Rencana Pariwisata Hawaii kanggo Maui, Molokai lan Lanai

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita | Gabung Lengganan YOUTUBE kita |


Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu
Maui Nui 2

Minangka bagean saka rencana pariwisata adhedhasar komunitas, Otoritas Pariwisata Hawaii wis nerbitake rencana tumindak kanggo ngatur pariwisata ing sing dikenal minangka Maui Nui sing kalebu pulau Maui, Molokai, lan Lanai.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Rencana Aksi Manajemen Tujuan bakal dadi pandhuan kanggo mbangun maneh, ngrancang ulang, lan nyetel maneh arah pariwisata ing telung pulau kasebut ing Maui Nui.
  2. Fokus yaiku tumindak utama sing dianggep komunitas, industri pengunjung, lan sektor liyane sing dibutuhake sajrone telung taun.
  3. Tumindak adhedhasar papat pilar sing gegandhengan - Sumber Daya Alam, Budaya Hawaii, Komunitas, lan Pemasaran Brand.

Otoritas Pariwisata Hawaii (HTA) wis nerbitake 2021-2023 Rencana Aksi Manajemen Destinasi Maui Nui (DMAP). Minangka bagean saka visi strategis HTA lan upaya terus ngatur pariwisata kanthi tanggung jawab lan regeneratif. Iki dikembangake dening warga Maui, Molokai lan Lanai, lan kerja sama karo County Maui lan Biro Pengunjung lan Konvensi Maui (MVCB). DMAP dadi pandhuan kanggo mbangun maneh, ngrancang lan nyetel maneh arah pariwisata ing telung pulau sing arupi Maui Nui. Iki ngidentifikasi area kebutuhan uga solusi kanggo ningkatake kualitas urip para warga lan nambah pengalaman pengunjung.

"Kabeh kredit diwenehake kanggo warga Lanai, Molokai lan Maui sing nggawe proses DMAP lan gelem ngadhepi masalah sing angel, nyakup macem-macem sudut pandang, njelajah ide anyar lan ngenali prioritas sing bisa ditindakake. Proses DMAP nyedhiyakake kerangka kerja sama supaya para peserta diilhami 'malama' - kanggo ngrawat, ngrawat, lan nglindhungi papan lan tradhisi sing paling disenengi, "ujare John De Fries, presiden lan CEO HTA.

Rencana adhedhasar komunitas fokus ing tumindak utama sing dianggep komunitas, industri pengunjung lan sektor liyane sajrone telung taun. Dhasar Maui DMAP adhedhasar Rencana Strategis HTA 2020-2025. Tumindak kasebut adhedhasar papat pilar interaksi Strategis HTA - Sumber Daya Alam, Budaya Hawaii, Komunitas lan Pemasaran Brand.

Maui

  • Ngleksanakake program komunikasi pemasaran pariwisata sing tanggung jawab kanggo ndidik para pengunjung sadurunge lan sawise kedatangan babagan lelungan sing aman lan hormat.
  • Miwiti, dana lan terusake program kanggo nglindhungi kesehatan samodra, banyu seger lan ekosistem adhedhasar tanah-lan biosekuriti.
  • Terus nyedhaki komunitas kanggo ngerti sentimen warga, nambah komunikasi menyang warga, lan nuwuhake kolaborasi.
  • Terusake nawakake program pendhidhikan lan pelatihan budaya kanggo nambah lan nglajengake aloha, malama lan kuleana lan pengalaman Hawaii asli.
  • Nggawe inisiatif pariwisata regeneratif.
  • Ngembangake lan ningkatake inisiatif kanggo nambah pengalaman transportasi lan lelungan darat.
  • Priksa manawa entuk manfaat langsung menyang warga saka pariwisata.
  • Duwe HTA lan pamrentah kanggo penegak hukum lan laporan kemajuan babagan penegakan.

Molokai

  • Gawe program komunikasi lan pendidikan kanggo nyengkuyung tindak tanduk pengunjung sing tanggung jawab.
  • Ndhukung pangembangan bisnis Molokai kanthi nyengkuyung pangembangan produk anyar sing fokus ing pariwisata regeneratif, lan terus dhukungan saka turis rekreasi tradisional, kanggo nambah lapangan kerja kanggo warga.
  • Promosi Molokai kanggo narik kawigaten kamaaina lan segmen pengunjung tartamtu sing ngurmati lan ngerti gaya urip Molokai.
  • Nambah hubungan warga-pengunjung kanthi ngiyatake organisasi lan kegiyatan adhedhasar budaya / komunitas.
  • Nyedhiyakake akomodasi sing nyukupi kabutuhan segmen target.
  • Melu mitra kanggo nemtokake dalan sing bakal ningkatake opsi transportasi antar negara kanggo warga lan pengunjung.

Lanai

  • Melu mitra kanggo nemtokake dalan sing bakal ningkatake opsi transportasi antar negara kanggo warga lan pengunjung.
  • Nggawe kemitraan lan program karo resort lan bisnis pariwisata liyane kanggo nambah lan ningkatake hubungan komunitas.
  • Nambah lan nyengkuyung panggunaan App Guide Lanai Culture & Heritage Center (LCHC) minangka bagean utama protokol lelungan kanggo lelungan menyang pulau kasebut.
  • Dorong praktik pariwisata berkelanjutan ing Lanai.
  • Ningkatake Kutha Lanai kanggo nambah belanja kanggo warga lan usaha cilik.
  • Nyengkuyung lan ngaktifake para pengunjung kanggo ngrancang rencana daytrip utawa tetep ing Lanai sing ngurmati lahan, masarakat lan gaya urip ing Lanai.
  • Nggawe lan ngetrapake proses ing endi para pengunjung ing Lanai ngakoni nglindhungi, ngormati, lan sinau babagan sumber daya budaya lan alam Lanai, lan komunitas nalika dikunjungi Maled Maui County Pledge.
  • Cegah perusahaan kegiatan kanggo ngeculake pengunjung sing nggunakake pesisir lan fasilitas Lanai tanpa menehi sumbangan kanggo pangopènan pantai lan fasilitas.
  • Ajar para pengunjung babagan kegiyatan lan acara sing kasedhiya ing Lanai sing fokus ing sumber daya budaya lan alam, sing bisa kalebu restorasi kolam iwak, tanduran wit koa, lsp.

Tumindak kasebut dikembangake dening komite setir Maui, Molokai, lan Lanai, kalebu warga sing makili komunitas sing dipanggoni, uga industri pengunjung, sektor bisnis sing beda, lan organisasi nirlaba, kanthi input komunitas. Wakil saka County Maui, HTA, lan MVCB uga nyedhiyakake input sajrone proses kasebut.

"Hadiah COVID-19 sing didhelikake yaiku menehi kabeh wong ing Hawaii kesempatan kanggo ngaso lan ngevaluasi peran penting ing industri perhotelan. Kanthi makarya karo mitra lingkungan, ahli budaya, lan pemangku kepentingan liyane, komite kemudi Maui, Lanai lan Molokai bisa nggabungake pertimbangan khusus kanggo komunitas pulau kasebut. Aku ngarep-arep bisa kerja bareng karo komite kemudi Rencana Tindakan Destinasi Maui Nui lan Otoritas Pariwisata Hawaii kanggo ndhukung komitmen kanggo ngrampungake item tumindak ing rencana iki, "ujare Walikota County Maui Michael Victorino.

Proses Maui Nui DMAP diwiwiti wulan Juli 2020 lan dilanjutake karo serangkaian rapat panitia setir virtual, uga telung rapat komunitas virtual ing wulan Oktober lan November.

"Waktune Maui Nui DMAP luwih akeh tinimbang serendipitous. Minangka COVID-19 sing ngrusak kanggo komunitas lan ekonomi kita, kita menehi 'jeda' sing dibutuhake kanggo nggoleki cara-cara kanggo nggawa pariwisata kanthi cara sing luwih wicaksana lan dikelola. Pemangku kepentingan Maui County lan anggota komunitas nggawe akeh pamikiran lan dialog babagan rencana iki lan nggawe item sing bisa ditrapake. Aku bangga karo rencana sing bakal ditindakake lan ngarepake kerja terus nalika pindhah menyang tahap aksi, "ujare Lisa Paulson, penghubung komunitas kanggo kantor walikota Maui County.

Anggota panitia kemudi Maui yaiku:

  • Seward Akahi (General Manager, Hertz)
  • Rod Antone (Direktur Eksekutif, Asosiasi Hotel lan Penginapan Maui)
  • Matt Bailey (Managing Director, Montage Hotel)
  • Kathleen Costello (Tujuan Diva, Asosiasi Resor Wailea)
  • Toni Davis (Direktur Eksekutif, Asosiasi Kegiatan lan Atraksi ing Hawaii)
  • Jim Diegel (Kepala Strategi Kepala, Kesehatan Maui)
  • Sherry Duong (Direktur Eksekutif, Pengunjung lan Biro Konvensi Maui)
  • Kawika Freitas (Sales / Trainer, Old Lahiana Luau)
  • Hokulani Holt-Padilla (Sutradara, Ka Hikina O Ka La, Universitas Hawaii Maui College)
  • Kaui Kanakaole (Direktur Eksekutif, Ala Kukui Hana Retreat)
  • Kyoko Kimura (Anggota Dewan HTA, Perhotelan Aqua-Aston)
  • Marvin Moniz (Manajer Bandara, Departemen Perhubungan)
  • Jin Prugsawan (Petugas Informasi Umum / Kepala Interpretasi & Pendidikan, Taman Nasional Haleakala)
  • Anne Rillero (Komunikasi Komunitas, Dewan Sumber Daya Laut Maui Nui)
  • Andrew Rogers (General Manager, The Ritz Carlton)
  • Pamela Tumpap (Kamar Dagang Maui)
  • Pomai Weigert (AgBusiness Consultant, GoFarm Hawaii)
  • John White (Direktur Pemasaran, Hotel Pantai Kaanapali)
  • Brian Yano (General Manager, Outlets of Maui)

"Aku matur nuwun wis diwenehi kesempatan kanggo menehi ide babagan nglindhungi kualitas banyu segara sing cedhak laut, terumbu karang lan satwa laut kanggo Rencana Aksi Manajemen Destinasi Maui Nui. Matur suwun HTA amarga wis milih proyek kolaborasi iki lan tetep produktif lan inklusif, sanajan kita ora bisa rapat bareng amarga COVID-19, "ujare Anne Rillero, komunikasi, jangkauan komunitas, lan manajer pangembangan Sumber Daya Laut Maui Nui Dewan lan anggota panitia kemudi Maui.

Anggota panitia kemudi Molokai yaiku:

  • Julie-Ann Bicoy (Anggota Komunitas)
  • Kanoelani Davis (Pamilik, Desain Pomahina)
  • Sherry Duong (Direktur Eksekutif, Pengunjung lan Biro Konvensi Maui)
  • Butch Hasse (Direktur Eksekutif, Molokai Land Trust)
  • Ui Kahue (Pamilik Bisnis)
  • Kyoko Kimura (Anggota Dewan HTA, Perhotelan Aqua-Aston)
  • Clare Mawae (Ketua Pemuda ing Gerakan, Pamilik Molokai Outdoors lan Manajemen CSM)
  • John Pele (Managing Partner and Resident Manager, Hiro's Ohana Grill lan Paniolo Hale)
  • Greg Solatorio (Hawa Budaya Terjun Lembah Halawa)
  • Rob Stephenson (Presiden, Kamar Dagang Molokai)

"Liwat kemitraan sing apik lan strategi kanggo ngembangake DMAP Maui Nui 2021-2023, kita yakin manawa maju komunitas lan mitra industri bakal bisa pulih maneh. Sajrone telung taun sabanjure, MVCB ngarep-arep bisa kerja bareng karo komunitas Maui Nui kanggo nemtokake maneh lan nyetel arah pariwisata, lan mbangun ekonomi kita, "ujare Sherry Duong, direktur eksekutif Maui Visitors and Convention Bureau lan anggota Maui, Molokai, lan komite kemudi Lanai.

Anggota panitia kemudi Lanai yaiku:

  • Nelinia Cabiles (Managing Editor, Lanai Today)
  • Bill Caldwell (Presiden, Ferry Ekspedisi)
  • Kathy Carroll (Pamilik, Galeri Mike Carroll)
  • Dr. Keiki-Pua Dancil (Wakil Presiden Senior, Urusan Pemerintahan lan Perencanaan Strategis, Pulama Lanai)
  • Sherry Duong (Direktur Eksekutif, Pengunjung lan Biro Konvensi Maui)
  • Lisa Grove (CEO ing Grove Insight lan Petani ing Ola Kamoku Farm)
  • Alberta De Jetley (Anggota Komunitas)
  • Kyoko Kimura (Anggota Dewan HTA, Perhotelan Aqua-Aston)
  • Gabe Lucy (CEO, Trilogy Excursions / Lanai Ocean Sports)
  • Alastair McAlpine (General Manager, Four Seasons Lanai)
  • Diane Preza (Direktur Pengembangan Komunitas, Pulama Lanai)
  • Shelly Preza (Spesialis Manajemen Sumber Daya Tafsir, Pusat Budaya & Warisan Lanai)
  • Stan Ruidas (Anggota Komunitas)

"Minangka pamilik bisnis cilik ing Lanai suwene 19 taun, aku andhap asor lan diajeni kanggo mbantu mbentuk rencana sing pengin ngrampungake pulau kasebut lan promosi pariwisata kanthi tanggung jawab," ujare Kathy Carroll, pemilik Galeri Mike Carroll lan Anggota panitia setir Lanai.

Maui Nui DMAP kasedhiya ing situs web HTA:

www.hawaiitourismauthority.org/media/6860/hta-maui-action-plan.pdf

DMAP Island Hawaii lagi dirampungake kanggo distribusi umum, lan proses DMAP Oahu diarepake bakal diwiwiti wulan iki. Kauai DMAP diterbitake ing wiwitan Februari lan kasedhiya ing situs web HTA: https://www.hawaiitourismauthority.org/media/6487/hta-kauai-dmap.pdf

Kanggo sinau luwih lengkap babagan program Pariwisata Berbasis Komunitas HTA lan ngetutake kemajuan kunjungan DMAP: www.hawaiitourismauthority.org/what-we-do/hta-programs/community-based-tourism/

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email