Ngilangi Warta Eropa Yunani Breaking News News Keslametan Pariwisata Rahasia Plancongan Maneka Warta

Gegambaran Yunani

greee gempa bumi 2
lindhu greee

Tentara Yunani nyiyapake tenda lan konter makan ing lapangan bal-balan sing cedhak amarga pejabat lokal ndhesek masarakat supaya tetep ana ing sanjabane omah nganti bisa dipriksa sawise gempa bumi 6.2 kanthi gempa susulan kuat nganti 5.2 skala.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Ewonan wedi wedi bali menyang omah ing Yunani tengah lan bengi turu ing wayah awan.
  2. Gempa iki mung ana 8 kilometer (5 mil) lan dadi salah sawijining sebab kenapa kedadeyan kasebut dirasakake ing wilayah kasebut.
  3. Gempa kasebut diwiwiti saka garis kesalahan ing wilayah kasebut kanthi historis ora ngasilake tembaga kanthi ukuran sing luwih gedhe.

Gempa skala 6.2 sing kuat nyerang wilayah Larissa ing tengah Yunani, Rebo, ngrusak omah lan kendaraan lan ngirim wong minggat saka omah.

Gempa kasebut diwiwiti jam 12:16 (1015 GMT), miturut Institut Geodynamic Athena, lan uga dirasakake ing Albania lan Makedonia Lor, lan ing sisih lor Kosovo lan Montenegro.

Ewonan wedi wedi bali menyang omah ing Yunani tengah lan bengi turu ing wayah awan Rebo sawise gempa bumi kuat, gempa skala 6.2 skala gempa kasebut cedhak kutha tengah Larissa lan dirasakake ing wilayah kasebut, ngrusak omah lan bangunan umum. Siji wong cilaka amarga lebu tiba nanging ora ana sing cilaka parah.

Pejabat nglaporake kerusakan struktural ing sekolah dasar saliyane omah, sing dibangun watu ing taun 1938, ing desa Damasi sing gempa bumi ing kana 63 siswa melu sekolah.

1 saka 24Red Cross nyebarke panganan kanggo warga lokal sawise gempa bumi ing desa Damasi, Yunani tengah, Rebo, 3 Maret 2021. Gempa kanthi skala awal paling ora 6.0 nyerang Yunani tengah Rebo lan uga dirasakake ing tetanggan Albania lan Makedonia Lor , lan nganti tekan Kosovo lan Montenegro. (Foto AP / Vaggelis Kousioras)

ATHENS, Yunani (AP) - Amarga kuwatir bali ing omah, ewu wong ing Yunani tengah turu ing wayah wengi ing wayah wengi nalika dina Rebo sawise ana gempa bumi, dirasakake ing saindenging wilayah, omah-omah rusak lan bangunan umum.

Gempa kanthi skala 6.0 sing gempa kasebut cedhak kutha tengah Larissa. Siji wong lara bundhas ambruk nanging ora dilaporake ciloko serius.

Pejabat nglaporake kerusakan struktural, utamane kanggo omah lan bangunan lawas sing ndeleng tembok ambruk utawa retak. Salah sawijine yaiku sekolah dhasar, dibangun watu ing taun 1938, ing desa Damasi sing gempa bumi ing kana 63 siswa melu sekolah. Kabeh uwong ora duwe apa-apa, nanging gedhong kasebut bakal dikutuk.

Tentara nyiyapake tenda lan konter makan ing lapangan bal-balan sing cedhak amarga pejabat lokal ndhesek masarakat supaya tetep ana ing njaba omah nganti bisa dipriksa. Serangkaian gempa susulan kuat nganti 5.2 gedhene njaga akeh warga ing pinggiran.

Menteri Luar Negeri Turki Mevlut Cavusoglu nelpon mitra Yunani, Nikos Dendias, kanggo ngirim solidaritas lan menehi pitulung yen dibutuhake, miturut pejabat saka rong negara tetanggan - sing dadi pesaing regional sing wis suwe.

Menteri luar negeri Albania, Olta Xhacka, uga nelpon Dendias kanggo nyebutake dhukungan.

Ing Athena, ahli seismologis Vassilis Karastathis ujar marang wartawan manawa gempa kasebut diwiwiti saka garis kesalahan ing wilayah kasebut sing kanthi historis ora ngasilake tembaga kanthi ukuran sing luwih gedhe tinimbang dina Rebo. Dheweke ujar manawa kegiatan pasca gempa katon normal nganti saiki, nanging para ahli ngawasi kahanan kasebut.

"Gempa kasebut nduwe jarak kira-kira mung 8 kilometer (5 mil) lan iku minangka salah sawijining sebab kenapa rasane hebat banget ing wilayah kasebut," ujare Karastathis, sing dadi wakil direktur Institut Geodinamika Athena.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.