Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya News tanggung jawab Swiss Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Museum Kunsthaus Zurich bakal ngumumake perpanjangan anyar ing wulan Oktober 2021

Museum Kunsthaus Zurich bakal ngumumake perpanjangan anyar ing wulan Oktober 2021
Museum Kunsthaus Zurich bakal ngumumake perpanjangan anyar ing wulan Oktober 2021
ditulis dening Harry Johnson

Proyek perintis lingkungan $ 230 yuta kasebut bakal dadi museum seni paling gedhe ing Swiss

Print Friendly, PDF & Email
  • Ekstensi Kunsthaus Zurich anyar bakal menehi urip anyar menyang lanskap kutha
  • Akeh fasilitas bakal mbukak kanggo masarakat ing sanjabane jam museum
  • Pembukaan gedhe bakal ditindakake tanggal 9 lan 10 Oktober 2021

The Kunsthaus Zurich, salah sawijining museum paling misuwur ing Swiss kanthi koleksi seni wiwit saka 13th abad nganti saiki, bakal mbukak ekstensi gedhe sing dirancang dening David Chipperfield Architects, sing bakal dobel ukuran museum, ing Oktober 2021. 

Duwe tujuan kanggo narik kawigaten lanskap kutha lan nggawe museum minangka pusat budaya, ekstensi kasebut nduwe lokakarya multi-tujuan, aula acara lan kebon seni sing akeh, ditambah toko lan bar. Akeh fasilitas bakal mbukak kanggo masarakat ing sanjabane jam museum, nyedhiyakake papan kanggo keterlibatan seni lan interaksi kanggo warga Zurich lan pengunjung.

Ekstensi kasebut dihubungake karo bangunan sing ana kanthi dalan ngisor 70-yard, sing mbukak menyang lobi tengah, digawe karo beton sing didaur ulang, kayu oak ringan, marmer putih, lan kolom kapur kontur sing elegan. Nanging bisa uga luwih penting tinimbang desain sing ramping yaiku efisiensi energi perintis. Amarga bentuk kompak bangunan kasebut, pipa sintetik panas bumi, instalasi sensor lampu, lan pencahayaan LED, total energi sing dibutuhake kanggo konstruksi lan operasi nandhang pengurangan emisi gas omah kaca 75%.

Ekstensi anyar kasebut ndadekake Kunsthaus dadi museum seni paling gedhe ing Swiss, kanthi gunggunge luwih saka 120,000 kaki persegi. Bagéan integral saka 'Tactile Lights', proyek skala gedhe dening Pipilotti Rist sing bisa dialami ing sekitar museum ing sekitar Heimplatz Square. Pameran kasebut nyakup tiang sing dirancang kanthi artistik sing mrodhuksi bunderan cahya kanthi cahya ing facade sekitar ing wayah sore, lan video diproyeksake menyang patung-patung ing sacedhake.

Saindhenging wulan April lan Mei 2021, Kunsthaus bakal dadi tuan rumah instalasi swara dening Koreografer William Forsythe. Pembukaan gedhe bakal ditindakake tanggal 9 lan 10 Oktober 2021, kanthi Koleksi Kunsthaus ditampilake kaping pisanan bebarengan karo koleksi pribadi Bührle, Merzbacher lan Looser sing prestisius.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.