Airlines aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis News wong Mbangun maneh tanggung jawab Pariwisata transportasi Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Warta Breaking UAE Maneka Warta

Etihad Airways: Permintaan lan kapasitas penerbangan sing luwih murah, 76% penumpang luwih endhek ing taun 2020

Etihad Airways: Permintaan lan kapasitas penerbangan sing luwih murah, 76% penumpang luwih endhek ing taun 2020
Etihad Airways: Permintaan lan kapasitas penerbangan sing luwih murah, 76% penumpang luwih endhek ing taun 2020
ditulis dening Harry Johnson

COVID-19 goyangake dhasar industri penerbangan, nanging Etihad tetep mantep lan siyap berperan penting nalika jagad bali mabur.

Print Friendly, PDF & Email
  • Etihad Airways nggawa 4.2 yuta penumpang ing taun 2020 kanthi faktor beban kursi 52.9%
  • Etihad Airways minangka maskapai pertama ing donya kanthi 100% kru penerbangan sing divaksinasi
  • Sadurunge pandemi, Etihad ndhisiki target transformasi sing ditemtokake ing 2017, sawise ndaftar peningkatan kumulatif 55% ing asil inti ing taun pungkasan 2019

Etihad Airways wis ngumumake asil finansial lan operasine kanggo taun 2020, nyathet penurunan 76% penumpang sing digawa sajrone taun (4.2 yuta, dibandhingake karo 17.5 juta ing taun 2019) minangka asil panjaluk sing luwih murah lan nyuda kapasitas penerbangan sing disebabake amarga penurunan global sing ora ana tandhingane ing komersial. pesawat mabur

Minangka akibat saka pandemi COVID-19 lan watesan penerbangan lan lelungan, total kapasitas penumpang dikurangi 64% ing taun 2020 dadi 37.5 milyar Kilometer Kursi (ASK) sing Sedia, mudhun saka 104 milyar ing taun 2019, kanthi faktor beban kursi mudhun dadi 52.9%, 25.8 poin persentase luwih murah dibandhingake karo 2019 (2019: 78.7%). 

 Maskapai kasebut nyathet bathi penumpang US $ 1.2 milyar ing taun 2020, mudhun dadi 74% saka US $ 4.8 milyar ing taun 2019, amarga kurang layanan sing dijadwalake lan luwih sithik wong sing lelungan. Faktor sing nyumbang kanggo iki yaiku penundaan total layanan penumpang menyang lan metu saka UEA wiwit pungkasan Maret nganti awal Juni 2020 kanggo matesi panyebaran COVID-19, selaras karo amanat pamrentah UAE. Luwih saka 80% total penumpang sing digawa ing taun 2020 diterbitake sajrone telung wulan pertama taun iki, nuduhake penurunan permintaan sing akeh banget amarga krisis global saya suwe saya suwe.

Operasi kargo maskapai kasebut, sebaliknya, nyathet kinerja sing kuat banget, kanthi paningkatan pendapatan 66% saka US $ 0.7 milyar ing taun 2019 dadi US $ 1.2 milyar ing taun 2020, didhukung dening permintaan pasokan medis kayata Personal Protective Equipment (PPE) lan obat-obatan, dipasangkan karo kapasitas penerbangan global sing winates. Pangasil kargo tambah apik 77%.

Nanging, biaya operasional mudhun nganti 39% taun-taun, saka US $ 5.4 milyar ing taun 2019 dadi US $ 3.3 milyar ing taun 2020, amarga gabungan saka kapasitas pangurang lan biaya sing ana gandhengane karo volume, uga fokus ing prakarsa ngemot biaya. Overhead suda 25% dadi US $ 0.8 milyar (2019: US $ 1.0 milyar) ing jangka wektu iki, sanajan asale tetep, amarga inisiatif manajemen kas lan likuiditas sajrone krisis, dene biaya finansial dikurangi 23% kanthi fokus ing saldo. nyusun ulang sheet.

Sakabèhé, iki nyebabake kerugian operasional inti US $ 1.70 milyar (2019: US $ 0.80 milyar) ing taun 2020, karo EBITDA dadi negatif US $ 0.65 milyar (2019: positif US $ 0.45 milyar).

Sadurunge pandemi, Etihad ndhisiki target transformasi sing ditemtokake ing 2017, sawise ndaftar peningkatan kumulatif 55% ing asil inti ing pungkasan taun 2019. Momentum iki terus diwiwiti ing taun 2020, kanthi kuartal pertama (Q1) sing nuduhake asil paningkatan taun 34%. Maskapai iki terus target turnaround lengkap ing taun 2023, sawise nyepetake rencana transformasi lan nyusun ulang organisasi sajrone pandemi dadi bisnis sing ramping lan luwih lincah.

Tony Douglas, Chief Executive Officer Group, ujar: "Covid nggegirisi dhasar industri penerbangan, nanging amarga wong-wong sing darmabakti lan dhukungan saka pemegang saham, Etihad tetep mantep lan siyap main peran penting nalika jagad kasebut bali mabur. Sanajan ora ana sing bisa prédhiksi kepiye 2020 bakal diluncurake, fokus fokus ing ngoptimalake fundamental bisnis inti sajrone telung taun kepungkur nggawe Etihad supaya bisa nanggepi krisis global kanthi tegas. Kita wis tumindak kanthi nglindhungi wong lan tamu, nggawe program kesehatan lan kesehatan sing misuwur ing industri, lan nyusun bisnis supaya bisa luwih pulih. Minangka maskapai pertama ing donya sing vaksin kabeh pilot operasi lan kru kabin nglawan COVID, kita siyap nampani para turis supaya bisa lelungan kanthi kelas paling apik karo Etihad Airways. ”

Adam Boukadida, Kepala Petugas Keuangan, ujar: "Kita miwiti taun kanthi landhesan tenan kanthi ngluwihi target transformasi kanggo Q1 lan ngarepake kinerja sing kuat kanggo taun ngarep - lan banjur pandemi bakal ditindakake. Amarga bathi penumpang ora katut, kita njupuk tindakan langsung kanggo ngamanake kesehatan finansial jangka panjang Etihad, kanthi macem-macem langkah kanggo nyuda pengaruh Covid ing bisnis kita. Sanajan ana tekanan sing signifikan marang arus kas, kita tetep tetep likuiditas kanthi fokus ing kendhali biaya, nggedhekake penghasilan kargo, nambah kapabilitas charter lan ningkatake fasilitas kredit inovatif kayata sukuk transisi sing gegandhengan karo keberlanjutan ing donya. Iki didhukung dening Etihad nahan A kanthi peringkat kredit 'prospek stabil' dening Fitch, dadi salah sawijine maskapai penerbangan kanggo njaga peringkat sadurunge COVID. ”

Ringkesan asil 2020:

20202019
Pendapatan penumpang (US $ milyar) 1.24.8 
Pendapatan kargo (US $ milyar) 1.20.70 
Pendapatan operasi (US $ milyar)2.75.6
EBITDA (US $ milyar)(0.65)0.45
Asil operasi inti (US $ milyar)(1.7)(0.8) 
Total penumpang (yuta) 4.217.5 
Kilogram kursi kasedhiya (milyar)37.5 104.0 
Faktor momotan kursi (%)52.978.7 
Jumlah pesawat103101
Tonase kargo (ton ton '000)575.7635.0 
Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.