Warta Breaking Travel Jerman Breaking News Warta Pamrentah Warta Breaking Hawaii Kabar Olahraga wong Mbangun maneh Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan USA Breaking News Maneka Warta

Keputusan Urip utawa Pati ing COVID-19 yaiku supaya wong-wong Amerika kudu netepi aturan Jerman

Jerman nambah kunci, nggawe topeng wajib, ngelingake nutup wates
Jerman nambah kunci, nggawe topeng wajib, ngelingake nutup wates
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Topeng dudu topeng. Rong topeng ora dobel. Ana bedane urip lan mati nalika nganggo N95 dibandhingake karo topeng bedah utawa topeng sandhangan. CDC tetep sepi lan bisa uga ana sebab. Apa kabeh ngapusi kanggo mbingungake masarakat Amerika?

Print Friendly, PDF & Email
  1. Napa kasunyatane babagan topeng sing paling apik sing digunakake angel banget kanggo ngakoni pejabat kesehatan AS?
  2. Pitakon angel, nanging gampang dijawab, dijaluk menyang Pusat Kontrol lan Pencegahan Penyakit AS, sing dikenal minangka CDC. Sawise luwih saka 10 panggilan tindak lanjut lan email liyane, tanggepan dijanjikake nanging bisa dihindari dening pejabat AS.
  3. Apa kasepen dening CDC minangka pratondo Pamrentah ora siap ngandhani kasunyatane babagan masarakat Amerika babagan masker?

Tanggal 24 Januari, eTurboNews wiwit takon si UPusat S kanggo Kontrol lan Pencegahan Penyakit (CDC) nganggo topeng apa. Penyelidikan iki dipicu amarga CDC nyaranake topeng kain kanggo wong Amerika lan ngandhani warga AS supaya ora tuku topeng N95.

Layar Ditembak 2021 01 24 jam 11 12 03 650x334 1
Rekomendasi CDC kanggo topeng N95 ora disaranake

Sanalika, pejabat kesehatan ing Eropa, khusus ing Jerman, nglarang nganggo topeng kain. Alasan pejabat kesehatan Jerman njupuk langkah iki yaiku menehi perlindungan sing winates utawa ora ana. Jerman saiki mrentah masker FFP-2, padha karo sing dingerteni AS minangka topeng jinis N95, China diarani KN95, Korea Selatan ngarani KF94.

Masker FFP-2 wajib ing Jerman, FFP2 padha karo N95

Kanggo nambah kebingungan, Administrasi Pangan lan Obat (FDA) nyatakake ing situs web:

Respirator N95 lan topeng bedah minangka conto peralatan protèktif pribadi sing digunakake kanggo nglindhungi sing nganggo saka partikel udara lan saka cairan sing mencemari wajah. Pusat Kontrol lan Pencegahan Penyakit (CDC), Institut Nasional kanggo Keselamatan lan Kesehatan Pekerjaan (NIOSH), lan Administrasi Keamanan lan Kesehatan Kerja (OSHA) uga ngatur ambegan N95.

The CDC isih menehi saran "Tutup Wajah Kain kanggo Digunakake Masyarakat Umum"Lan negesake ing situs web:

CDC nyaranake supaya anggota masarakat nggunakake tutup praupan kain sing sederhana nalika ana ing papan umum supaya bisa nyebarake virus kasebut, amarga iki bakal mbantu wong sing kena virus lan ora ngerti nularake wong liya.

CDC ngandhani wong Amerika:
Respirator N95 ora digunakake kanggo Umum.

Pusat Kontrol lan Pencegahan Penyakit (CDC) ora nyaranake supaya masarakat umum nganggo alat pernafasan N95 kanggo nglindhungi awake dhewe saka penyakit pernapasan, kalebu coronavirus (COVID-19). Iki minangka pasokan kritis sing kudu terus dilindhungi undhang-undhang kanggo petugas kesehatan lan responden pertama medis liyane, kaya sing disaranake dening pandhuan CDC saiki.

CDC nggunakake topeng bedah:

Nalika topeng bedhah bisa uga efektif kanggo mblokir cipratan lan tetesan partikel gedhe, topeng rai kanthi desain ora nyaring utawa mblokir partikel cilik ing udhara sing bisa ditularake batuk, wahing, utawa prosedur medis tartamtu. Topeng bedah uga ora nglindhungi lengkap saka kuman lan bahan cemar liyane amarga pas ing antarane permukaan topeng lan wajah sampeyan.

Ironis, CDC ngakoni ing kaca web liyane sing angel ditemokake:
An Respirator N95 minangka alat protèktif pernapasan sing dirancang kanggo nggayuh pasuryan sing cedhak banget lan filtrasi partikel udara sing efektif banget. Elinga manawa sudhut ambegan dirancang kanggo nggawe segel ing irung lan cangkem. Respirator N95 bedah biasane digunakake ing setelan kesehatan lan minangka bagean saka N95 Filtering Facepiece Respirators (FFRs), asring diarani N95s.

Persamaan ing antarane topeng bedah lan N95 operasi yaiku:

  • Dheweke dites kanggo resistensi cairan, efisiensi filtrasi (efisiensi filtrasi partikel lan efisiensi filtrasi bakteri), flammability, lan biocompatibility.
  • Kabeh mau ora kena dituduhake utawa digunakake maneh.

N95 saiki dadi luwih kasedhiya lan akeh topeng KN95 saka China sing wis entuk wewenang darurat ing AS, masalah nganggo topeng dadi bingung lan ketinggalan jaman. Kanggo wong Amerika biasa, ngetutake rekomendasi sing wis ketinggalan jaman lan ora bener bisa uga bakal nyebabake.

sawise eTurboNews nampa siaran pers CDC saka CDC babagan saranake masking dobel, eTN ngubungi CDC maneh tanggal 10 Februari kanggo klarifikasi. Tanggepan kasebut tetep luar biasa.

Video ing ngisor iki bakal nuduhake rekaman saka sawetara obrolan karo CDC bebarengan karo wawancara karo profesional kesehatan saka Cologne, Jerman.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.