Airlines Airport Warta Breaking Austria aviation Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Jerman Breaking News News wong Mbangun maneh tanggung jawab Swiss Breaking News Pariwisata transportasi Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Grup Lufthansa siyap-siyap kanggo tuwuhing permintaan 2021 sawise rugi operasi 5.5 milyar euro

Carsten Spohr, CEO Deutsche Lufthansa AG
Carsten Spohr, CEO Deutsche Lufthansa AG
ditulis dening Harry Johnson

Watesan lelungan lan karantina nyebabake penurunan permintaan udara lelungan sing unik

Print Friendly, PDF & Email
  • Pangirangan biaya luwih cepet lan operasi mbuwang dhuwit dibuwang udakara 300 yuta euro saben wulan ing kuartal kaping papat
  • Carsten Spohr: "Sertifikat vaksinasi digital lan tes internasional sing diakoni internasional kudu njupuk larangan larangan karantina lan karantina"
  • Lufthansa Group Airlines siyap nawakake maneh nganti 70 persen kapasitas ing jangka pendek lan tujuane nawakake 100,000 karyawan perspektif jangka panjang

Carsten Spohr, CEO Deutsche Lufthansa AG, ujar: "Ing taun kepungkur minangka tantangan paling angel ing sejarah perusahaan - kanggo para pelanggan, karyawan, lan pemegang saham. Watesan lelungan lan karantina nyebabake penurunan permintaan udara lelungan sing unik. Saiki sertifikasi vaksinasi lan tes digital sing diakoni internasional kudu ngganti larangan lelungan lan karantina supaya masarakat bisa maneh ngunjungi kulawarga lan kanca-kanca, ketemu mitra bisnis utawa sinau babagan negara lan budaya liyane. ”

Nggoleki pembangunan mbesuk ing Klompok Lufthansa, Carsten Spohr ujar: "Krisis unik nyepetake proses transformasi ing perusahaan kita. 2021 bakal dadi taun redimensi lan modernisasi kanggo kita. Fokus bakal tetep ana ing kesinambungan: Kita mriksa manawa kabeh pesawat sing umure luwih saka 25 taun bakal tetep ing lemah kanthi permanen. Wiwit musim panas, kita ngarepake panjaluk supaya bisa njupuk maneh sanalika watesan perjalanan sing sithik dikurangi kanthi tes lan vaksin sing luwih dawa. Kita siyap nawakake nganti 70 persen kapasitas pra-krisis maneh ing wektu cendhak amarga permintaan saya tambah. Kanthi Grup Lufthansa sing luwih cilik, lincah lan luwih sustainable, kita kepengin njaga posisi utama ing saindenging jagad lan ngamanake pegaweane udakara 100,000 karyawan ing jangka panjang. ” 

Hasil 2020

Panjaluk mudhun kanthi dramatis ing taun pandemi Corona lan watesan perjalanan sing gegandhengan. Pendapatan ing Grup Lufthansa ambruk dadi 13.6 milyar euro ing taun 2020 (taun sadurunge: 36.4 milyar euro). Senadyan pangirangan biaya sing cepet lan akeh, Grup Lufthansa kudu nglaporake EBIT sing Disetujui dikurangi 5.5 milyar euro (taun sadurunge: bathi 2.0 milyar euro). Margin EBIT sing disetel minus 40.1 persen (taun sadurunge: ditambah 5.6 persen). Saluran kas operasi ing kuartal kaping papat taun 2020 udakara 300 yuta euro saben wulan. Kemajuan nyusun struktur mbatesi pengaruh kahanan pandemi sing saya gedhe ing penghasilan. Biaya personel dikurangi sacara signifikan liwat pengurangan tenaga kerja, kesepakatan krisis karo mitra sosial lan kerja jangka pendek. Ing pungkasan taun 2020, jumlah karyawan ana 110,000, udakara 20 persen luwih murah tinimbang taun sadurunge. Kerugian EBIT sing dilaporake udakara 1.9 milyar euro luwih murah yen dikurangi 7.4 milyar euro, utamane amarga penurunan jumlah pesawat lan goodwill sing luar biasa. Penghasilan net diturunake 6.7 milyar euro (taun sadurunge: 1.2 milyar euro).  

Lufthansa Cargo entuk asil rekor

Beda karo maskapai penerbangan, divisi kargo Grup entuk bathi saka panjaluk sing dikarepake suwene taun. Lufthansa Cargo entuk asil rekor kanthi EBIT sing disetujoni 772 yuta euro (taun sadurunge: 1 yuta euro) sanajan nambah 36 persen kapasitas angkut.

Pangeluaran modal ing Grup Lufthansa dikurangi udakara rong pertiga taun ing taun 2020 dadi 1.3 milyar euro (taun sadurunge: 3.6 milyar euro), utamane adhedhasar kesepakatan akeh karo pabrikan pesawat. Iki nyedhiyakake penundaan pengiriman pesawat ing taun 2021 lan sateruse, saengga pengeluaran modal tahunan bakal luwih murah tinimbang sing direncanakake uga ing taun ngarep. Aliran kas gratis sing disetujoni negatif 3.7 milyar euro (taun sadurunge: 203 yuta euro), kanthi udakara 3.9 milyar euro sing dibayar kanggo mbayar biaya tiket dhewe. Iki diimbangi 1.9 milyar euro ing pesenan anyar. Aliran arus kas sing diwatesi dening manajemen piutang lan utang sing ketat.

Utang bersih kalebu kewajiban sewaan mundhak udakara 9.9 milyar euro (taun sadurunge: 6.7 milyar euro). Kewajiban pensiun mundhak 43 persen dadi 9.5 milyar euro (taun sadurunge: 6.7 milyar euro), utamane amarga penurunan suku bunga sing digunakake kanggo diskon kewajiban pensiun dadi 0.8 persen (taun sadurunge: 1.4 persen). 

Ing tanggal 31 Desember 2020, Grup Lufthansa wis kasedhiya likuiditas udakara 10.6 milyar euro, sing 5.7 milyar euro ana gandhengane karo langkah-langkah stabilisasi pamrentah sing durung digunakake. Ing pungkasan taun 2020, Grup Lufthansa nyuda dana stabilisasi pemerintah udakara 3.3 milyar euro, sing sadurunge 1 milyar euro wis dibayar.

Ing paruh kapindho 2020, Grup kasebut sukses bali menyang pasar modal lan nglumpukake dana 2.1 milyar euro liwat obligasi lan pendanaan pesawat. Kajaba iku, ing tanggal 4 Februari, Grup nempatake rong obligasi kanthi volume total 1.6 milyar euro, lan asil kasebut digunakake ing antarane bab liya kanggo mbayar utang utang KWW 1 milyar euro. Sakabèhé, refinancing jangka panjang kanggo kabeh kewajiban finansial amarga ing taun 2021 mula dijamin.

"Transaksi paling anyar wis nuduhake kapercayan pasar ing perusahaan kita. Grup Lufthansa dibiayai kanthi apik ngluwihi taun 2021. Iki uga dibantu dening elemen paket stabilisasi sing sadurunge ora digunakake, sing bisa ditindakake kaya sing diperlokake kanggo luwih ngiyatake neraca,

Angka lalu lintas kanggo taun 2020

Ing taun 2020, maskapai penerbangan Grup Lufthansa nawakake udakara sepertiga penerbangan utawa kapasitas (kilometer kursi sing kasedhiya) 31 persen dibandhingake taun sadurunge. Ing 36.4 yuta, jumlah penumpang 25 persen saka angka taun kepungkur, nyebabake faktor beban 63 persen, 19.3 poin persentase luwih murah tinimbang taun sadurunge.

Amarga ngilangi kapasitas kargo weteng ing pesawat penumpang, kapasitas muatan mudhun dadi 39 persen. Kilometer barang sing didol mudhun 31 persen dadi 7,390 yuta metrik ton ing periode sing padha. Sanalika, faktor beban mundhak 8.4 poin persentase dadi 69.7 persen. Rata-rata panenan mundhak udakara 55 persen amarga kekurangan pasokan.

Grup Lufthansa entuk bathi saka sistem hub kasebut. Beda karo para pesaing, sing mung duwe koneksi point-to-point, maskapai Grup Lufthansa bisa nggabungake volume lalu lintas sing sithik ing hub lan njaga koneksi sing penting. Kajaba iku, jaringan sing cedhak antara lalu lintas penumpang lan kargo ing pusat bisa nggawe rantai pasokan global.  

Outlook

Ing taun kepungkur, jumlah karyawan ambruk udakara 28,000. Ing Jerman, 10,000 lowongan kerja bakal dikurangi utawa biaya personel sing cocog kudu dibayar. Armada Grup bakal dikurangi dadi 650 pesawat ing taun 2023. Ing pertengahan dekade, Grup ngarepake level kapasitas bakal bali dadi 90 persen. Kajaba iku, Grup iki mriksa pembuangan anak perusahaan sing mung nyedhiyakake sinergi cilik karo bisnis inti.

Yen diwatesi watesan, pesenan cenderung mundhak tajem ing wilayah lalu lintas masing-masing. Kanggo taun 2021, Grup ngarepake kapasitas sing ditawakake bakal ditambah nganti 40 nganti 50 persen level 2019, lan ekspektasi tetep bisa ngasilake arus kas operasi positif yen kapasitas sing ditawakake luwih saka 50 persen. Kanthi ekspansi strategis bisnis pariwisata lan Kargo Lufthansa sing kuwat, Grup kasebut bisa nggunakake kesempatan pasar ing jangka pendek. Ledakan ing sektor kargo terus.

Saluran kas operasional saben wulan rata-rata, ora kalebu pangowahan ibukutha, pengeluaran modal, lan biaya siji-mati lan nyusun maneh, samesthine diwatesi udakara 300 yuta euro ing kuartal pertama 2021.

"Thanks kanggo langkah-langkah pembiayaan sing anyar, kita duwe likuiditas sing cukup kanggo tahan lingkungan pasar sing tetep angel. Langkah sabanjure yaiku ngiyatake neraca lan nyuda utang. Yen nindakake, kita bakal nyuda biaya liwat nyusun sukses maneh. Krisis lan manajemen biaya ditrapake luwih cepet tinimbang sing direncanakake sadurunge. Sanalika, bisnis kita pulih luwih alon tinimbang sing diarepake sadurunge. Saliyane mbayar dana stabilisasi pamrentah, target strategi finansial yaiku supaya pasar finansial ngevaluasi maneh kredibilitas kanggo tingkat investasi ing jangka menengah, "ujare Remco Steenbergen.

Grup Lufthansa ngarepake kerugian operasional, sing diukur ing EBIT sing Diatur, bakal luwih murah ing taun 2021 tinimbang taun sadurunge.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.