Breaking News Internasional Ngeculake Warta Arab Saudi Warta Breaking Travel Kabar Olahraga Industri Hospitality News wong tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan Singapur Maneka Warta

Arab Saudi: Ora vaksinasi COVID-19, ora haji!

Pilih basa sampeyan
Arab Saudi: Ora vaksinasi COVID-19, ora haji!
Arab Saudi: Ora vaksinasi COVID-19, ora haji!
ditulis dening Harry Johnson

Ritual taun kepungkur diwatesi mung kanggo 1,000 jamaah sing manggon ing Arab Saudi

Print Friendly, PDF & Email
  • Menteri Kesehatan Arab Saudi Tawfiq Al Rabiah ujar manawa "vaksinasi wajib" dibutuhake kanggo kabeh jamaah haji
  • Pejabat Saudi ora nemtokake manawa haji taun iki, sing bakal diwiwiti sore tanggal 17 Juli, bakal ngilangi para jamaah saka njaba kerajaan.
  • Arab Saudi miwiti program vaksinasi ing tanggal 17 Desember, kanthi jab Moderna, Pfizer lan AstraZeneca sing disetujoni kanggo digunakake

Menteri Kesehatan Arab Saudi nerbitake sawijining pernyataan dina iki, ngumumake manawa ana Muslim sing pengin ziarah haji tahunan menyang Mekah kudu menehi bukti sing wis didokumentasikake yen dheweke nampa Covid-19 vaksin jab.

Ing pernyataan kasebut, pejabat kesehatan Saudi ujar manawa vaksinasi bakal dadi "kondisi utama kanggo partisipasi," sawise Menteri Kesehatan Tawfiq Al Rabiah ujar manawa "vaksinasi wajib" dibutuhake kanggo kabeh jamaah.

Kabeh umat Islam sing bisa nindakake ibadah haji wajib nindakake paling ora sepisan sajrone urip. Ziarah kasebut kalebu serangkaian ritual limang dina sing dirawuhi rong yuta wong ing Mekkah lan sekitar Mekkah, omah spiritual Islam. Umat ​​Islam percaya yen ritual kasebut menehi kesempatan kanggo ngresiki dosa-dosa kepungkur lan miwiti maneh ing ngarsane Gusti Allah.

Menteri kasebut ora nemtokake manawa haji taun iki, sing bakal diwiwiti sore tanggal 17 Juli, bakal nyingkirake para peziarah saka njaba kerajaan kanggo nyegah panyebaran COVID-19. Ritual taun kepungkur diwatesi mung kanggo 1,000 jamaah sing manggon ing Arab Saudi.

Karajan kasebut miwiti program vaksinasi tanggal 17 Desember, kanthi jab Moderna, Pfizer lan AstraZeneca sing disetujoni kanggo digunakake.

Nganti saiki, pejabat Saudi ujar manawa ana 377,700 kasus COVID-19 lan kerajaan kasebut nglaporake udakara 6,500 korban jiwa sing gegandhengan karo coronavirus.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.