Breaking News Indonesia Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News wong Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Pahlawan Pariwisata Indonesia tilar donya: Mantan Menteri I Gede Ardika

Pilih basa sampeyan
ardika
ardika
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Mantan Menteri Budaya lan Pariwisata Republik Indonesia, pahlawan pariwisata Indonesia tilar donya dina iki sawise perang kanker.

Print Friendly, PDF & Email

Aku Ardika Gede wis kaping pindho njabat dadi pinilih Mentri kanggo Budaya lan Pariwisata Republik Indonesia Indonesia miturut rong Kabinet Presiden, Presiden Abdurraham Wahid lan Presiden Megawati Soekarnoputri.

Aku Gede Ardika (lair tanggal 15 Februari 1945 ing Singaraja, Bali, dadi mantan Menteri Budaya lan Pariwisata ing Indonesia.

Singaraja iku sawijining kutha plabuhan ing sisih lor Bali, Indonesia. Iki misuwur amarga gudang jaman kolonial Walanda ing pinggir banyu. Perpustakaan Gedong Kirtya nduwe naskah godhong lontar kuno (lontar). Museum Buleleng nampilake peti mati watu lan topeng upacara. Gambar raja-raja Buleleng nghias kraton 1600an Puri Agung. Candi Pura Jagatnatha duwe ukiran dewa-dewa Hindu. Air Terjun Gitgit ing sisih kidul ditemtokake ing tengah alas tropis.

Pak Gede Ardika diangkat dadi Menteri Pariwisata lan Budaya anyar ing Indonesia ing reshuffle kabinet sing diantisipasi tanggal 24 Agustus 2000.

Ardika ngganti Menteri Pariwisata Negara Djaelani Hidayat, sing ora tampil ing kabinet 26 anggota anyar Abdurrahman Wahid. Menteri budaya lan pariwisata digabungake ing reshuffle.

pic

Sajrone kepemimpinan, serangan teror sing dikenal minangka  Pengeboman Bali taun 2002 kedadeyan tanggal 12 Oktober 2002 ing distrik turis Kuta ing pulau Bali Indonesia. Serangan kasebut nyebabake 202 wong (kalebu 88 wong Australia, 38 wong Indonesia, 23 wong Inggris, lan wong sing luwih saka 20 negara liyane); 209 wong cilaka. Pengeboman Bali nomer loro dumadi ing 2009.

Menteri Budaya lan Pariwisata, Gede Ardika, njaluk supaya bangsa manca mbantu ing taun 2002 kanggo nguripake industri pariwisata Bali sawise serangan bom kasebut. Kanggo nanggepi panjaluk kasebut, organisasi kayata Organisasi Pariwisata Dunia lan Bank Dunia dikerahkan.

Geoffrey Lipman sing dadi Asisten Sekretaris Jenderal UNWTO nalika semana, ngirim pesen panglipur: "Sedhih banget. Wong apik banget empati lan sopan santun. Sajrone pengeboman Bali, aku ana ing Selandia Anyar kanggo UNWTO lan ngalihake maneh kanggo ketemu karo dheweke lan nindakake [press] acara kanggo nuduhake solidaritas. Dheweke seneng banget.

"Sawetara taun mengko, aku nindakake studi Roadmap Green Growth kanggo Bali karo kanca-kanca saka Universitas Victoria ing Australia, lan dheweke teka saka Jakarta kanggo nggawa tim kita menyang desa sing cedhak karo dheweke kelairan kanggo mbantu nerangake kepercayaan lokal babagan Tri Hita Karana - hubungane dewa, alam, lan kamanungsan sing dikepengini kudu dadi dhasar strategi pertumbuhan ijo pariwisata lan sing nggawe akal. RIP. ”

Akeh negara kalebu Amerika Serikat ngetokake peringatan perjalanan nglawan Indonesia. Agensi pemasaran Menteri Budaya lan Pariwisata ing sangisoré Menteri Ardika didegaké ing Amerika Serikat kanthi pimpinan Melanie Webster saka California lan Juergen Steinmetz ing Hawaii.

eTurboNews diluncurake nalika semana kanthi pitulung saka sponsor Indonesia lan kanggo ndidik agen perjalanan AS babagan lelungan Indonesia lan industri pariwisata, uga kahanan keamanan lan keamanan ing negara Asia Tenggara sing gedhe iki.

Dewan Mitra Pariwisata Indonesia (TIKP) uga didegake nalika semana kanggo nggabungake sektor publik lan swasta industri pariwisata lan pariwisata ing Indonesia. Mengko, TIKP malih dadi Koalisi Mitra Pariwisata Internasional karo anggota pariwisata ing saindenging jagad. Saiki ICTP adhedhasar ing Bali, Honolulu, Seychelles, lan Brussel kanthi kepemimpinan Feisol Hashim ing Bali, Juergen Steinmetz ing Hawaii, Geoffrey Lipman ing Brussels, lan Alain St. Ange ing Seychelles.

Juergen Steinmetz lan kabeh staf ing eTurboNews ngucapake belasungkawa tulus karo kulawarga tilas Menteri lan industri pariwisata lan pariwisata ing Indonesia. Mudi Astuti, mantan mitra operasi ing Jakarta lan ana hubungane karo mantan Menteri kasebut, menehi informasi eTurboNews babagan warta tragis iki.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.