24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Editorial Warta Pamrentah Kabar Olahraga Industri Hospitality Investments News Mbangun maneh Sudan Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan Singapur Warta Breaking UK USA Breaking News Maneka Warta

Vaksin COVAX pisanan ing Afrika: Adil lan adil?

vaksin 2
Databank COVID-19 mbukak-mbukak WHO
ditulis dening Galileo Violini

Apa kasus vaksin tunggal sing ditampa ing Afrika iki kasunyatan sing nggegirisi amarga mayoritas negara-negara sing isih ngenteni nampa vaksin yaiku Afrika?

Print Friendly, PDF & Email
  1. Masalah distribusi vaksin sing padha minangka tes moral paling gedhe sing diadhepi komunitas global.
  2. Distribusi sing ora padha nambah panularan ing negara-negara sing nampa jumlah sing luwih sithik utawa ora, lan iki luwih milih mutasi anyar.
  3. Pengaruh ing panyebaran infeksi kasebut bakal mbebayani pengaruh kabijakan vaksinasi ing negara-negara paling sugih.

Meh telung wulan sawise vaksinasi pertama ing Inggris, ana warta apik banget kanggo Afrika yen wingi Sudan entuk pangiriman kaping pisanan 900,000 dosis. Iki dikoordinasi dening UNICEF ing framework program COVAX. Warta apik tambahan yaiku woro-woro manawa sesuk Uganda bakal nampa 854,000 dosis pertama, sing uga kalebu bagean saka 3.5 yuta sing diarepake kanggo nampa program kasebut.

Warta sing apik lan ditunggu-tunggu iki ora ngidini pasokan vaksin ora disapu ing karpet, sing umume minangka akibat saka penimbunan negara-negara sing paling sugih, kabijakan firma farmasi, lan kelemahane negara-negara sing ora duwe ora mung mengaruhi negara-negara sing paling murah. Ing intervensi web virus ing Parlemen Eropa, Ms. Manon Aubry nyalahake tuduhan kelemahane ing Uni Eropa lan presiden dheweke, Ms. Ursula van Leyden, lan narik kawigatosan tumrap klausa kontrak vaksin sing ora dingerteni.

Ana sawetara panjaluk kanggo nundha hak intelektual (IPR) saka vaksin kasebut, paling ora nalika pandemi COVID-19 terus. Organisasi internasional sing kompeten kanggo perkara iki yaiku Organisasi Perdagangan Dunia (WTO) sing ing rapat Dewan Umum lan Komite, sing dijadwal tanggal 1 Maret 5 mesthine bakal nggawe keputusan babagan usulan India lan Afrika Selatan sing duwe paten lan IPR liyane babagan obat-obatan, tes diagnostik, lan vaksin marang COVID-19 ditanggepi sajrone pandemi kasebut.

Proposal iki entuk dhukungan saka Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) lan dening Médecins Sans Frontières (MSF), sing dadi presiden internasional, Pak Christos Cristou, njaluk dhukungan saka Presiden Uni Eropa lan Perdana Menteri Italia, Mr. Mario Draghi, supaya proposal kasebut disetujoni. Identifikasi para tamu ora sengaja. Pancen, negara-negara Eropa dadi mayoritas mayoritas minoritas anggota WTO sing nentang langkah kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Galileo Violini