Guyana nyawisake $ 300M kanggo sektor pariwisata

0_1204153175
0_1204153175
ditulis dening editor

Georgetown, Guyana - 27 Februari 2008 - Anggaran Nasional 2008 nggawe arak-arakan $ 300 M sing bakal menehi kontribusi kanggo ningkatake industri pariwisata. Aspek utama perbaikan iki yaiku fasilitas prasarana.

Print Friendly, PDF & Email

Georgetown, Guyana - 27 Februari 2008 - Anggaran Nasional 2008 nggawe arak-arakan $ 300 M sing bakal menehi kontribusi kanggo ningkatake industri pariwisata. Aspek utama perbaikan iki yaiku fasilitas prasarana.

Sanajan pariwisata dudu sektor tradisional kanggo Guyana, Pamrentah wis prioritas utama kanggo promosi kanthi cepet kanggo diversifikasi ekonomi, amarga sektor non-tradisional kaya pariwisata ditarget.

Alokasi anggaran bakal digunakake kanggo upgrade papan sing bakal digunakake nalika Guyana dadi tuan rumah Festival Seni Karibia kesepuluh (CARIFESTA X) sing diarep-arep bisa ngasilake kegiyatan gedhe kanggo industri pariwisata domestik.

CARIFESTA X ngarepake dadi puncak budaya Karibia nalika dianakake ing wulan Agustus lan bakal menehi kesempatan sing apik kanggo Guyana supaya bisa mantep minangka tujuan wisata ing wilayah kasebut.

Pamrentah wis ngramal manawa hosting CARIFESTA X bakal duwe efek positif tumrap ekonomi amarga hosting perayaan kasebut dijangka ngasilake kegiatan ekonomi luwih akeh yaiku sawetara sektor sajrone 2008.

Sajrone taun 2007 Guyana dadi tuan rumah pertandingan Piala Dunia Kriket 2007 ing Stadion Providence sing nembe dibangun. Iki mbukak dalan kanggo Guyana miwiti turisme Olahraga, lan kanggo promosi aspek iki, Pamrentah menehi dana $ 259 M kanggo pambangunan kolam renang berukuran Olimpiade, rehabilitasi Balai Olahraga Cliff Anderson lan Gymnasium Nasional, nganyarke Colgrain Kolam renang, lan tuku peralatan olahraga lan peralatan.

Pamrentah wis ngrencanakake target pasar turis adhedhasar alam sing bakal ditrapake kanggo sektor ceruk kayata yachting, birding, lan pariwisata eko.

Otoritas Pariwisata Guyana (GTA) kanthi anggaran taun kepungkur nampa $ 65.6 M kanggo promosi lan pasar Guyana minangka tujuan wisata sing unik.

Ing Anggaran 2008 sektor liyane sing nglengkapi pariwisata kalebu sektor Pekerjaan lan Transportasi uga entuk bathi amarga nampa alokasi sing signifikan.

caribbeanpressreleases.com

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.