24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Travel Warta Breaking Ekuador Warta Pamrentah News Keslametan transportasi Nganyari Destinasi Plancongan

Kedutaan Besar AS ing Ekuador ngetokake peringatan perjalanan darurat

ecuadorrr
ecuadorrr
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Dina iki, Kedutaan Besar AS ing Quito, Ekuador wis nampa kabar yen blokade dalan isih ana ing kutha-kutha lan kutha ing saindenging negara kasebut minangka bagean saka demonstrasi sing lagi ditindakake.

Sanajan sawetara serikat transportasi ngumumake penundaan mogok tanggal 4 Oktober, kelompok liyane tetep protes. Kedutaan Besar terus nampa laporan demonstrasi lan blokade dalan ing kutha-kutha lan kutha ing saindenging negara, utamane ing dalan gedhe Amerika Serikat. Ana laporan babagan kanthong kekerasan sing ana gandhengane karo demonstrasi kasebut. Plancongan bisa uga ngganggu sajrone wektu iki.

Kelompok pribumi, serikat pekerja, organisasi sosial, lan sawetara klompok transportasi njaluk protes nasional ing dina Rebo, 9 Oktober 2019. Aksi kasebut bisa uga kalebu pawai menyang pusat bersejarah Quito ing sekitar istana presiden. Protes uga ana ing kutha lan kutha liyane.

Kabeh personel permanen lan sementara Kedutaan Besar Amerika Serikat Quito disaranake tetep ana ing wilayah metropolitan Quito sing luwih gedhe lan supaya ora lelungan dalan antar-kutha. Personel pamrentah AS sing durung ana ing negara kasebut dijaluk mikir maneh lelungan menyang Ekuador saiki.

Kita ngajak kabeh warga AS supaya nganggep keamanan paling penting lan nimbang-nimbang lelungan ing njero kutha lan provinsi. Kita uga ndhesek warga AS supaya bisa duwe pasokan banyu, panganan, lan bahan bakar sing cukup.

Informasi babagan demonstrasi kacarita ing media umum lan kita ngajak warga AS supaya terus ngawasi kahanan kasebut nganti demonstrasi rampung. ECU911 nyedhiyakake nganyari nasional ing https://www.ecu911.gob.ec/consulta-de-vias/. Agencia Metropolitana de Transito nyedhiyakake nganyari liwat Twitter. Tindakake @Amtquito utawa telusuran #AMTInforma ing Twitter. Kanggo terus nampa informasi keamanan penting babagan kondhisi ing Ekuador, monggo ndaftar ing Program Pendaftaran Wisatawan Cerdas (STEP) ing: https://step.state.gov/step/.

Penerbangan bisa uga terus dibatalake ing lan metu saka Quito minangka asil saka gangguan kanggo ngakses dalan. Dalan menyang Bandara Mariscal Sucre International Quito bisa uga diblokir kaping sawetara. Yen sampeyan duwe pesawat sing dijadwalake, hubungi maskapai langsung kanggo informasi tambahan. Sampeyan uga bisa ngawasi informasi penerbangan ing Situs web bandara Quito. Nanging, elinga yen penerbangan bisa dibatalake cedhak wektu budhal. Air mabur mlebu lan metu saka Guayaquil durung kena pengaruh.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.