Warta Pamrentah Warta Breaking Hawaii Kabar Olahraga Kamaainas News Mbangun maneh Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Hawaii ngasilake CDC: Pelajaran sing wis dingerteni

Hawaii ing Dhaptar Karantina Karantina New York
Hawaii lan CDC

The Pusat Pangendhalian lan Panyegahan Penyakit (CDC) menehi pandhuan sing mbantu Hawai'i supaya bisa efektif nanggapi pandemi COVID-19. Minggu iki, Hawai'i ngasilake CDC kanthi menehi piwulang saka kluster taun kepungkur sing dilacak menyang telung pusat kebugaran sing disorot ing makalah ilmiah sing diterbitake dina iki ing Laporan Mingguan Morbiditas lan Kematian CDC (MMWR) CDC.

Penyelidikan ditindakake dening tim sing dipimpin dening Dr. Sarah Kemble, ahli epidemiologis negara, sing dadi peneliti utama lan peneliti utama, kanggo makalah kanthi irah-irahan, "Transmisi Komunitas SARS-CoV-2 ing Three Fitness Facilities - Hawai'i, Juni – Juli 2020. "

"Publikasi iki kalebu pengakuane babagan kaliber kerja sing ditindakake ing Departemen Kesehatan Hawai'i," ujare Direktur Kesehatan Dr. Elizabeth Char. "Minangka asil saka rajiné Dr. Kemble lan stafé kanggo nglacak kontak lan tes tindak lanjut, kita bisa ndeleng pola supaya bisa luwih ngerti babagan transmisi. Iki mbantu kita nggawe pandhuan lan syarat sing luwih efektif ing negara kita, lan minangka pakurmatan kanggo duwe kesempatan kanggo menehi kontribusi marang klompok kolektif ilmu kanggo negara liya sing digunakake. ”

Makalah kasebut nyritakake babagan kepiye instruktur kebugaran tanpa gejala sing pisanan nularake virus kasebut menyang peserta kelas siklus stasioner intensitas dhuwur ing pungkasan wulan Juni 2020. Instruktur liyane sing melu salah sawijining kelas, kanthi ora sengaja, nularake virus kasebut menyang peserta sajrone latihan pribadi lan pelajaran kick-boxing ing pusat fitness liyane sadurunge gejala diwiwiti. Instruktur nomer loro kasebut positif lan mengko dirawat ing rumah sakit lan mbutuhake perawatan intensif. Gym kaping telu, ing ngendi instruktur pertama mulang kelas luwih saka 2 dina sadurunge gejala, uga diselidiki, nanging ora ana transmisi sing diamati.

Secara sakabehe, luwih saka 30 peserta sing nyoba positif kanggo COVID-19. Nanging, laporan kasebut nyathet jumlah kasebut bisa uga luwih akeh amarga jumlah peserta sing kena virus sing asimtomatik bisa uga durung dites utawa peserta bisa uga gejala sing ora dilaporake utawa nolak pengujian.

Nalika wabah kasebut, topeng rai ora dibutuhake ing pusat fitness. Nanging, minangka asil saka pekerjaan sing ditindakake dening Departemen Kesehatan, Kutha Honolulu lan County mbenake perintah darurat tanggal 22 Juli 2020, supaya kabeh wong nganggo tutup rai (yaiku topeng nonmedikal) ing fasilitas fitness, kalebu sajrone olahraga. Nganggo topeng sing pas iku penting banget ing saben wong sing ora manggon karo sampeyan. Kanggo informasi luwih lengkap, waca pandhuan CDC babagan nganggo topeng: https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/prevent-getting-sick/cloth-face-cover-guidance.html.

Adhedhasar analisis panularan kasebut, Dr. Kemble lan timnya nuduhake temuan kunci liyane ing makalah kasebut:

  • Tingkat panularan paling dhuwur ing dina wiwitan gejala kanggo kaloro instruktur, sing selaras karo temuan saka panliten sadurunge;
  • Transmisi bisa uga difasilitasi dening kontak cedhak, ventilasi ruangan sing kurang, lan ora nganggo topeng rai. Transmisi kedadeyan sanajan siklus puteran jarak paling adoh udakara enem kaki; lan
  • Nguwuh ing saindenging kelas siklus siji jam bisa uga nyumbang kanggo nularake nalika emisi aerosol sajrone pidhato dikatutake kanthi banter lan wabah COVID-19 sing ana gandhengane karo kegiyatan fisik lan nembang sing wis dilapurake sadurunge.

Makalah kasebut nyathet klompok COVID-19 iki kedadeyan nalika panularan masarakat kurang (rata-rata saben dina loro nganti telung kasus saben 100,000). Kanggo nyuda transmisi SARS-CoV-2 ing fasilitas fitness, makalah kasebut menehi rekomendasi ing ngisor iki:

  • Penting, saben wong nganggo topeng sanajan ana kegiatan sing intensitas dhuwur;
  • Fasilitas kudu nggabungake teknik lan kontrol administrasi, kalebu nambah ventilasi;
  • Nindakake panggunaan topeng sing konsisten lan bener lan jarak fisik (njaga jarak paling ora enem kaki antarane kabeh wong, matesi kontak fisik, ukuran kelas, lan papan sing rame); 
  • Tambah kesempatan kanggo kebersihan tangan;
  • Ngelingake para pelanggan lan anggota staf supaya tetep ing omah nalika lara; lan
  • Nindakake kegiyatan olahraga ing njobo ruangan utawa meh bisa nyuda resiko panularan.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.