Breaking News Internasional Plancongan Bisnis Industri Hospitality Hotel & Resor Hak-hak manungsa News Mbangun maneh Keslametan Pariwisata Rahasia Plancongan USA Breaking News Maneka Warta

Melawan perdagangan manungsa nalika jaman pandemi

perdagangan menungso
perdagangan menungso
ditulis dening Dr. Peter E. Tarlow

Keamanan pariwisata biasane babagan nglindhungi pengunjung saka awake dhewe, saka turis liyane, lan saka warga lokal sing pengin ngrampok lan utawa nyolong, nggawe penipuan, utawa kanthi cara liya utawa nyerang pengunjung kasebut kanthi lisan utawa fisik.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Ana wong sing lelungan kanthi tujuan kanggo nindakake tumindak seksual sing ora sah.
  2. Bentuk perbudakan manungsa sing lawas uga dadi bagean saka industri pariwisata sing nyentuh wong diwasa lan uga ngeksploitasi bocah.
  3. Para pedagang nggunakake kauntungan saka privasi lan anonimitas sing bisa diakses liwat industri perhotelan kanggo tujuan eksploitasi seksual.

Profesional keamanan pariwisata kudu menehi perlindungan uga menehi ancaman saka terorisme sing dituju pusat transportasi, acara utama, lan panganan lan penginapan ing industri pariwisata lan pariwisata. Ing jagad pandemi, keamanan pariwisata uga nglindhungi wong-wong sing nggunakake industri lan makarya kanthi sehat. Iki tegese kebutuhan kanggo sesambungan karo profesional kesehatan umum lan upaya nggawe lelungan lan pengalaman pengunjung kanthi sehat lan nemokake cara supaya para sing kerja ing industri pariwisata tetep sehat.

Sayange, ana sisi wisata liyane sing peteng, yaiku para pengunjung lan warga lokal melu, yaiku industri perdagangan manungsa. Ora kabeh perdagangan manungsa ana ing pariwisata. Sawetara tujuane kanggo pelacuran lokal, perdagangan obat-obatan ilegal lan perbudakan pria lan wanita. Sayange, bentuk ikatan manungsa sing lawas uga dadi bagean saka industri pariwisata. Ora mung cara perdagangan anyar sing nyebabake wong diwasa kanthi tragis, nanging uga ngeksploitasi bocah-bocah.

Sanajan pengin masarakat percaya, ana wong sing lelungan kanthi tujuan tumindak seksual sing ora sah. Ana uga bagean industri pariwisata lan lelungan sing nggunakake individu sing diperdagangkan kasebut minangka wujud tenaga kerja murah. Ana akeh sebab kenapa penyakit iki, wiwit saka kapercayan manawa wong-wong ing donya sing kurang maju, regane kurang kaya pemanggih yen predator bocah percaya yen bocah luwih bisa dadi perawan, kanthi kapercayan manawa wong-wong kasebut ora bisa nglindhungi. awake dhewe lan bisa digunakake kanggo nomer apa wae sing dianggep pelaku minangka kepuasan pribadi.  

Ora preduli apa sebab sing diwenehake kanggo mbenerake tindak pidana kasebut, perdagangan menungso lan eksploitasi ilegal lan ngrusak bocah, wong diwasa, lan kabeh masarakat. Eksploitasi Seksual Komersial Anak (CSEC) minangka pelanggaran dhasar babagan hak asasi manungsa. Kayata eksploitasi seksual wis ana sajrone sejarah, nanging mung sawetara dekade kepungkur, skala tindak kriminal kasebut ditindakake menyang pamrentah lan masarakat.

Industri perhotelan ora bisa uwal saka masalah iki. Para pedagang nggunakake kauntungan saka privasi lan anonimitas sing bisa diakses liwat industri perhotelan kanggo tujuan eksploitasi seksual. Buruh sing ora duwe dokumen bisa uga wedi yen "kejiret" mula mulane padha digunakake bisa digunakake minangka pegawe budak tinimbang kudu bali menyang negarane. Ora mung industri panginepan minangka pusat eksploitasi seksual manungsa lan tenaga kerja sing asring dipeksa nanging masalah kasebut bisa uga kedadeyan ing acara olahraga, taman hiburan, lan kapal pesiar. Akeh staf sing bisa uga ora ngerti pratandha perdagangan manungsa utawa ngerti yen rekan kerja uga bisa dadi korban.

Sanajan ana sing ujar manawa wedi karo COVID-19 utawa jumlah larangan perjalanan nasional saiki sing bisa nyebabake korban korban sajrone pandemi kasebut, wong liya ujar manawa tambah akeh kemiskinan sing disebabake dening pandemi kasebut wis nambah eksploitasi manungsa. Kasunyatane, iki mung hipotesis sanajan mbukak wates kidul AS bisa uga nyebabake perdagangan manungsa saya akeh ing saindenging Amerika Utara.

Ana akeh sebab sing bisa dijaluk kanggo nerangake kenapa ana perdagangan seks lan hubungane karo pariwisata. Tumindak seksual ilegal kasebut bisa uga didorong dening anonimitas amarga adoh saka omah, utawa kanthi kabutuhan psikologis kanggo dominasi pria utawa wanita liyane. Pertumbuhan udara murah kanthi cepet lan global nggawe tarif penerbangan luwih gampang diakses lan tujuan sing anyar lan anyar, nalika mbukak, bisa dipikolehi turis sing akeh, kalebu calon pelaku kejahatan seks bocah. Kajaba iku, krisis ekonomi sing isih ana amarga panutupan pamrentah nggawe para wong sing trenyuh lan bisa dadi korban.

Pariwisata seksual lan utamane sing ngrebut wong miskin lan sing ora duwe pertahanan yaiku kanker sosial sing nyusut ing industri pariwisata lan pariwisata. Sayange, ora ana sing ngerti persis carane akeh wong ing saindenging jagad sing dadi korban eksploitasi kasebut. Organisasi Buruh Internasional (ILO) ngramal manawa korban bisa dadi mayuta-yuta. Perdagangan manungsa minangka industri ilegal dianggep ngasilake miliaran dolar AS lan dipercaya meh 60% kabeh perdagangan manungsa ing saindenging jagad iki kanggo eksploitasi seksual, kanthi luwih saka 20% korban dadi bocah. Nomer sing tepat kanggo buruh sing durung dibayar lan / utawa buruh sing ora dibayar (pelayan budak sing ora duwe bayaran) ing saindenging jagad ora dingerteni nanging jumlah kasebut bisa uga nggumunake.

Kanggo miwiti ngatasi masalah iki, Pariwisata Tidbits menehi saran ing ngisor iki.

-Aja ndhelikake masalah; mbabarake iku. Komunitas pariwisata, utamane ing jaman pandemi saiki, kudu ngumumake manawa duwe kabijakan toleransi nol. Kebijakan iki tegese pejabat pariwisata kudu ngasilake informasi babagan pengunjung manawa eksploitasi wong diwasa lan bocah ora bakal ditoleransi. Informasi kasebut kudu ana ing bandara, kamar hotel, lan pusat informasi pariwisata. Tanggung jawab kabeh wong sing kerja ing pariwisata nggunakake kemampuan pemasaran kanggo ngupayakake ngatasi masalah iki.

-Mengerteni manawa masalah kasebut bisa uga ana ing komunitas sampeyan. Salah sawijining masalah gedhe kanggo penyakit sing ndhelik iki yaiku akeh komunitas pariwisata sing ora ngerti utawa milih ora bakal nemoni masalah kasebut. Nglirwakake masalah gedhene iki ora bakal nggawe masalah ilang, nanging mung nambah intensitas masalah.

-Kembangake pasukan tugas lan kerjo bareng karo penegak ukum lokal kanggo nganalisa lan ngembangake strategi. Sajrone jeda COVID-19, iki wayahe kanggo nggawe cara anyar kanggo mungkasi perdagangan seks. Ora ana solusi sing cocog kanggo kabeh. Takon apa jinis eksploitasi iki ana ing komunitas sampeyan amarga ora ana layanan perlindungan utawa undang-undang? Apa kemiskinan dadi faktor utama? Apa pejabat penegak ukum ora menehi perhatian marang masalah sing pantes ditindakake?

- Elinga manawa bagean sing maju ing donya asring dadi pusat perdagangan manungsa. Pejabat pariwisata ing papan kayata Eropa, Amerika Serikat, Jepang lan Israel kudu dielingi manawa bagean-bagean ing jagad iki asring entuk rantai perdagangan manungsa.

-Nggawe konsekuensi kanggo wong-wong sing melu njupuk kauntungan saka bocah. Akeh wong sing melu eksploitasi manungsa, kalebu: konsumen, wong sing "nyewa" bocah, wanita, utawa pria, panyedhiya, kayata penculik utawa wong tuwa sing "adol" bocah kasebut lan wong tengah, kayata hoteler sing ngidini manungsa liya dieksploitasi ing papane. Katelu kudu dituntut ukum kanthi maksimal. Iki tegese hotel kudu dilaporake manawa ora netepi eksploitasi seksual utawa tenaga kerja mula bakal didenda, kena pakunjaran, utawa hotel kasebut bakal ditutup.

-Muga eling yen bocah bisa digunakake ing macem-macem format. Pariwisata seksual ora mung ngeksploitasi bocah kanggo kepuasan seksual langsung, nanging bocah uga bisa digunakake uga kanggo produksi film porno mungkasi video. Iki tegese ana undhang-undhang anyar kanggo nglindhungi bocah utawa undang-undang sing ana saiki kudu dileksanakake kanthi luwih akeh.

-Karya karo komunitas lokal. Perang nglawan eksploitasi seksual minangka cara komunitas pariwisata bisa nuduhake komunitas manawa dheweke peduli. Bekerja karo organisasi sosial lokal, karo organisasi agama lan klompok liya sing uga prihatin karo masalah iki. Kanthi nuduhake manawa pejabat pariwisata ora mung prihatin karo masalah iki, nanging uga siyap ngupayakake ngatasi masalah kasebut, industri pariwisata lokal isih bisa nggayuh ati lan pikiran warga lokal lan para turis.

-Gunakake tembung sing meksa wong ngerti yen apa sing ditindakake iku salah. Supaya adoh saka eufemisme. Pariwisata nggunakake akeh eufemisme. Nalika nerangake eksploitasi seksual lan tenaga kerja, mula tembung kasebut bakal saya apik. Contone, tinimbang nyebutake "pornografi bocah" sebut "materi ndeleng planggaran bocah." Gawe tembung kasebut paling kuat sabisa kanggo cara gawe isin wong.

-Aja wedi ngumumake jeneng wong sing adol utawa tuku manungsa liyane. Supaya dunya ngerti manawa wong-wong iki adol utawa tuku pria, wanita lan bocah-bocah utawa ngidini nggunakake kegiatan ilegal lan ora sopan ing papan kasebut. Intine yaiku pariwisata kudu dadi kekuwatan utama kanggo tampil apik lan nuduhake jagad manawa industri pariwisata peduli.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Dr. Peter E. Tarlow

Dr. Peter E. Tarlow minangka pamicara lan ahli sing kondhang ing saindenging jagad sing khusus kanggo pengaruh tindak pidana lan terorisme ing industri pariwisata, manajemen risiko acara lan pariwisata, lan pariwisata lan pangembangan ekonomi. Wiwit taun 1990, Tarlow wis nulungi komunitas pariwisata masalah kayata keamanan lelungan lan keamanan, pangembangan ekonomi, pemasaran kreatif, lan pamikiran kreatif.

Minangka panulis kondhang ing bidang keamanan pariwisata, Tarlow minangka penulis kontribusi kanggo macem-macem buku babagan keamanan pariwisata, lan nerbitake akeh artikel riset akademik lan terapan babagan masalah keamanan kalebu artikel sing diterbitake ing The Futurist, Jurnal Riset Perjalanan lan Manajemen Keamanan. Artikel profesional lan ilmiah saka Tarlow kalebu artikel babagan subyek kayata: "pariwisata peteng", teori terorisme, lan pembangunan ekonomi liwat pariwisata, agama lan terorisme lan pariwisata pesiar. Tarlow uga nulis lan nerbitake buletin pariwisata online populer Tidbits Pariwisata sing diwaca dening ewonan profesional turisme lan turis ing saindenging jagad kanthi edisi basa Inggris, Spanyol, lan Portugis.

https://safertourism.com/