Dewan Pariwisata Afrika Breaking News Internasional Plancongan Bisnis Warta Breaking Kongo Investments News Mbangun maneh Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan Singapur Maneka Warta

Republik Demokratik Kongo apel kanggo gabung karo Komunitas Afrika Wétan

DRC
Republik Demokratik Kongo

Ing pertemuan puncak sing dianakake akhir minggu, 6 Kepala Negara EAC nganggep aplikasi kasebut dening DRC kanggo gabung karo salah sawijining komunitas ekonomi daerah sing paling cepet lan ngarahake Dewan Menteri kanggo nglacak misi verifikasi kanthi cepet.

Print Friendly, PDF & Email
  1. DRC umume dianggep minangka negara paling sugih ing donya kanthi sumber daya alam, jumeneng pariwisata minangka sumber utama sing isih durung maju.
  2. Dewan Bisnis Afrika Wétan nindakake panelitian lan nemokake manawa ana mupangat gedhe yen DRC dadi anggota EAC kaping pitu.
  3. Produk pariwisata umum karo negara-negara tetangga DRC minangka kesempatan kanggo nambah pariwisata sing ana ing wilayah Great Lakes ing Afrika.

Dietung minangka negara paling gedhe nomer loro ing Afrika, Republik Demokratik Kongo (DRC) nglamar gabung karo blok Komunitas Afrika Wétan (EAC), sawijining langkah sing bakal nyepetake integrasi negara-negara Afrika dadi siji pasar lan tujuan wisata bawana

Presiden DRC, Pak Felix Tshisekedi, nulis surat menyang Kepala Negara EAC sing nglamar kanggo dadi bagian integrasi ekonomi wilayah kasebut, minangka langkah maju kanggo nggawe blok integrasi bisnis paling gedhe ing Afrika Wétan lan Tengah.

Enem Kepala Negara EAC ketemu nalika puncak ing akhir minggu lan sabanjure komunike ditanggepi: "KTT kasebut dianggep minangka aplikasi dening Republik Demokratik Kongo kanggo gabung karo Komunitas Afrika Wétan lan ngarahake Dewan supaya cepet-cepet nindakake misi verifikasi ing DRC sesuai karo Tata Cara EAC kanggo Mlebu Anggota Anyar menyang EAC. ”

Pangembangan iki ditindakake sawetara dina sawise pihak swasta Afrika Wétan menehi saran marang Kepala Negara EAC supaya nglacak kanthi cepet mlebu DRC menyang blok EAC.

Dewan Bisnis Afrika Wétan (EABC) wis nganakake studi liwat dhukungan finansial lan logistik saka pamrentah Jerman taun kepungkur lan banjur nemokake manawa ana mupangat gedhe yen DRC dadi anggota EAC kaping pitu.

Republik Demokratik Kongo sacara umum dianggep minangka negara paling sugih ing donya kanthi sumber daya alam, jumeneng pariwisata minangka sumber utama sing isih durung maju.

Sawise gabung karo blok EAC, DRC bakal dadi salah sawijining tujuan wisata utama ing Afrika Wétan kanggo narik kawigaten para wisatawan internasional kanthi strategi pemasaran sing wis digawe liwat koordinasi Sekretariat EAC.

Posisi ing tengah-tengah Afrika, DRC ditemokake ing Equator lan ing prapatan ing Afrika Kidul, Tengah, lan Afrika Wétan. Pariwisata intra-regional nyambungake 9 negara-negara Afrika sing wewatesan karo bangsa iki.

Produk pariwisata umum karo negara-negara tanggané DRC bebarengan karo tujuan tujuan regional minangka kesempatan kanggo nambah pariwisata sing ana ing wilayah Great Lakes ing Afrika.

DRC terus narik kawigaten para turis amarga wis nyathet paningkatan aliran migrasi sing diwenehake marang Diaspora Kongo lan pengunjung bisnis internasional lan para penggemar budaya.

Peluang wisata DRC sing unik kalebu cadangan satwa liar, budaya pribumi, lan keajaiban geologi sing nggawe negara Afrika iki dadi negara sing sampurna kanggo turis sing seneng alam.

Kongo nawakake macem-macem papan wisata ing macem-macem provinsi wiwit saka segara nganti safari nganti struktur budaya, uga plancongan bisnis lan plancongan.

Ana 4 spesies endemik sing ditemokake ing Kongo. Iki minangka gorila gunung, okapi, bonobos, lan merak Kongo.

Taman Nasional Virunga misuwur amarga gorila pegunungan lan spesies satwa liyane sing langka kasedhiya ing bagean liya ing Afrika. Alas khatulistiwa lan ekosistem alam nggawe DRC dadi tujuan wisata paling apik lan paling apik ing Afrika.

Musik kongolis sing dikarang musisi misuwur minangka warisan budaya liyane sing nggawe DRC dadi tujuan musik populer ing Afrika, kajaba sumber daya alam bébas, sing umume dadi gorila gunung.  

Sawise gabung karo Blok Komunitas Afrika Wétan (EAC), Kongo bakal nggawe luwih akeh kesempatan ing plancongan lan pariwisata kanthi strategi pemasaran tunggal sing saiki kasedhiya, kanggo masar wilayah Afrika Wétan minangka blok pasar turis tunggal. Inisiatif pemasaran regional minangka bagean saka strategi pasar Afrika minangka tujuan wisata tunggal kanthi payung Dewan Pariwisata Afrika (ATB).

Dumunung ing Afrika Selatan, Dewan Pariwisata Afrika wis kampanye kanggo pemasaran lan promosi Afrika dadi tujuan wisata tunggal, nalika melobi gerakan bebas wong Afrika ing saindenging bawana uga nggawe gerakan gampang para pengunjung ing macem-macem negara ing Afrika .

Dewan Pariwisata Afrika minangka asosiasi sing diakoni sacara internasional amarga dadi katalis pangembangan pariwisata lan pariwisata sing tanggung jawab menyang, saka, lan ing wilayah Afrika.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Apolinari Tairo - eTN Tanzania