Editorial Warta Pamrentah Industri Hospitality Investments News Mbangun maneh Pariwisata Rahasia Plancongan Singapur Maneka Warta

Pamrentah lan Pariwisata: Napa kekarone kudu kerja bareng

PIRIYE KIYARAMO babagan pamrentahan lan turisnm
PIRIYE KIYARAMO babagan pamrentahan lan turisnm

Ing ngrancang, pangembangan, lan promosi, kudu ana bangsa supaya pamrentah melu-melu nindakake produk pariwisata.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Pariwisata butuh dhukungan saka sektor publik kanthi cara nyedhiyakake lingkungan operasional sing dibutuhake ing prekara prasarana umum.
  2. Kanggo nggayuh tujuan pangembangan pariwisata sing migunani lan lestari, ana kebutuhan kanggo nggunakake kemitraan publik-pribadi sing inovatif.
  3. Program lan inisiatif pariwisata sing inovatif lan sustainable kudu diwenehi prioritas prioritas babagan pendanaan dana sektor publik global sing diantisipasi pasca COVID-19.

Perencanaan penting banget karo pengembangan pariwisata ing wilayah utawa tujuan. Penting, yen keputusan kebijakan ing sektor pariwisata digawe adhedhasar data ilmiah tinimbang dugaan utawa gundukan lan kudu ditindakake bareng karo pamrentah lan pariwisata.

Sebab, pariwisata mesthi dadi kegiyatan sektor swasta sing kompetitif, sing asring nolak dominasi utawa pamrentahan sektor publik. Nanging, perlu dhukungan saka sektor publik kanthi cara nyedhiyakake lingkungan operasional sing dibutuhake ing prekara prasarana umum.

Kanggo nggayuh migunani lan pariwisata berkelanjutan target pembangunan, kudu nggunakake pendekatan pamrentahan kemitraan inovatif babagan perencanaan lan pembangunan pariwisata. Iki dadi penting banget, amarga manajemen pariwisata berkelanjutan bisa menehi wates pasar kompetitif sing kuat sing bisa nambah nilai kanggo kabeh industri pariwisata ing pos-Pandemi COVID-19 jaman.

Mula, wilayah sing ngasilake turis, bisnis. lan pamrentah kudu ngupayakake dolanan kanthi ngupayakake upaya kanggo nganakake dialog kabijakan pariwisata kanthi rutin babagan carane nggayuh pembangunan pariwisata berkelanjutan.

Program lan inisiatif pariwisata sing inovatif lan berkelanjutan kudu diwenehi perhatian utamane babagan pendanaan dana sektor publik global sing diantisipasi kanggo sektor pariwisata lan perhotelan.

Akademik, pamrentah daerah, lan bisnis pariwisata kudu nggawe sinergi kanggo kerja sama kanggo nggawe produk pariwisata anyar sing dibutuhake liwat riset pasar, pelatihan, lan sistem pamrentahan sing apik kanggo pengembangan lan promosi pariwisata holistik.

Beda karo latar mburi iki, yen kita pengin ndeleng kanthi luwih akeh babagan potensi turisme ing negara Bayelsa ing Nigeria, kanthi tujuan supaya bisa nemokake solusi lan rekomendasi sing fokus kanggo nggoleki aset ekonomi sing sejatine kanggo nggawe lapangan kerja lan kekayaan ing ekonomi lokal. .

Ora ana sangsi manawa negara Bayelsa duwe kaendahan akuatik sing unik kanthi vegetasi sing apik lan warisan budaya lan sejarah sing apik, sing nawakake macem-macem produk pariwisata sing bisa narik investasi ing sektor pariwisata lan pariwisata ekonomi lokal nalika diwenehi perhatian sing tepat. dening pamrentah ing kabeh level.

Minangka siji-sijine negara sing nganggo basa Ijaw sing homogen ing negara kasebut, Bayelsa duweni potensi dadi tujuan pariwisata sing luar biasa ing Nigeria lan liya-liyane.

Mula, kanthi rencana induk pariwisata sing wis jelas lan karep politik, Bayelsa bisa nambah produk pariwisata nganti luwih dhuwur sing bakal dadi pusat bisnis pariwisata sing bisa nandingi tujuan liyane sing dingerteni ing Afrika Kulon lan sateruse.

Potensi pariwisata Bayelsa bisa dimanfaatake lan dipromosikake kanthi strategi pemasaran sing jelas sing bisa nggawe negara kasebut dadi peta pariwisata global, saengga bisa narik kawigaten para pengunjung (turis) saka wilayah liya ing Afrika, kalebu Eropa, Asia, lan Amerika

Kajaba duwe siji-sijine taman laut ing Afrika Kulon lan garis pantai paling dawa ing Nigeria, negara kasebut diwenehi banyu seger lan pantai pasir laut kayata Okpoama lan Akassa; ing wilayah pemerintah daerah Kuningan ing Agge; ing wilayah pemerintah daerah Ekeremor; ing pantai ing Koluama, Foropah, lan Ekeni-Ezetu; lan ing wilayah pamrentah lokal Ijaw Kidul, antara liya. Negara kasebut duwe sawetara tlaga kanthi fauna sing subur, festival budaya, satwa liar, lan warisan budaya sing sugih, sing menehi Bayelsa duwe kaunggulan komparatif tinimbang liyane ing pariwisata biru.

Ekosistem laut sing apik ing negara kasebut minangka potensial kanggo basis pendapatan Ekonomi Biru sing berkembang ing Teluk Guinea Guinea sing nawakake kesempatan kanggo manajemen perikanan, industri pangolahan iwak, lan akuakultur, utamane kandang ngambang ing habitat alam akuatik.

Produk pariwisata utama negara iki biasane ditemokake ing warisan budaya lan sumber daya alam sing apik banget sing ndadekake bisa narik kawigatene babagan pariwisata warisan budaya, ekowisata, pariwisata biru, pariwisata seni, pariwisata festival, lan satwa, lan kalebu jinis pariwisata liyane.

Ana kebutuhan mendesak supaya terus ngupayakake nggayuh pembangunan holistik sektor pariwisata negara kanggo nggawe lapangan kerja kanggo para pemuda supaya bisa entuk pengaruh saka pengaruh ekonomi positif sing bisa ditindakake pangembangan pariwisata lan promosi kanggo masarakat pedesaan.

Saiki, pariwisata dadi elemen penting saka strategi pangembangan ekonomi lokal, kanthi kapasitas nyebabake efek multiplier kanthi cepet ing ekonomi lokal.

Kanggo entuk bathi saka industri pariwisata, pamrentah kudu menehi arah kabijakan sing bisa ditindakake uga nyengkuyung sinergi karo para praktisi lan pemangku kepentingan liwat platform pemangku kepentingan demokratis sing bisa dipercaya kanggo nyebutake strategi paling apik kanggo nggunakake potensial pariwisata ing negara kasebut supaya entuk ekonomi. kamakmuran.

Amarga pariwisata ana gandhengane karo sektor ekonomi liyane, kayata pertanian, transportasi, pendhidhikan, lingkungan, perikanan, lan hiburan, ngenali sektor-sektor kasebut lan kepiye pengaruhe mata pencaharian berkelanjutan bakal dadi penting ing agenda pangembangan pariwisata pandemi pasca COVID-19.

Penekanan kudu ditemtokake kabutuhan pendekatan kesinambungan integral ing perencanaan pariwisata lan pembangunan kanthi cara sing bisa nggabungake perlindungan ekosistem laut lan konservasi ing konteks pembangunan berkelanjutan.

Pamrentah duwe tanggung jawab nggawe kerangka kanggo pariwisata, pangembangan, lan uga promosi kanthi nindakake konstruksi infrastruktur umum kalebu saluran komunikasi kanggo promosi tujuan wisata negara kasebut menyang njaba, saliyane nyedhiyakake peraturan, peraturan, lan peraturan sing dibutuhake. kontrol kanggo pariwisata kanthi tujuan nglindhungi kepentingan kabeh pihak ing industri pariwisata lan pariwisata.

Pariwisata bisa ditemtokake kanthi luwih saka siji cara. Secara konseptual, nuduhake ide lan pendapat sing dianakake, sing nggawe keputusan babagan lelungan, menyang endi, lan apa sing bakal ditindakake ing tujuan wisata kasebut.

Secara teknis, nuduhake kegiyatan wong sing lelungan lan tetep ing papan ing sanjabane lingkungan sing biasane ora luwih saka siji taun berturut-turut kanggo santai, kesehatan, bisnis, lan tujuan liyane (Leiper 1990, Pearce 1989).

Nalika saka sudut pandang sosiologis, pariwisata uga nuduhake keramahan komersial, lelungan sing demokratis, macem-macem modern ziarah tradisional, lan ekspresi tema budaya dhasar.

Nanging, bentuk pariwisata sing paling penting yaiku hubungane karo pangembangan ekonomi negara utawa negara.

Ing pirang-pirang negara, pariwisata wis dadi kegiatan ekonomi sing akeh nggunakake sumber daya alam, ngasilake miliaran dolar saben taun lan nglibatake ewonan pemangku kepentingan lan masarakat umum.

Akibate, dadi salah sawijining tanggung jawab pemerintah sing penting kanggo ngrencanakake, fasilitator, koordinasi, ngawasi, lan nglindhungi situs pariwisata ing negara utawa negara kasebut.

Panulis, PIRIYE KIYARAMO, minangka wartawan perjalanan lan penerbit Newsmagazine Blue Economy, Abuja. Dheweke uga dadi wakil ketua Federasi Asosiasi Pariwisata Nigeria (FTAN), Dewan Zonal Selatan lan ketua Korps Penulis Perjalanan Dewan Negara Wartawan Nigeria (NUJ). Dheweke nulis saka Yenagoa, Bayelsa State-Nigeria.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Piriye Kiyaramo - khusus kanggo eTN