Asosiasi Warta Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News Warta Breaking Nigeria Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Menteri Informasi lan Budaya Lai Mohammed duwe rencana gedhe kanggo Pariwisata Nigeria

Lai Mohammed ngumumake agenda budaya, sektor pariwisata
alhaji lai mohammed
ditulis dening eTN Ngatur Editor

Ngowahi industri kreatif, pariwisata lan budaya dadi minyak anyar Nigeria sajrone patang taun sabanjure.
Kebak energi, rencana gedhe kasebut dikenalake dina iki dening Menteri Informasi lan Budaya Nigeria, Alhaji Lai Mohammed. Menteri kasebut nuduhake ide kasebut ing sawijining konferensi pers ing Lagos.

Mohammed sing mbenerake kesalahpahaman ing kalangan tartamtu yen dheweke luwih nggatekake sektor informasi sajrone pamrentahan sadurunge ujar manawa dheweke bakal nggabungake akeh prestasi sing direkam lan nindakake luwih akeh kanggo sektor budaya lan pariwisata.

"Ana salah paham ing kalangan tartamtu sing luwih nggatekake sektor Informasi tinimbang budaya lan Pariwisata. "Iki bisa uga katon amarga masalah sing biasane ditindakake ing sektor Informasi yaiku masalah sing entuk media luwih gedhe. "Nanging aku bisa ngandhani, kanthi bukti, manawa kita entuk akeh prestasi ing Sektor Pariwisata lan Budaya, utawa ing Industri Kreatif umume," jarene.

Nyorot program kanggo nambah bathi suwene patang taun kepungkur, menteri kasebut ujar manawa bakal nemtokake kerangka hukum sing dibutuhake, rampung karo peresmian Kebijakan Nasional Budaya lan Kebijakan Nasional Pariwisata.

Khusus, jarene kementerian kasebut bakal ngrampungake kerja ing Dewan Gambar Motion Nigeria Nigeria lan dikirim menyang Dewan Eksekutif Federal.

"Rencana kasebut yaiku nggawe lingkungan pangaturan sing tepat kanggo subsektor sing nggawe jeneng Nigeria dadi peta global, saengga narik investasi sing dibutuhake banget kanggo sektor kasebut," jarene. Mohammed ujar manawa dheweke bakal nggawe Dana Endowment kanggo The Arts kanggo nggawe kerangka hukum kanggo pembiayaan sektor kasebut lan miwiti implementasi bagean-bagean saka Masterplan Pariwisata sing kalebu woh-wohan sing kurang-kurang.

Dheweke ujar manawa dheweke bakal nggawe KTT Nasional kanggo Budaya lan Pariwisata dadi urusan tahunan, diwiwiti saka kuartal pertama 2020 lan njamin rapat rutin Dewan Presiden Pariwisata kanggo nggawe katalis pariwisata.

Mohammed ujar manawa kementerian kasebut bakal ngrampungake gaweyan nggawe Statistik Pariwisata lan Akun Satelit Pariwisata sing kerja bareng karo Organisasi Pariwisata Dunia Perserikatan Bangsa-Bangsa.
Dheweke ujar manawa kementerian kasebut bakal nganakake Perayaan Nasional Bersatu ing Hari Pariwisata Dunia, tinimbang kahanan saiki pirang-pirang perayaan.

Menteri kasebut janji bakal nyelenggarakake KTT Regional babagan Budaya lan Pariwisata, diwiwiti saka 2o2o, kanthi tujuan kerja sama karo negara-negara liyane ing wilayah Afrika Kulon kanggo nuwuhake pembangunan sektor kasebut. "Kita bakal nerusake kunjungan menyang situs turis lan melu ing festival sing bisa ditindakake ing saindenging negara.

"Kita uga bakal ngrampungake kerja lan ngresmekake Kalender Festival Nasional taun iki kanggo narik luwih akeh turis, domestik lan manca, ing acara kasebut," jarene.
Mohammed janji bakal entuk luwih akeh situs ing Nigeria sing ditulis minangka Situs Warisan Dunia UNESCO lan njlentrehake merek sektor swasta Pusat Budaya negara ing luar negeri. Nalika nggayuh target sing ditemtokake, menteri njaluk dhukungan saka para pemangku kepentingan, negesake manawa dheweke ora bisa nindakake apa-apa tanpa kerja sama.

Sadurunge, menteri kasebut mriksa apa sing ditindakake pamrentahan sajrone patang taun kepungkur, sing kalebu tuan rumah KTT Nasional Budaya lan Pariwisata lan Konferensi Pembiayaan Industri Kreatif.

Dheweke ujar manawa kalorone acara kasebut bisa ngasilake nyebabake Dewan Presiden Pariwisata ing resusitasi, nggawe Satuan Tugas ing Industri Kreatif lan pangembangan lan pangembangan industri swasta ing sektor swasta, lan liya-liyane.

Menteri kasebut ngelingi yen sawise nggawa tim pemangku kepentingan menyang Inspektur Jenderal Polisi, pasukan kasebut nyiyapake unit anti-pembajakan ing kabeh 36 formasi lan FCT. Dheweke ujar manawa unit kasebut nindakake akeh serangan lan rebutan karya bajakan, karo Dewan Sensor Film lan Video Nasional.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

eTN Ngatur Editor

eTN Ngatur editor tugas.