24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Pamrentah Kabar Olahraga News Mbangun maneh Sudan Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan Singapur Maneka Warta

Negara pisanan Sudan ing Timur Tengah nampa vaksin COVID-19

vaksin lan jarum suntik
Sudan

Sudan dadi negara pertama ing Timur Tengah lan Afrika Lor sing nampa vaksin COVID-19 liwat Facility COVAX.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Dosis awal bakal ditrapake kanggo petugas kesehatan lan wong sing umur 45 taun karo penyakit medis kronis.
  2. Pangiriman ngetutake tekane metrik jarum suntik 4.5 lan metrik, minangka bagean saka stok global sing dibiayai lan didukung Gavi sing dikirim UNICEF atas jenenge Facility COVAX.
  3. Menteri Kesehatan Sudan negesake sapa sing layak ndhaptar lan divaksinasi nalika entuk janjian.

Sudan nampa luwih saka 800,000 dosis vaksin COVID-19 ing wilayah Timur Tengah lan Afrika Lor (MENA) sing diwenehake dening AstraZeneca. Vaksin kasebut dikirim kanthi dhukungan UNICEF liwat COVAX, koalisi sing dipimpin karo Organisasi Kesehatan Dunia (WHO), Gavi, Aliansi Vaksin Global, lan Koalisi Inovasi Persiapan Epidemik (CEPI), sing njamin distribusi COVID-19 kanthi adil. vaksin kanggo negara preduli saka penghasilan.

Pangiriman kasebut nyusul tekan 4.5 ton metrik jarum suntik lan kothak safety, minangka bagean saka stok global sing dibiayai lan didukung Gavi sing dikirim UNICEF atas jenenge Facility COVAX Jumat pungkasan, 26 Februari 2021, sing penting kanggo vaksin sing aman lan efektif ing ing Timur tengah. WHO wis kerja sama karo pejabat nasional kanggo nyedhiyakake strategi vaksinasi sing kalebu kalebu vaksin pelatihan, kanggo mesthekake keamanan vaksin, lan ndjogo efek samping. 

Pangiriman vaksin awal sing ditampa dina iki bakal nyengkuyung vaksinasi para petugas kesehatan lan wong sing umure luwih saka 45 taun kanthi kondisi medis kronis, manggon ing wilayah sing akeh transmisi utawa diantisipasi transmisi tinggi, minangka tandha tahap pertama kampanye vaksinasi nasional.

Kanthi vaksin luwih dhisik kanggo petugas kesehatan Sudan, dheweke bisa terus nyedhiyakake layanan nylametake nyawa lan njaga sistem perawatan kesehatan fungsional. Penting banget yen petugas kesehatan sing nglindhungi nyawane wong liya dilindhungi dhisik. 

Dr. Omer Mohamed Elnagieb, Menteri Kesehatan Sudan, ngurmati kabeh mitra sing kerja bareng kanggo Sudan dadi negara pertama ing wilayah kasebut sing nampa vaksin nglawan COVID-19 liwat Facility COVAX.

"Vaksin kasebut minangka bagean penting kanggo ngontrol panyebaran virus ing Sudan lan pungkasane bali menyang normal," ujare Dr. Omer Mohamed Elnagieb. Dheweke meksa wong sing layak ndhaptar lan divaksinasi sanalika entuk janjian.

Secara global lan ing Sudan, COVID-19 ngganggu pangiriman layanan penting lan terus nuntut nyawa lan ngganggu panguripan. Ing tanggal 1 Maret 2021, Sudan duwe luwih saka 28,505 kasus COVID-19 sing dikonfirmasi lan 1,892 korban jiwa, amarga kasus positif COVID-19 sing kaping pisanan diumumake tanggal 13 Maret 2020.

"Iki warta apik. Liwat Facility COVAX, Gavi njamin manawa kabeh negara duwe kesempatan sing padha kanggo ngakses vaksin sing nylametake nyawane. Kita terus ngupayakake ora ninggalake wong sing ngalami imunisasi, "ujare Jamilya Sherova, Manajer Negara Senior kanggo Sudan ing Gavi, Aliansi Vaksin.

"Pangarep-arep kita supaya bisa pulih saka pandemi yaiku liwat vaksin," ujare Abdullah Fadil, Perwakilan UNICEF Sudan. "Vaksin nyuda akeh penyakit infeksi, nylametake jutaan wong lan kanthi efektif ngilangi akeh penyakit sing ngancam nyawa," ujare.

Dr. Nima Saeed Abid, Perwakilan Organisasi Kesehatan Dunia ing Sudan, negesake manawa vaksin sing ditampa dina iki aman lan wis disetujoni liwat Tata Cara Listing Darurat WHO kanggo digunakake ing Sudan lan negara liya. Dheweke memuji Pamrentah Sudan, Menteri Kesehatan Federal lan mitra kanggo tonggak sejarah sing hebat sing bakal njamin warga Sudan dilindhungi saka penyakit mematikan sing terus nyebar.

"Organisasi Kesehatan Dunia seneng dadi bagean tonggak sejarah iki kanggo nanggepi COVID-19 ing Sudan. Vaksin bisa digunakake lan vaksin mesthine kanggo kabeh, "ujare Dr. Nima. "Nanging kita kudu eling yen vaksinasi mung bisa digunakake minangka bagean saka pendekatan sing komprehensif - mung siji alat kanggo nglawan virus lan paling efektif yen digabung karo kabeh strategi pencegahan kesehatan umum lan pribadi liyane."

Kanthi dhukungan Gavi, UNICEF lan WHO bakal ndhukung Pamrentah Sudan kanggo ngluncurake kampanye vaksin lan ngatur drive vaksinasi ing saindenging negara kanggo nggayuh kabeh wong sing duwe vaksin.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.