24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Hawaii Industri Hospitality Hotel & Resor News Mbangun maneh Resorts Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Hotel Hawaii tetep kena pengaruh COVID-19

Pira Liyane Yuta Hotel Hotel Hawaii Sasi Paling Wingi?
Hotel Hawaii

Laporan Kinerja Hotel Hawaii saben wulan sing diterbitake dening Otoritas Pariwisata Hawaii nuduhake efek coronavirus parah lan terus-terusan ing hotel khusus lan pariwisata umume.

Print Friendly, PDF & Email

1. Kabeh kelas properti hotel Hawaii ing saindenging negara wiwit kemewahan nganti kelas tengah ekonomi nglaporake kerugian RevPAR ing wulan Januari dibandhingake setaun kepungkur.

2. Sajrone wulan Januari, umume penumpang sing teka ing negara liya lan bebrayan antar negara bisa ngatasi karantina mandiri 10 dina kanthi uji coba NAV COVID-19 negatif sing valid.

3. Kauai wiwitane nundha partisipasi ing program Aman Plancongan negara ing Desember 2020, nanging, wiwit tanggal 5 Januari, mlebu maneh ing antarane antar pulau.


Hotel Hawaii ing saindenging negara nglaporake penurunan pendapatan ing saben kamar sing kasedhiya (RevPAR), rata-rata tarif saben dina (ADR), lan pendhudhukan kanggo Januari 2021 dibandhingake karo Januari 2020 amarga pariwisata terus dipengaruhi dening pandemi COVID-19.

Miturut Laporan Kinerja Hotel Hawaii sing diterbitake dening Divisi Penelitian Otoritas Pariwisata Hawaii (HTA), RevPAR ing saindhenging negara mudhun dadi $ 58 (-77.8%), ADR mudhun dadi $ 251 (-20.2%), lan pendhudhuk mudhun dadi 23.3 persen (-60.2 persentase poin) ing wulan Januari 2021. Temuan laporan kasebut nggunakake data sing dikompilasi dening STR, Inc., sing nganakake survey hotel paling gedhe lan paling lengkap ing Kepulauan Hawaii. Kanggo wulan Januari, survey kalebu 145 properti sing nuduhake 42,614 kamar, utawa 80.2 persen kabeh properti panginepan lan 85.5 persen properti panginepan kanthi 20 kamar utawa luwih ing Kepulauan Hawaii, kalebu layanan lengkap, layanan winates, lan hotel kondominium. Properti sewa plancongan ora kalebu ing survey iki.

Sajrone wulan Januari, umume penumpang sing teka ing luar negeri lan antar-kabupaten sing bepergian bisa ngatasi karantina mandiri 10 dina kanthi asil uji coba NAV COVID-19 negatif sing valid saka Mitra Pengujian Dipercaya liwat program Travel Safe ing negara kasebut. Kabeh lelungan trans-Pasifik sing melu program tes pra-lelungan diwajibake duwe asil tes negatif sadurunge budhal menyang Hawaii. Tanggal 2 Desember, Kabupaten Kauai sementara, nundha partisipasi ing program Safe Travels negara, dadi wajib kanggo kabeh wong sing lelungan menyang Kauai karantina nalika teka. Nanging, wiwit tanggal 5 Januari, County Kauai gabung maneh karo program Safe Travels kanggo para rawuh antar-pulau, saengga para wisatawan antar-pulau sing wis luwih saka telung dina ing Hawaii ngliwati karantina kanthi asil tes sing valid. Uga diwiwiti tanggal 5 Januari ing Kauai, para turis trans-Pasifik diwenehi pilihan kanggo melu program tes pra lan pasca lelungan ing properti "gelembung resor" minangka cara kanggo nyepetake wektu karantina. Kabupaten Hawaii, Maui lan Kalawao (Molokai) uga duwe karantina parsial ing wulan Januari.

Bathi kamar hotel Hawaii ing saindhenging negara mudhun dadi $ 90.4 yuta (-79.5%) ing wulan Januari. Permintaan kamar yaiku 359,700 kamar wengi (-74.4%) lan pasokan kamar 1.5 juta kamar wengi (-8.0%). Akeh properti sing nutup utawa nyuda operasi wiwit wulan April 2020. Yen penghunian kanggo Januari 2021 diitung adhedhasar pasokan kamar pra-pandemi wiwit Januari 2019, hunian bakal 21.5 persen kanggo wulan kasebut (Gambar 5).

Kabeh kelas properti hotel Hawaii ing saindenging negara nglaporake kerugian RevPAR ing wulan Januari dibandhingake setaun kepungkur. Properti Kelas Mewah entuk RevPAR $ 135 (-72.6%), kanthi ADR sing luwih dhuwur $ 788 (+ 22.3%) diimbangi karo pendhudhukan 17.1 persen (-59.4 poin persentase). Properti Kelas Midscale & Economy entuk RevPAR $ 52 (-71.0%) kanthi ADR $ 167 (-20.2%) lan pendhudhukan 31.3 persen (-54.8 poin persentase).

Kabeh papat kabupaten pulau Hawaii nglaporake RevPAR, ADR lan pendhudhuk sing luwih murah dibandhingake setaun kepungkur. Hotel Maui County dadi kabupaten ing RevPAR ing Januari $ 99 (-73.2%), kanthi ADR $ 451 (-5.8%) lan pendhudhukan 21.9 persen (-55.1 poin persentase). Pasokan Maui County Januari ana 392,900 kamar bengi (-0.3%). Wilayah resor mewah Maui, Wailea duwe RevPAR $ 153 (-75.0%), kanthi ADR $ 807 (+ 12.5%) lan pendhudhukan 18.9 persen (-66.3 poin persentase). Wilayah Lahaina / Kaanapali / Kapalua duwe RevPAR $ 69 (-77.3%), ADR $ 367 (-7.4%) lan pendhudhukan 18.7 persen (-57.6 persen poin).

Hotel Oahu entuk RevPAR $ 40 (-82.0%) ing wulan Januari, kanthi ADR $ 168 (-33.7%) lan pendhudhukan 23.6 persen (-63.6 poin persentase). Pasokan Januari Januari yaiku 844,900 kamar bengi (-11.0%). Hotel Waikiki entuk $ 36 (-83.4%) ing RevPAR kanthi ADR $ 164 (-34.2%) lan pendhudhukan 21.9 persen (-64.9 poin persentase).

Hotel ing pulau Hawaii nglaporake RevPAR $ 72 (-71.9%), kanthi ADR $ 268 (-14.1%) lan pendhudhukan 26.9 persen (-55.4 poin persentase). Pulo pasokan Hawaii ing Januari yaiku 207,300 kamar wengi, sing prakteke ora owah saka taun kepungkur. Hotel Pantai Kohala entuk RevPAR $ 109 (-71.7%), ADR $ 442 (-7.7%) lan pendhudhukan 24.6 persen (-55.6 poin persentase).

Hotel Kauai entuk RevPAR $ 31 (-87.9%), kanthi ADR $ 168 (-48.5%) lan pendhudhukan 18.4 persen (-60.1 poin persentase). Pasokan Januari Januari ana 100,600 kamar wengi, 22.9 persen luwih murah tinimbang Januari pungkasan.

Tabel statistik kinerja hotel, kalebu data sing ditampilake ing laporan kasedhiya kanggo dideleng kanthi online ing: https://www.hawaiitourismauthority.org/research/infrastructure-research/  

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.