24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Ngilangi Warta Eropa Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Jerman Breaking News Warta Breaking Hawaii Kabar Olahraga News wong Keslametan Pariwisata Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Topeng Paling Aman ora disaranake dening CDC ing AS, nanging kudu ing Eropa

N95maskbiden
N95maskbiden
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Juru bicara CDC ora bisa ngomong apa-apa. Aturan CDC mbantah topeng Jerman nganggo aturan 180 derajat.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Apa Pamrentah Amerika liwat CDC ngapusi Rakyat Amerika babagan jinis topeng apa sing bakal dienggo?
  2. Napa Presiden AS Biden ngetutake pandhuan Eropa babagan topeng kanggo awake dhewe lan kulawargane, lan ngandhani Rakyat Amerika supaya ngetutake pedoman AS sing ditemtokake dening CDC?
  3. Topeng kain ilegal kanggo nyandhang ing umume Jerman, nanging dianjurake ing AS. Topeng jinis N95 ora disaranake ing AS, nanging nganggo kasebut minangka ukum ing negara-negara Jerman.

Sing apik kanggo Presidenku apik kanggo aku. Iki umume wong-wong Amerika sing biasane seneng ngomong lan nderek. Napa Presiden Biden lan CDC nyasarké Rakyat Amerika amarga ora nyritakake babagan topeng apa sing aman kanggo dipakai?

Miturut laporan ing USA Today, Presiden AS Biden nganggo topeng N95 nalika mabur ing Air Force One. Nalika dheweke metu saka pesawat, dheweke nambah topeng kain ireng sing misuwur minangka lapisan perlindungan tambahan.

Presiden luwih ngerti. CDC umume ngerti uga. Dadi, kenapa CDC ora nuduhake informasi sing bener lan nylametake wong Amerika? Apa CDC sengaja ngapusi rakyat Amerika lan nggawe warga Amerika cilaka, utawa apa otoritas Jerman reaksine?

eTurboNews wis nyoba njaluk klarifikasi saka CDC luwih saka seminggu saiki. eTN pengin ngerti sebabe ora nyaranake nganggo topeng N95 utawa KN95. eTN pengin ngerti kenapa CDC nyaranake topeng sandhangan yen ngerti topeng kasebut ora efektif. Sawise 4 email, 6 telpon, lan 4 janji tanggepan langsung, durung ana tanggepan.

Presiden AS ngetutake standar sing dibutuhake ing pirang-pirang negara Eropa, kalebu Jerman, sing nglawan pandhuan topeng diterbitake dening Pusat Kontrol lan Pencegahan Penyakit AS (CDC).

Duwe rong utawa luwih lapisan kain sing bisa dicuci, bisa menehi rekomendasi napas saka CDC. Topeng N95 TIDAK dianjurake kanggo masarakat nganggo miturut agensi federal.

Nanging riset ing Eropa lan Amerika Serikat nuduhake manawa topeng N95 (standar AS), topeng KN95 (standar Tiongkok), N94 (standar Korea Selatan), lan FFP2 (standar Eropa) kabeh padha, saringan digunakake ing topeng iki bisa mateni 95% partikel non-berminyak ing udara.

Topeng bedah duwe perlindungan sing kurang lan dirancang kanggo nglindhungi wong liya lan dudu wong sing nganggo topeng. Topeng kain biasane duwe minimal (40 persen paling apik) utawa ora ana proteksi sing penting. Sanajan respirator N95 dirancang supaya pas banget karo pasuryan sing nggawe segel kasebut nyaring 95% partikel udara, CDC negesake, topeng iki ora disaranake kanggo masarakat umum, amarga wis dikatutake kanggo petugas kesehatan lan responden pertama medis. Nanging, topeng N95 kasedhiya supaya ora entuk pasokan ing Internet.

Laporan ing publikasi Militer AS "Bintang lan Garis" ujar iki:

Topeng kelas medis dibutuhake ing saindenging Jerman, nanging negara liya duwe aturan sing beda babagan sing bisa digunakake, lan pejabat militer durung ujar manawa syarat anyar kasebut uga bakal ditrapake ing pangkalan AS.

Topeng sing bisa dipakai nalika blanja, nggunakake transportasi umum, menyang dhokter, nekani layanan agama, utawa ing papan umum sing kemungkinan akeh diperdagangkan, yaiku topeng FFP2 utawa FFP3, topeng KN95 utawa N95.

Ing sawetara Negara Jerman, topeng bedah utawa topeng OP mung diidini, dene topeng jinis N95 kudu digunakake dening kabeh wong ing papan umum.

Topeng FFP2 utawa KN95 / N95 dadi wajib ing Bavaria wiwit tanggal 18 Januari 2021. Negara paling gedhe ing Jerman, sing dadi USAG Bavaria lan USAG Ansbach, ora ngidini topeng bedhah.

Topeng bedah katon padha karo topeng kelas ngisor sing ora cocog karo standar kanggo nutupi rai kelas medis. Dheweke kudu duwe pirang-pirang lapisan kain, tali logam sing ana ing irung, lan dikemas ing kemasan kasebut minangka angka II utawa III lan CE, ujare Institut Federal Jerman kanggo Obat-obatan lan Piranti Medis ing situs web kasebut. Topeng bedah tipe I dudu kelas medis.

bedhah
topeng bedhah

Topeng FFP2 utawa FFP3 diarani menehi perlindungan paling apik tumrap virus corona. Institusi kasebut nglindhungi panganggo lan sing cedhak saka partikel sing luwih gedhe sing ana ing cangkem lan irung, lan diarani partikel sing luwih cilik sing diarani aerosol. KN95 utawa N95 nyedhiyakake perlindungan sing padha.

topeng n95
topeng n95

Partikel bisa mlaku udakara 6 kaki sawise dikuwatirake, mula dadi norma jarak sosial kanggo nyuda resiko infeksi. Aerosol uga lelungan sawetara yard lan hawa ing udhara luwih dawa tinimbang tetesan.

Baden-Wuerttemberg ngidini masker bedah ing papan umum nanging mbutuhake topeng FFP2 utawa KN95 / N95 ing rumah sakit utawa omah perawatan.

Topeng kasebut luwih larang tinimbang topeng bedah, sing miturut institusi piranti medis, nglindhungi tetesan lan aerosol nganti luwih gedhe.

Pejabat Jerman biyen ora isin babagan ngukum wong amarga nglanggar aturan virus corona, sing kalebu jinis topeng apa sing bisa ditampa. Dadi, aja kejiret ing Jerman nganggo topeng sing wis disaranake dening CDC Amerika Serikat.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.