Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Education Kabar Olahraga Industri Hospitality Investments News wong tanggung jawab Teknologi Pariwisata transportasi Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Warta Breaking UK Maneka Warta

Glasgow Green: Universitas Glasgow ngumumake rencana kanggo nyuda emisi karbon perjalanan bisnis

Pilih basa sampeyan
Glasgow Green: Universitas Glasgow ngumumake rencana kanggo nyuda emisi karbon perjalanan bisnis
Glasgow Green: Universitas Glasgow ngumumake rencana kanggo nyuda emisi karbon perjalanan bisnis
ditulis dening Harry Johnson

Staf universitas bakal disaranake supaya ora lelungan ing endi wae, kanggo milih transportasi darat umum sajrone mabur, nimbang opsi transportasi sajrone aplikasi pendanaan, lan kanggo nggedhekake asil lelungan sing ora bisa dicegah.

Print Friendly, PDF & Email
  • Sadurunge pandemi COVID-19, lelungan bisnis nyumbang 22% tilas karbon tahunan Universitas - udakara 13,194 ton karbon dioksida, utawa tCO2e
  • Rencana kasebut njaluk papat Universitas kanggo ngupayakake ngetrapake rencana plancongan berkelanjutan, kanggo mbantu staf njupuk keputusan dhewe babagan nyuda tapak karbon pribadi, lan nggawe laporan tahunan babagan kemajuane supaya target bisa ditemtokake
  • Universitas kasebut nemtokake papat tumindak kanggo nuntun staf nalika njupuk keputusan babagan lelungan bisnis mbesuk

The Universitas Glasgow nyedhiyakake rencana anyar sing ambisius kanggo nyuda emisi karbon saka lelungan bisnis kanthi 7.5% saben taun. 

Sadurunge Covid-19 pandemi, lelungan bisnis nyumbang 22% tilas karbon tahunan Universitas - udakara 13,194 ton karbon dioksida, utawa tCO2e. Umume emisi sing gegandhengan karo lelungan digawe dening penerbangan internasional lan domestik. 

Saiki, Universitas ngarahake nyuda total tapak kasebut dadi 5,597 tCO2ing taun 2030 kanthi mbantu staf lan peneliti pascasarjana nggawe pilihan perjalanan sing luwih sustainable sajrone dasawarsa sabanjure. 

Staf universitas bakal disaranake supaya ora lelungan ing endi wae, kanggo milih transportasi darat umum sajrone mabur, nimbang opsi transportasi sajrone aplikasi pendanaan, lan kanggo nggedhekake asil lelungan sing ora bisa dicegah. 

Langkah kasebut minangka salah sawijining implementasi rekomendasi profil tinggi sing digawe ing Glasgow Green: Respon Universitas Glasgow kanggo dokumen strategi Darurat Iklim, diluncurake ing wulan November taun lalu. 

Strategi kasebut ndadekake target Universitas kanggo nggayuh emisi gas rumah kaca net-nol ing taun 2030, limang taun luwih dhisik tinimbang target sing ditemtokake dening rencana rencana lembaga sadurunge. 

Langkah pangowahan sing tambah saya nanggepi serangkaian konsultasi karo staf lan siswa, sing meksa Universitas supaya luwih maju lan luwih cepet kanggo upaya ngrampungake kahanan darurat iklim.

Rencana kasebut njaluk papat Universitas kanggo ngupayakake ngetrapake rencana plancongan berkelanjutan, kanggo mbantu staf nggawe keputusan dhewe babagan nyuda tilas karbon pribadi, lan nggawe laporan tahunan babagan kemajuane supaya target bisa ditemtokake. Kemajuan bakal diawasi dening Kelompok Kerja Berkelanjutan Universitas, kanthi laporan sing kasedhiya kanggo umum.

Profesor Sally Wyke, Wakil Direktur Institut Kesehatan lan Kesejahteraan Universitas, dadi ketua klompok sing menehi pandhuan. Profesor Wyke ujar: 

"Minangka Universitas sing riset intensif sing melu macem-macem proyek ing saindenging jagad, kita ngerti yen lelungan lan bakal tetep dadi bagean penting ing bisnis saben dinane Universitas. 

"Kita uga ngerti manawa, ing jagad pasca pandemi, opsi kanggo nggunakake teknologi kaya konferensi video kanggo nglancarake perjalanan menyang perjalanan sing paling penting luwih akeh tinimbang sadurunge. 

"Prioritas kita ganti, lan kita komitmen kanggo mbantu staf supaya bisa owah bareng karo nggawe kesadaran ing saben aspek cara kerja Universitas. Bagéan saka pangowahan kasebut bakal nyakup minoritas staf sing nggawe mayoritas emisi lelungan kita nyuda jejak dhewe kanggo nggawe manawa wong liya, kayata peneliti karir awal, duwe kesempatan kanggo lelungan penting. Kita uga bakal njupuk langkah-langkah kanggo mesthekake ora ana anggota staf sing kurang nguntungake amarga usaha nyuda plancongan. ”

Dr David Duncan, Kepala Pegawai Operasi Universitas Glasgow, nambah: "Pandemi COVID-19 meksa Universitas, kaya akeh organisasi ing saindenging jagad, kanggo mikir maneh cara kerja kita sing biasane. Sukses kita terus mulang, riset lan administrasi minangka asil saka upaya gedhe kanggo kabeh staf kanggo adaptasi karo metode anyar kaya konferensi video, sing wis kabukten dadi alat sing ora larang regane. 

"Nalika pandemi nyuda, lan nalika siyap-siyap dadi kutha kanggo dadi tuan rumah rapat COP26 ing wulan November, kita ngerti manawa kesempatan lelungan bakal diwiwiti maneh. Nanging, kita setya nggunakake piwulang sing wis dipelajari sajrone taun kepungkur kanggo mbantu nyuda jejak karbon lan nggayuh target ambisius kanggo entuk net-nol ing taun 2030. "

Universitas kasebut nemtokake papat tumindak kanggo nuntun staf nalika njupuk keputusan babagan lelungan bisnis mbesuk:

  1. Aja lelungan ing endi wae: Staf disaranake nggunakake konferensi virtual kanthi luwih becik.
  2. Gawe solusi teknologi kanggo virtual sing digunakake dadi proposal hibah: Peneliti sing ndhaptar dana bakal diandharake bakal nggambarake kepiye cara nyuda kerja bareng karo mitra organisasi ing lokasi liya, kanthi dhuwit dhuwit kanggo nyedhiyakake perangkat keras kerja virtual berkualitas tinggi kanggo mitra sing mbutuhake. 
  3. Pilih transportasi umum nalika lelungan: Perjalanan sepur lan bis saiki bakal dadi standar lelungan ing UK ing endi wae, sanajan regane luwih akeh tinimbang lelungan kanthi udhara.
  4. Ngoptimalake nilai lelungan: Staf kudu ngarahake lelungan kanthi maksimal ing rapat-rapat tambahan, kayata kesempatan kanggo nggawe link riset karo mitra anyar.

Pangembangan Green Glasgow strategi minangka pangembangan utama paling anyar ing komitmen Universitas Glasgow kanggo ngatasi kahanan darurat iklim.

Ing wulan Oktober 2014, Universitas institusi pendidikan tinggi ing Inggris sing pertama mutusake nggawe investasi lengkap saka perusahaan industri bahan bakar fosil sajrone dasawarsa. Ing 2017, Universitas kasebut mlebu Persetujuan Tujuan Pembangunan Berkelanjutan. Ing 2019, dadi Universitas pertama ing Skotlandia sing ngumumake darurat iklim. Ing wulan April 2020, Universitas mbukak Pusat Solusi Berkelanjutan kanggo dhukungan solusi interdisipliner, lintas kampus lan lintas sektoral kanggo perubahan iklim.

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.