapake sawetara skenario banjur mutusake sawetara titik sing kudu diterusake, utawa apa sampeyan terus? Jiri, apa prosese ing Serbia?

Jiri:

Deleng, pasthine prosese beda banget tinimbang sadurunge, kaya sing wis dingerteni sadurunge. Lan aku sejatine bakal negesake manawa sing ngerti kanthi nyata yaiku kabeh bakal owah amarga mung siji sing diwenehake atusan persen. Lan aku mikir manawa masalah utama, sing kita tingali saiki isih ana ramalan eksternal sing bebas, yaiku Latta, dadi Kontrol Biro, saiki, saben ramalan kasebut isih mudhun. Pitakonane yaiku babagan apa? Kita wis ndeleng ing pungkasan taun kepungkur, nanging ramalan paling anyar wiwit Kamis, isih mudhun. Dadi, pitakonane bakal luwih cepet nalika bakal miwiti.

Aku luwih seneng ngomong, ya, kita lagi nggarap skenario iki uga kanggo jangka jangka sing luwih dawa lan kita tetep nyetel supaya selaras karo sumber eksternal. Nanging, kaya kabeh pesenan lan permintaan saiki biasane kedadeyan ing 10 dina pungkasan sadurunge budhal. Dadi, luwih penting nalika proses, sing uga sampeyan ujar, rekanku, kepiye carane ngatur jaringan saiki kanthi cara sing cepet lan fleksibel kanggo nyetel fluktuasi panjaluk amarga peraturan kasebut ganti suwe saya suwe. , lan duwe pengaruh sing kuat marang panjaluk.

Sing biasane kita tingali yaiku yen ora ana watesan, ayo nganggep satus persen, yen sampeyan nemtokke sawetara watesan lelungan sing matesi sawetara warga negara kanggo lelungan, biasane sampeyan entuk, umpamane antara 20, 40% nyuda. Lan yen sampeyan ngenalake PCR 20 liyane lan kurang pengaruh tinimbang sampeyan ngenalake karantina. Yen sampeyan ngenalake karantina, lan utamane carane kita ngerteni banget antarane Serbia lan Swiss, karantina kasebut kanthi dhasar njupuk 80% permintaan saka sawijining dina menyang dina liyane. Dadi, sejatine, lan yen sawetara negara seneng karo PCR plus karantina, umume meh padha karo larangan gelut.

Dadi, aku mikir ing wektu iki, apa sing wis kita ngramal Q1, kita bakal kurang luwih bisa ngoperasikake kapasitas 35, 38% kasebut. Lan iki sing sabenere ngatur saben dinane. Lan kita duwe sawetara skenario kanggo musim panas, nanging bisa diganti kanthi dramatis gumantung kepiye pasar, apa watesan, uga yen pungkasane bakal ana watesan sing terkoordinasi, amarga saiki dadi wana gedhe kanggo ngerti negara endi, apa sing mbatesi sampeyan? duwe. Lan kita bakal nyoba kanthi fleksibel nyetel awake dhewe, sing wis sukses nganti saiki.

Jens:

Lan apa skenario musim panas? Sampeyan ujar saiki wis umur 38.

Jiri:

Skenario musim panas saiki, kita ngramal dhewe ing antarane rong skenario Eurocontrol pungkasan, amarga sanajan ing taun 2020, kita wis mesthi dioperasikake ndhuwur rata-rata liyane UE kanthi KPI sing luwih dhuwur sing dicapai ing babagan faktor dalan. Dadi, kita saiki ngramal ing antarane skenario, mula aku bakal ujar minangka Q2, umume ana 40, 45% level 2019.

Jens:

Oke Lan Tamur, karo Swiss, apa skenario sing saiki sampeyan deleng?

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.