24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Caribbean Warta Breaking Grenada Industri Hospitality News tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Grenada Murni dadi luwih angel kanggo sampah laut

Grenada Murni dadi luwih angel kanggo sampah laut
Grenada Murni dadi luwih angel kanggo sampah laut
ditulis dening Harry Johnson

Grenada ngupayakake nggawe kemitraan sektor swasta umum kanggo nyuda sampah laut sing teka saka kapal kesenengan kayata kapal pesiar

Print Friendly, PDF & Email
  • Grenada Murni njupuk langkah-langkah kanggo nglindhungi lingkungan laut
  • Negara tri-pulau kasebut kerja sama karo Badan Kesehatan Publik Karibia
  • Grenada bakal ngetrapake kabijakan Manajemen Limbah Laut kanthi amandemen undang-undang sing ana

Grenada Murni, Spice of the Caribbean njupuk langkah penting kanggo luwih nglindhungi lingkungan segara kanggo generasi sabanjure nalika nggawe kesempatan kanggo sektor kasebut. Negara tri-pulau kasebut bekerjasama karo Badan Kesehatan Publik Karibia (CARPHA) kanggo nggawe kemitraan sektor swasta umum kanggo nyuda sampah laut sing teka saka kapal kesenengan kayata kapal pesiar.

Proyek kasebut dijuluki 'Manajemen Air, Lahan lan Ekosistem Integrasi ing Karibia kanggo Negara-negara Pangembang Pulo Cilik', bakal mriksa kapasitas Grenada lan Carriacou saiki lan nggawe solusi adhedhasar riset kanggo ngatasi sampah kanthi ramah lingkungan.

Kajaba iku, Grenada bakal ngetrapake kabijakan Manajemen Limbah Laut kanthi amandemen undang-undang sing ana lan nggawe peraturan sing ana gandhengane. Kebijakan iki ditujokake kanggo nyiyapake sistem manajemen kanggo pengelolaan limbah laut, kalebu ngawasi, pendanaan, dendha lan struktur biaya. Yakin yen iki tumindak positif kanggo ngatur perikanan Grenada kanthi lestari, Sekretaris Tetap (Ag.) Perikanan lan Koperasi ing Menteri Olahraga, Budaya lan Seni, Perikanan & Koperasi Pak Michael Stephen ujar, "Grenada anggota Organisasi Maritim Internasional (IMO) lan bakal netepi langkah-langkah kanggo ningkatake keamanan lan keamanan kapal internasional lan kanggo nyegah polusi laut saka kapal. ”

Otoritas Pelabuhan Grenada (IPK) minangka titik fokus negara kanggo masalah kelautan internasional sing ana ing sangisoré naungan Organisasi Maritim Internasional (IMO). General Manager, Mr. Carlyle Felix, negesake, "Otoritas Pelabuhan Grenada negesake maneh dhukungan kanggo kebijakan sing diusulake lan ngarepake adopsi Kode Kapal Komersial Kecil Karibia IMO. Kita yakin manawa adopsi kasebut bakal ningkatake segara sing luwih bersih, sing dadi salah sawijining pilar ekonomi adhedhasar segara. "

Ngomong langkah-langkah penting ing manajemen sampah laut, Sekretaris Tetap ing Kementerian Pariwisata, Penerbangan Sipil, Ketahanan Iklim lan Lingkungan, Ms. Desiree Stephen ujar, "Grenada minangka tujuan pariwisata geo sing lingkungan laut penting banget kanggo mata pencaharian. akeh wong Grenadians, kanggo mancing, nyilem, Pariwisata lan rekreasi. Nindakake langkah-langkah penting saiki, bakal nggawe manawa generasi mbesuk bisa entuk manfaate ekonomi lan liyane. ”

Kanggo nyengkuyung kegiatan kasebut lan kegiatan liyane ing sektor pelayaran kapal pesiar lokal kalebu pemasaran tujuane yaiku Komite Pengawas Pariwisata Grenada (GTA) Yachting sing nembe dibentuk. Anggota kasebut yaiku Karen Stiell, makili Asosiasi Kelautan lan Kapal Pesiar Grenada (MAYAG), Nicholas George sing makili Sportfishing, Charlotte Fairhead makili Camper & Nicholson Port Louis Marina lan Manajer Pangembangan GTA Nautical Nikoyan Roberts. Subkomite semangat babagan maksimal nggedhekake posisi Grenada minangka gerbang menyang Grenadine lan tujuan kapal pesiar sing tanggung jawab global.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.