24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Airlines aviation Breaking News Internasional Pitakonan News Mbangun maneh Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan Warta Breaking UAE Maneka Warta

Presiden Emirat Sir Tim Clark: Diskusi kandidat nalika seneng banget

Sir Tim Clark CEO maskapai Emirates 1
Sir Tim Clark Presiden maskapai Emirat

Pandemi COVID-19 tetep ana ing ngarep lan pikirane saben wong ora preduli apa pendhudhukan utawa tahap urip, lan efek ing ndonya beda-beda wiwit isih ngamuk nganti meh ora bisa dikendhaleni. Kepiye maskapai internasional napsirake skenario ayunan kasebut lan nggawe rencana kanggo maju?

Print Friendly, PDF & Email
  1. Kita wis ndeleng negara-negara njupuk posisi sing cukup dracon babagan akses lan lelungan internasional.
  2. Kita ora bakal bisa ndeleng kapasitas maneh ing level sing kita ngarepake sawetara wulan kepungkur.
  3. Yen ora mabur pesawat, mula ora entuk dhuwit. Bocah sing duwe anak telu bisa entuk jumlah kasebut kanthi cepet.

Sir Tim Clark, Presiden maskapai Emirates, lenggah karo Peter Harbison saka CAPA Live kanggo diskusi jujur, kaya sing dikandhakake - sajrone wektu sing nyenengake. Ing ngisor iki minangka transkrip diskusi.

Peter Harbison:

Sir Tim, ayo miwiti gambar sing amba, nalika saiki sampeyan ndeleng mripat sampeyan. Sadurunge miwiti, aku wis nggawe ... Sadurunge teka, aku wis mriksa manawa ana prabédan profil risiko sing gedhe banget, toleransi risiko sing bisa ditindakake sawetara negara miturut, kayata, AS nampa, ketoke tanpa akeh masalah, 4,000 tiwas sedina, nanging industri kasebut bakal maju kanthi kapasitas 50%. Beda karo China, sing pancen bisa dikendhaleni, kabeh bisa dikendhaleni, nanging sajrone taun anyar Cina iki, taun anyar lunar, dheweke pancen mbatesi banget, sanajan mung ana sawetara kasus ing China. amarga dheweke pengin tetep dikendhaleni. Dadi, ana masalah tandem kaya ngono, apa sampeyan terus tuwuh lan njaga ekonomi, utawa apa sampeyan pancen bener bisa ngontrol pandemi? Lan sing jelas dudu wangsulan ya / ora gampang. Nanging kepiye sampeyan ndeleng manawa panning iki mengaruhi sampeyan ing Emirat, utamane minangka operator internasional sing sejatine atusan pamrentahan kudu ditangani?

Tim Clark:

Ya, mesthine kita bisa ndeleng saben dina miturut negara, lan kita bisa ndeleng kaya sing sampeyan gunakake kanthi bener, macem-macem pendekatan, macem-macem kepribadian babagan cara negara supaya bisa ngontrol utawa ngimbangi [ora bisa didengar 00:02:33] kanthi ekonomi pambuka, lan liya-liyane. Nanging umume, aku bakal ngomong yen ndeleng… Sampeyan nyathet Amerika Serikat, ndeleng Eropa, ndeleng Oceania, ndeleng Amerika Selatan, Afrika, cenderung kanggo ngontrol luwih dhisik, mateni luwih suwe, banjur mbukak nalika metrik saranake supaya kabeh bakal luwih apik. Lan sajrone 48 jam suwene, kita wis ndeleng negara-negara njupuk posisi sing draconia babagan akses lan lelungan internasional. Utamane wingi yaiku Inggris kanthi aturan sing wis ditemtokake babagan karantina. Skotlandia bakal luwih adoh. Kita wis ndeleng Kanada mbatalake operasi menyang Amerika Utara lan papan liyane. Lan terus.

Iki kabeh didhukung dening kasunyatan manawa ing musim panas taun kepungkur, kita ngira yen bisa ngrampungake, kita ngira yen kita duwe virus iki, banjur entuk mutasi sing metu saka Afrika Selatan, utawa uga Inggris lan Brasil. Lan dheweke mbuktikake luwih angel ditangani, [ora keprungu 00:03:41] dheweke entuk pangerten liwat urutan genomik babagan cara ngatasi virus kasebut, negara-negara bakal terus nutup watese. Iki bakal nggawe urip luwih angel kanggo lelungan internasional. Lan nalika pungkasan pidato ing Desember, aku mikir aku cukup optimistis nalika musim panas taun iki, '21, amarga panacea kayane minangka program vaksinasi sing diluncurake, kabeh sing kuatirake, ana cara sing adil lan cukup kanggo ngluncurake kabeh wilayah geografi ing planet iki, yaiku supaya bisa miwiti maneh babagan lelungan internasional nalika musim panas taun iki.

Maneh, apa sing sampeyan wis ngerteni lan pandangan sing dianggep negara babagan prekara sing penting, keputusanku saiki bakal luwih suwe tinimbang sing dakkarepake. Lan aku mikir bisa uga bakal nemoni sawetara kangelan. Kita ora bakal bisa ndeleng kapasitas maneh ing level sing dakarepake ing wulan Juli lan Agustus. Aku mikir bisa uga ing kuartal pungkasan taun iki.

Peter Harbison:

Iku pikirane tantangan. Maksudku, saka sudut pandang maskapai, pancen pancen naluri pengin bali mabur, utamane nalika sampeyan ngalami pendarahan, lan iku wis kedadeyan ing pirang-pirang industri. Maksudku, mung ngobrol karo sawetara wong Eropa wulan kepungkur, isih ana tumindak ing kana. Kita kudu mabur maneh. Kita kudu ngatasi iki. Kamangka sampeyan, miturut sampeyan, setuju karo aku, iku meh padha karo nyelehake kreta sadurunge jaran. Sampeyan kudu ngontrol apa-apa sadurunge sampeyan bisa antisipasi manawa pamrentah bakal wiwit njupuk posisi sing standar. Dadi, kita paling ora sethithik setengah taun, bisa uga adoh saka telung perempat taun, kaya sing sampeyan ngerteni.

Tim Clark:

Aku mikir kaya sing sampeyan ucapake kanthi bener, fokus wis bali menyang kontrol panyebaran. Kontrol virus bisa mlebu ing negara-negara kasebut. Saiki wis bali dadi prentah. Lindhungi sampeyan, nggunakake aksioma pamrentah Inggris, NHS, nylametake nyawane, kabeh perkara liyane. Dene sadurunge wis luwih penting… Aku minangka Boris Johnson ujar, kita bakal plancongan ing wulan Maret, April, utawa apa sejatine. Saiki wis jelas diganti. Kasunyatane, dheweke wis beda. Dadi, buktine jelas. Ora ana gunané nyoba mikir manawa kita bakal ngoperasikaké armada menyang level sing kita ngarep-arep. Lan sing dakkarepake, kita lagi nindakake usaha pesawat mabur. Yen ora mabur pesawat, mula ora entuk dhuwit. Bocah sing duwe anak telu bisa nyedhaki jumlah kasebut kanthi cepet.

Masalahe yaiku industri maskapai lan kabeh sektor aerospace sing ana gandhengane lan apa wae sing wis ana setaun saiki, lan sadurunge sadurunge ... Pungkasan taun wong nganggep, siji, bakal ana pungkasan sing katon, loro, dheweke bakal tambahan karo syarat awis sing ora bisa dioperasikake kanthi nyediakake utang utawa kanthi bantuan negara utawa apa wae, nganti bisa ngatasi, mesthine kanggo kuartal pertama taun iki. Ya, durung kedadeyan kasebut. Kayane bakal suwe maneh. Mula, sampeyan bisa ndeleng tangisan saka ati, saka sawetara entitas ing industri kita, uga para pemain ing industri iki ujar, “Kita bakal entuk dhuwit kanthi cepet. Sampeyan kudu ngerti iki. ”

Lan aku ora ngerti, kajaba Amerika Serikat, bantuan khusus sektor, awis, sing kudu mlebu ing bisnis sing apik banget, ora ana sing salah karo modele, ora ana sing salah karo sing ditindakake sadurunge. Dheweke ora duwe penumpang, mula, kepiye sampeyan… Lan aku bakal duwe pamrentah, nalika kaget banget mlebu maneh nglindhungi lan ngontrol, dheweke bakal kudu ngatasi masalah iki masalah ing sektor iki.

Peter Harbison:

Apa sing sampeyan omongake ing kene, Sir Tim, sejatine luwih jero tinimbang maskapai, ya? Aku kira ana masalah sing rada ora alangan, utamane karo sawetara operator AS, operator AS sing gedhe, yaiku, kaya sing sampeyan ujarake, nganti saiki, kita wis ngira yen ngencengi napas cukup suwe, kita Aku bakal katon maneh lan samubarang bisa wiwit normal maneh, utamane vaksin sing ditindakake. Sing paten dudu masalah. Iki ora bakal kelakon. Kayane sampeyan nembe setuju. Akibate, tinimbang mung nyoba muncul ing hawa seger maneh kanthi model sing padha karo sadurunge, apa ana prelu katon dhasar banget, ora mung kanggo maskapai ... Aku ngomong babagan sampeyan, aku ngomong babagan industri maskapai umume, model maskapai dhewe lan kabeh rantai pasokan, interaksi karo wong cilik, OEM dhewe, apa ana prekara sing sejatine dibutuhake, minangka industri, sing bakal dibahas saiki? Kepiye carane kita nyetel menyang masa depan sing jelas ora bakal padha karo jaman biyen?

Tim Clark:

Ing poin pungkasan sampeyan luwih dhisik, isih ana pitakon, apa industri kasebut, apa ekonomi global sing bakal muncul kaya pandemi kasebut? Lan ana macem-macem pamikiran, Peter, lan saben sekolah kasebut bakal mbentuk sing sampeyan pikirake saiki kudu nindakake. Yen sampeyan duwe tampilan ekspansi.

Sampeyan ndeleng ekspansi, sing luwih akeh ing gulu alas. Kita ngerteni manawa sampeyan kudu ngatasi akeh masalah sing kedadeyan, masalah, masalah sing wis suwe nesu. Sampeyan ngomong babagan rantai pasokan. Sampeyan ngobrol babagan hubungan karo wong cilik, karo bank, karo entitas sing tuku bisnis, sing bisa uga ngerteni luwih akeh tinimbang sing dikarepake. Lan sampeyan duwe kesempatan kanggo lenggah lan mikir kepiye cara supaya bisa nambah cara sampeyan ngatur aspek-aspek tartamtu ing bisnis sampeyan, nanging ora kudu nindakake bisnis kanthi beda-beda ing babagan model bisnis dhasar.

Lan ya, sampeyan pancen bener, ana kesempatan ing kana. Nanging ing pungkasan dina, pandhangane aku yen wis rampung, panjaluk lelungan udhara bakal bali, kapercayan konsumen bakal bali. Sampeyan bisa uga luwih apik yen wong bisa luwih pinter babagan apa sing dikarepake. Gegayuhan kasebut bakal padha, nanging kepiye carane nggayuh gegayuhan bisa beda-beda. Dheweke duwe luwih akeh wektu kanggo mikir. Dheweke ngerti yen urip bisa urip kanthi cara sing beda, lan bisa uga nyebabake permintaan. Aku ora ngerti babagan iki. Mung wektu bakal ngomong.

Nanging aku ora yakin saiki wayahe pas kanggo mikir babagan model bisnis sampeyan sing cocog. Yen pas kanggo tujuan sadurunge pandemi, mula bisa uga pas kanggo pandemi pasca tujuan. Yen ana masalah dhasar sadurunge, mula ora ana gunane nyalahake pandemi amarga sampeyan gagal. Pancen bakal kelakon, bisa uga saiki luwih cepet tinimbang mengko.

Dadi bisnis sing duwe model bisnis sing apik banget, awis, duwe bathi sadurunge pandemi, aku ora ngerti kenapa beda-beda ing babagan kepiye pamahaman produke ing pasar. Dheweke bisa dadi luwih pinter. Dheweke bisa dadi luwih larang regane nindakake. Bisa uga ngetrapake teknologi digital luwih dhisik tinimbang sing dienggo. Sampeyan bakal bisa ngenali wilayah sing regane manawa bisa ningkatake bisnis. Kita kabeh wis duwe wektu kanggo lungguh lan nindakake iku. Lan ana akeh pekerjaan ing Emirat, nalika ngomong, babagan apa sing bisa ditindakake babagan hubungan BTC lan cara ngatur rantai pasokan menyang perusahaan. Kuwi ora preduli karo aku. Sing luwih dakpentingake yaiku kemampuan industri kasebut ing kahanan sing padha kaya kita, bisa uga regane murah utawa sedheng utawa jangka panjang utawa layanan lengkap, sing durung entuk sumber daya awis supaya ora entuk bathi.

Lan ana kewajiban kanggo mesthekake manawa sektor iki tetep urip, lan ora perlu kuatir bab pitulung negara utawa sapa sing entuk. Wangsulan: Bab ingkang kaping pisanan, ayo lunga. Supaya sehat lan aktif. Penting banget kanggo ekonomi global, lan menehi hasil karo sisane.

Uga, ana sing kuwatir babagan pasokan, sektor aerospace, apa propulsi, apa manufaktur. Kita wis ndeleng sawetara kahanan sing elek, kayata, ing Boeing bubar, nambahake masalah Max sing wis dialami. Pancen wis taun sing ora apik, nanging ora akeh masalah Boeing jagad sing kudu kuatirake utawa Airbus. Iki minangka rantai pasokan. Penjual kursi, produsen [ora keprungu 00:12:25], industri cilik sing nyedhiyakake komponen, saluran, apa wae. Nalika nggawe pesawat kasebut, dheweke bakal ngandel ... Yen ora entuk dhuwit, mula sampeyan bakal duwe masalah nalika nggawe pesawat, sanajan panjaluk bisa bali.

Dadi, masalah kanggo ngatasi kahanan sing angel banget iki, didhukung kanthi dhuwit luwih saka apa wae, lan nyoba ngatasi masalah kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.