24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Cote d'Ivoire Breaking News Kabar Olahraga News wong Keslametan Pariwisata News Wire Plancongan Maneka Warta

Pantai Gading entuk vaksin Astra Zeneca Oxford

oxtford
oxtford
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Vaksin Astra Zeneca Oxford dikenalake menyang Côte d'Ivoire

Print Friendly, PDF & Email
  1. Pangiriman jab AstraZeneca / Oxford, sawise dikirim bersejarah kaping pisanan ing Ghana awal minggu iki, nampilake kemitraan internasional sing durung tau ditindakake kanggo nyedhiyakake paling ora rong milyar dosis tembakan coronavirus ing pungkasan taun iki. 

2. Dosis vaksin dikirim dening UNICEF saka metropolis India ing Mumbai, liwat pusat pasokan regional, Dubai, menyang ibukutha Côte d'Ivoire, Abidjan, minangka bagean saka gelombang vaksin pertama sing dituju menyang sawetara negara sing duwe penghasilan murah lan menengah . 

3. Sauntara kuwi, UNICEF lan mitra kerja bareng kanggo mbantu luwih akeh negara nyiyapake peluncuran vaksin COVID-19. 

Gambar sing padha 

"Dina iki minangka langkah pertama sing penting kanggo nggayuh visi ekuitas vaksin, nanging mung wiwitan", jarene Jean-Marie Vianney Yameogo, Wakil WHO ing Côte d'Ivoire, nambahake manawa "kita bangga yen Côte d ' Ivoire kalebu negara pertama ing Afrika sing nampa vaksin AstraZeneca / Oxford liwat Facility COVAX. ” 

Amarga pandemi global COVID-19 wis nyebabake atusan ewu nyawa lan ngganggu milyaran liyane, Pak Yameogo negesake pentinge nyuda pati lan ngontrol pandemi. Vaksin kasebut uga bakal nyegah nyegah kira-kira kerugian saben wulan udakara $ 375 milyar tumrap perekonomian global. 

"Akses global lan adil menyang vaksin, sing bakal nglindhungi tenaga kesehatan lan sing paling beresiko kena penyakit iki, minangka cara siji-sijine kanggo nyuda pengaruh pandemi tumrap kesehatan masyarakat lan ekonomi," ujare Pak Yameogo. 

Pindhah maju 

Sementara, UNICEF lan mitra kerja bareng kanggo mbantu luwih akeh negara nyiapake peluncuran vaksin COVID-19. 

"Vaksin ngirit nyawa. Amarga petugas kesehatan lan staf garis depan liyane divaksinasi, kita bakal ndeleng normalitas mboko sithik ... utamane kanggo bocah-bocah, "ujare Marc Vincent, Wakil UNICEF ing Côte d'Ivoire. 

"Kanthi semangat kesehatan universal, kita ora kudu ninggalake sapa wae", dheweke negesake.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.