24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Airlines Breaking News Internasional Warta Breaking Travel China Breaking News Warta Pamrentah Kabar Olahraga News tanggung jawab Pariwisata Maneka Warta

Irung utawa Rectal? Tes COVID Anal anyar kanggo para plancong

anal
anal
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Akeh negara sing mbutuhake tes COVID nalika teka. Nganti saiki tegese swab menyang irung sampeyan. Versi sing luwih akurat yaiku masang swab iki menyang dubur. Apa penyalahgunaan pamrentah iki utawa cara anyar supaya COVID-19 metu lan plancong aman?

Print Friendly, PDF & Email
  1. Tes COVID dikenal minangka swab sing dipasang irung, cangkem, utawa dubur
  2. China minangka negara pertama sing mbutuhake tes kedatangan COVID anal
  3. Tes Anus / Anus COVID: Tren anyar kanggo jagad iki?

Tes anal COVID luwih akurat tinimbang swab hidung utawa cangkem.

China durung nglaporake kasus lokal anyar COVID-19 luwih saka seminggu, nanging tetep tes ketat, utamane kanggo wong sing teka saka negara liya kaya Amerika Serikat.

Napa diplomat lan wong asing liyane sing duwe status khusus dibebasake saka nampa tes COVID anal?

Washington Post nglaporake minggu kepungkur yen sawetara personel diplomat AS wis ngandhani Departemen Luar Negeri AS yen dheweke wis ngalami tes anal nalika tekan China.

China nolak iki, ujar diplomat asing duwe status khusus. Pitakon tetep ana apa status khusus iki tegese kurang ana ancaman COVID. Pendekatan sing menarik.

Dokter China ujar manawa ilmu kasebut ana. Kandhane pasien sing wis pulih, terus tes positif liwat sampel saka saluran pencernaan ngisor sawise swap hidung lan tenggorokan bali negatif.

Nanging kanggo akeh wong, katone langkah sing adoh banget ing gangguan pamrentah sawise setaun lan ngetung pandemi sing ngilangi martabat.

Pamrentah Tiongkok ngluncurake swab anal ing uji coba COVID-19.

Ora suwe sawise pasien COVID-19 nyoba asil negatif saka swab hidung lan cangkem, asil anal isih bisa nglacak virus kasebut.

Panaliten kanthi irah-irahan 'Sapuan rektum kanggo diagnosis COVID-19' diterbitake ing wulan April 2020 ing jurnal BMJ, nuduhake manawa nalika tes swab cangkem utawa irung bisa ngasilake asil sing negatif, swab dubur ing pasien sing padha bisa nuduhake tilase COVID-19.

Data kasebut uga nuduhake yen sawetara pasien nyoba positif ing swab rektum ing dina wiwitan COVID-19.

Iki bisa nerangake sebabe pamrentah Tionghoa milih swab anal dibandhingake karo irung utawa swab cangkem.

Riset diterbitake ing Pubmed.gov nuduhake manawa virus COVID-19 diwutahake liwat sistem gastrointestinal liwat tinja.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.