Airlines Airport aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel China Breaking News Industri Hospitality News Lelungan Rel Mbangun maneh tanggung jawab Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Plancongan Taun Anyar Cina mudhun 69.3% ing taun 2021

Plancongan Taun Anyar Cina mudhun 69.3% ing taun 2021
Plancongan Taun Anyar Cina mudhun 69.3% ing taun 2021
ditulis dening Harry Johnson

Nalika penurunan plancongan abot banget, ora elek kaya sing diarepake mung 8 dina sadurunge, nalika pesenan kanggo lelungan Golden Week ana 85.3% ing mburi sing ana ing titik sing padha ing taun 2019.

Print Friendly, PDF & Email
  • Penolakan ditangkep kanthi pesenan penerbangan pungkasan lan prospek nyengkuyung
  • Plancongan domestik menyang rong kutha paling penting ing China, Beijing lan Shanghai, nandhang sangsara parah, amarga wabah mini COVID-19 lan watesan perjalanan sing gegandhengan
  • Pasar penerbangan domestik Tiongkok pancen ora stabil; lan volatilitas kasebut didorong ing salah sawijining arah kanthi panjaluk sing kuat kanggo lelungan lan arah liyane kanthi muncul maneh COVID-19 lan ngetrapake watesan perjalanan

Panaliten pungkasan nerangake manawa lelungan udara domestik ing China sajrone Minggu Emas Tahun Baru (11th - 17th Februari) mudhun 69.3% ing periode sing padha ing taun 2019, nalika lelungan ing tingkat normal, sadurunge pandemi. Plancongan domestik sajrone rong minggu sadurunge, sing biasane dadi jaman sibuk kanggo masarakat Tionghoa mulih kanggo plancongan karo kulawargane, mudhun 62.3%.

Nggoleki macem-macem tujuan ing China, Sanya, kutha paling kidul ing Hainan, pulau liburan China ing Laut China Selatan, lan Mekah belanja, kabukten paling tahan ing babagan nomer pariwisata, nampa 66% pengunjung kaya Zhengzhou, ibukutha provinsi Henan minangka tujuan paling apik kaping pindho, nampa 2019% luwih akeh lelungan kaya ing taun 41. Shenzhen, papan belanja liyane lan kutha sing ngubungake Hong Kong menyang daratan China, ana ing urutan nomer telu . Plancongan menyang Haikou, ing ibukutha Hainan, uga kabukten tahan, amarga narik 2019% pengunjung. Chengdu lan Chongqing, rong kutha utama ing Southwest China, sing misuwur kanthi pemandangan alami lan masakan, ngrebut posisi kaping lima lan kaping enem ing rangking ketahanan, kanthi entuk 40% lan 39% nomer pengunjung 36.

Beda, lelungan domestik menyang rong kutha paling penting ing China, Beijing lan Shanghai, nandhang sangsara parah, amarga mini Covid-19 wabah lan watesan lelungan sing gegandhengan. Tujuan ing sisih lor, kondhang amarga olahraga musim salju, uga dadi ala banget, amarga tuwuh maneh COVID-19 ing musim salju iki. 

Nalika penurunan plancongan abot banget, ora elek kaya sing diarepake mung 8 dina sadurunge, nalika pesenan kanggo lelungan Golden Week ana 85.3% ing mburi sing ana ing titik sing padha ing taun 2019. Lonjakan menit pungkasan Pesenan dijaluk dening woro-woro saka sawetara pejabat lokal manawa larangan lelungan diringanake. Plancongan menyang Sanya minangka conto sing apik. Babagan kasebut mbantu banget karo pengumuman tanggal 1st Februari, para pelancong saka wilayah sing kurang berisiko ora prelu nyoba tes PCR sadurunge ngunjungi pulau kasebut, nalika semana, tiket diterbitake mundhak lan malah ngluwihi level 2019 saka 4th Februari.

Saka perspektif lelungan, Taun Anyar Cina iki ngeri banget. Ora kalebu Sanya, ora ana tujuan utama ing China sing bisa nyedhak nganti setengah saka jumlah pengunjung domestik sing ditampa ing taun 2019; lan mung papat tujuan utama sing bisa nggayuh rong kalima! Nanging, kahanan kasebut bisa dadi luwih parah yen ora ana pesenan menit pungkasan, amarga watesan lelungan sing ngeculake.

Pasar penerbangan domestik Tiongkok pancen ora stabil; lan volatilitas kasebut didorong ing salah sawijining arah kanthi panjaluk sing kuat kanggo lelungan lan arah liyane kanthi muncul maneh COVID-19 lan ngetrapake watesan perjalanan. Ing wiwitan wulan September, kanthi COVID-19 sing katon dibasmi saka China, penerbangan domestik bali menyang level pra-pandemi; Nanging, wabah paling anyar sing anyar wis nempuh lelungan Taun Anyar Cina. Nanging nalika China ngresiki kabeh wilayah sing duwe risiko dhuwur lan menengah ing 22nd Februari, sing tegese wabah COVID-19 paling anyar wis dikendhalekake, kita yakin manawa panjaluk sing gedhe banget bakal diluncurake ing musim semi, utamane nalika liburan Dina Buruh ing wulan Mei. Ing taun 19th Februari, tiket pesawat diterbitake kanggo preinan Dina Buruh (1st - 5th Mei) mung kari 8% ing wektu sing padha ing 2019.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.