Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Caribbean budaya Education News tanggung jawab Warta Breaking St. Eustatius Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Eustatius minangka omah planetarium pisanan ing Karibia

Eustatius minangka omah planetarium pisanan ing Karibia
Eustatius minangka omah planetarium pisanan ing Karibia
ditulis dening Harry Johnson

Iki minangka proyek pendhidhikan sing dipandhegani dening Jaap Vreling lan Pak Ishmael Berkel. Jaap mulang ing Universitas Amsterdam lan dadi bagean saka Klompok Riset Walanda ing Astronomi ing taun 2010, ing ngendi proyek kubah diwiwiti

Print Friendly, PDF & Email
  • Planetarium sing dununge ing Perkebunan Lynch minangka obyek wisata tambahan ing St. Eustatius
  • Kubah planetarium St. Eustatius bisa nampung 25 pengunjung sekaligus
  • Saiki, ora ana biaya mlebu planetarium St. Eustatius amarga isih ana ing tahap pilot, nanging para pangembang wis negesake yen biaya mlebu pungkasane bakal dikenani biaya

Mung ana sawetara jinis ing jagad iki, lan miturut Jaap Vreling, ora luwih saka lima, lan saiki St. Eustatius (Statia) minangka omah planetarium pertama ing Karibia.

Iki minangka proyek pendhidhikan sing dipandhegani dening Jaap Vreling lan Pak Ishmael Berkel. Jaap mulang ing Universitas Amsterdam lan dadi bagean saka Klompok Riset Walanda ing Astronomi ing taun 2010, ing ngendi proyek kubah diwiwiti. Kanthi tim 14 siswa astronomi universitas, dheweke plancongan nganggo 3 kubah menyang sekolah ing saindenging Walanda, pamer, lan kala-kala duwe astronomi dadi integrasi ing program sekolah, amarga anane planetarium ing situs kasebut dadi pitulung visual utama kanggo mulang saka subyek kasebut.

Sajrone pirang-pirang taun, Jaap ngimpi bisa nggawa planetarium menyang Statia. Pulo Ishmael Berkel ing pulau kasebut uga ngimpi-impi mau, lan akeh diskusi sing dianakake ing antarane wong loro kasebut kanggo nemtokake kepiye carane bisa dadi kasunyatan. Kalorone ngurmati nilai pendhidhikan, nalika ngerti yen siswa ngunjungi planetarium, dheweke budhal kanthi minat sinau. Ing pirang-pirang negara ing jagad iki, polusi cahya ora bisa nyenengake langit wengi. Statia ora nemoni watesan kaya ngono, nanging sadurunge saiki, ora ana panjelasan sing gampang dingerteni babagan apa sing diamati. Cara milky, bintang, planet, rembulan, kabeh padha gegayutan, kepiye cara leluhur nggunakake kanggo navigasi saka papan liya, lan akeh aspek praktis jagad liyane saiki bisa diwulangake ing lingkungan planetarium sing narik kawigaten ing Statia. Kunjungan planetarium wis kabukten mupangate kanggo para siswa kabeh umur, wiwit TK. Nanging siswa ora mung ahli waris. Iki minangka pengalaman sing bisa dihargai.

Planetarium minangka atraksi wisata tambahan ing pulau kasebut. Dumunung ing Perkebunan Lynch, kubah kasebut bisa nampung 25 wong sekaligus. Dilengkapi piranti lunak paling anyar ing industri iki, para tamu bakal ditutupi karo fitur teater proyeksi, sing nyebabake pengalaman realistis nalika ngubengi alam semesta. 

Pembukaan resmi ditindakake tanggal 23 Februari 2021 kanthi sakumpulan tamu undhangan sing rawuh. Masyarakat bisa dikunjungi tanggal 24, 25, lan 26 Februari wiwit jam 9:00 nganti 12:00. Saiki, ora ana biaya kanggo mlebu amarga isih ana ing tahap pilot, nanging, pangembang wis negesake manawa biaya mlebu pungkasane bakal dikenani biaya.

"Masa depan cerah," ujare Pak Berkel, "lan kita ana ing kene kanggo mesthekake yen kabeh wong Stawa, gedhe lan cilik, duwe kesempatan kanggo nikmati. Kita uga mbayangake manawa turis sing ngunjungi pulau kita bakal bisa nambah daya tarik iki kanggo pengalaman plancongan. ”

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.