Warta Breaking Travel News Teknologi Pariwisata transportasi Rahasia Plancongan News Wire Plancongan USA Breaking News Maneka Warta

Rover Perseverance NASA ngirim nyelehake Mars sing kebangkrutan

Rover Perseverance NASA ngirim nyelehake Mars sing kebangkrutan
Rover Perseverance NASA ngirim nyelehake Mars sing kebangkrutan
ditulis dening Harry Johnson

Sawise kebangkrutan, loro Kamera Bahaya (Hazcams) nyekel pemandangan saka sisih ngarep lan mburi rover, nuduhake salah sawijining rodhane ing rereged Martian

Print Friendly, PDF & Email
  • Tim Perseverance lega nalika ndeleng laporan kesehatan rover
  • Laporan rover nuduhake kabeh katon bisa diarepake kaya samesthine
  • Beda karo rover sing kepungkur, mayoritas kamera Perseverance njupuk gambar kanthi warna

Kurang saka dina sawise NASAMars 2020 Rover Perseverance sukses mlebu ing permukaan Mars, para insinyur lan ilmuwan ing Laboratorium Jet Propulsion agensi ing California Selatan kasebut kerja keras, ngenteni transmisi sabanjure saka Perseverance. Nalika data mboko sithik mlebu, diluncurake dening sawetara pesawat ruang angkasa sing ngorbit ing Red Planet, tim Perseverance lega nalika ndeleng laporan kesehatan rover, sing nuduhake kabeh katon bisa digunakake kaya samesthine.

Nambah kasenengan yaiku gambar resolusi dhuwur sing dijupuk nalika pendaratan rover. Nalika rover Penasaran Mars NASA ngasilake film mandeg keturunane, kamera Perseverance dimaksudake kanggo njupuk video babagan touchdown lan gambar foto anyar iki dijupuk saka rekaman kasebut, sing isih dikirim menyang Bumi lan diproses.

Beda karo rover sing kepungkur, mayoritas kamera Perseverance njupuk gambar kanthi warna. Sawise ndharat, loro Kamera Bahaya (Hazcams) nyekel pemandangan saka sisih ngarep lan mburi rover, nuduhake salah sawijining rodhane ing rereged Martian. Ketekunan entuk cedhak saka mripat NASA ing langit, uga: Pengintaian Mars NASA. Orbiter, sing nggunakake kamera resolusi dhuwur khusus kanggo nyekel pesawat ruang angkasa mlebu menyang Kawah Izero, kanthi ketinggalan parasut. Kamera Eksperimen Kamera Résolusi Tinggi (HiRISE) uga nindakake Curiosity ing taun 2012. JPL dadi pimpinan misi orbit, dene instrumen HiRISE dipimpin dening Universitas Arizona.

Sawetara biaya pyrotechnic samesthine bakal murub mengko dina Jumuah, ngeculake tiang Perseverance ("kepala" rover) saka papan sing dipasang ing dek rover. Kamera Navigasi (Navcams), sing digunakake kanggo nyopir, nuduhake papan ing tiang nganggo rong kamera ilmiah: Mastcam-Z sing bisa di zoom lan alat laser sing diarani SuperCam. Tiang kasebut dijadwalake bakal diangkat dina Sabtu, 20 Februari, lan sabanjure Navcams bakal njupuk panorama dek rover lan sekitarnya.

Ing dina mbesuk, para insinyur bakal nggoleki data sistem rover, nganyari piranti lunak lan miwiti nyoba macem-macem instrumen. Ing minggu sabanjure, Ketekunan bakal nyoba lengane robot lan njupuk drive sing pertama lan cepet. Paling ora siji utawa rong wulan nganti Perseverance nemokake lokasi sing rata kanggo nyelehake Ingenuity, helikopter mini sing dipasang ing weteng rover, lan malah luwih suwe sadurunge pungkasane tekan dalan, miwiti misi ilmune lan nggoleki sing pertama conto watu lan endapan Mars.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.