Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis budaya Warta Pamrentah Industri Hospitality News Mbangun maneh tanggung jawab Pariwisata Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Nggunakake kekuwatan budaya lan kreativitas ing pamulihan pariwisata global

Nggunakake kekuwatan budaya lan kreativitas ing pamulihan pariwisata global
Nggunakake kekuwatan budaya lan kreativitas ing pamulihan pariwisata global
ditulis dening Harry Johnson

Luwih saka 60 organisasi pariwisata lan pariwisata ngumumake rekomendasi konkrit kanggo mbukak maneh pariwisata & pariwisata ing Eropa, kalebu nyipta Komisi Tugas sing dipimpin Komisi kanggo mulihake kebebasan gerakan.

Print Friendly, PDF & Email
  • Minangka akibat saka pandemi kasebut, 90% negara nggawe penutupan total utawa sebagean situs Warisan Dunia
  • UNWTO ndhesek sektor pariwisata budaya nggawe struktur pamrentahan partisipatif, nggabungake para seniman, pencipta, turisme lan profesional budaya, sektor swasta lan komunitas lokal, kanggo dialog terbuka, pertukaran data, lan solusi wektu nyata
  • Penghasilan sing ilang banget nyebabake komunitas, situs warisan, acara budaya, ruang lan institusi, uga daya saing lan tujuan pasar sing beda.

Nilai sing dienggo bareng lan hubungan sing raket antarane para pemangku kepentingan pariwisata lan budaya tegese kaloro sektor kasebut bisa kerja sama kanggo nggawe akses inklusif menyang warisan, amarga negara ing saindenging jagad pulih saka pandemi kasebut. 

Kanggo ngakoni hubungan sing saling nguatake iki, Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO) lan UNESCO wis kolaborasi kanggo ngasilake sawetara pedoman anyar sing fokus ing restart pariwisata budaya sing tanggung jawab.

UNWTO ngundang Organisasi Pendidikan, Ilmiah lan Budaya PBB (UNESCO) kanggo menehi kontribusi Pandhuan Pemulihan Inklusif UNWTO, Masalah 2: Pariwisata Budaya. Iki minangka pandhuan nomer loro sing ana gandhengane karo dampak sosial-budaya COVID-19 sing diterbitake dening UNWTO lan bakal terus direvisi, amarga kahanan kasebut berkembang.

Gawe pariwisata budaya sing relevan sajrone pemulihan

Publikasi kasebut nggambarake wawasan lan keahlian saka rong agensi PBB kanggo nganalisa pengaruh pandemi ing sektor kasebut. Iki kalebu kepiye bathi sing ilang banget nyebabake komunitas, situs warisan, acara budaya, ruang lan institusi, uga daya saing lan tujuan pasar sing beda. Pandhuan pariwisata budaya uga negesake kebutuhan dhukungan saka para pembuat kebijakan kanggo njamin relevan budaya ing rencana darurat lan kontingensi ing tujuan pariwisata.

Kerja sama kanggo masa depan sing luwih apik

Saliyane pedoman anyar, UNWTO ndhesek sektor pariwisata budaya kanggo nggawe struktur pamrentahan partisipatif, nggabungake para seniman, pangripta, pariwisata lan profesional budaya, sektor swasta lan komunitas lokal, kanggo dialog terbuka, pertukaran data lan solusi real-time. Dokumen kasebut uga menehi saran supaya ana hubungan kutha-desa sing luwih apik supaya bisa nguntungake kabudayan lan pariwisata bisa dinikmati nganti bisa.

Minangka akibat saka pandemi kasebut, 90% negara nggawe penutupan total utawa sebagean situs Warisan Dunia. Ing pirang-pirang kasus, situs-situs sing duwe pinunjul khusus kanggo manungsa ditutup kanggo masarakat pisanan ing dekade. Ing wektu sing padha, pandemi iki nyoroti gegandhengane pariwisata lan budaya. Tekané para turis sing tiba-tiba wis dirasakake ing saindenging jagad, dene mayuta-yuta wong nyoba pengalaman budaya virtual kanggo nyenengake lan menehi inspirasi.

Rilis pedoman kasebut kalebu ing konteks Taun Ekonomi Kreatif Internasional kanggo Pembangunan Berkelanjutan 2021, inisiatif PBB sing dirancang kanggo ngenali kepiye macem-macem wujud budaya, kalebu pariwisata budaya, bisa menehi kontribusi kanggo nggayuh Tujuan Pembangunan Berkelanjutan (SDG).

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.