Airlines aviation Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Plancongan Bisnis China Breaking News Warta Pamrentah Industri Hospitality Investments News Mbangun maneh tanggung jawab Keslametan Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan Singapur Warta Breaking UK USA Breaking News Maneka Warta

Negara pisanan China ing donya ngluncurake paspor virus

Negara pisanan China ing donya ngluncurake Passport Virus Hijau
paspor virus

China ngluncurake Paspor Virus Hijau kanthi program sertifikat kesehatan lan dikira minangka "Paspor Virus" sing misuwur ing donya.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Program kasebut kalebu kode QR sing dienkripsi sing ngidini panguwasa negara liya entuk informasi kesehatan turis saka China.
  2. Amerika Serikat lan Inggris Raya kalebu salah sawijining negara sing saiki nganggep ngetrapake ijin sing padha sing bisa dadi paspor virus.
  3. Tantangan kanggo miwiti maneh lelungan ing saindenging jagad yaiku nuduhake teknologi sing njamin sistem paspor kesehatan sing seragam sing dituduhake dening akeh negara.

China ngumumake yen paspor virus ijo, utawa sertifikat kesehatan, bakal dadi sertifikat digital utawa kertas sing nuduhake status vaksinasi warga negara lan asil tes lan swab sing ditindakake. Sertifikat kasebut bisa dipikolehi liwat platform WeChat sing diluncurake wingi, wiwitane bakal kasedhiya mung kanggo warga Tionghoa lan ora wajib.

Program China kalebu kode QR sing dienkripsi sing ngidini panguwasa negara liya entuk informasi kesehatan turis saka China. Kode kesehatan QR ing WeChat lan aplikasi smartphone Tionghoa liyane wis dibutuhake supaya bisa mlebu transportasi domestik lan akeh ruang umum ing China.

Sertifikat kasebut diluncurake "kanggo mbantu ningkatake pemulihan ekonomi global lan nggampangake lelungan lintas wates," ujare juru bicara kementerian luar negeri. Nanging, sertifikat kesehatan internasional saiki mung kasedhiya kanggo digunakake dening warga China lan durung diwajibake.

Amerika Serikat lan Inggris Raya kalebu negara sing saiki nganggep ngetrapake ijin sing padha sing bisa tumindak minangka paspor virus. Uni Eropa uga ngupayakake vaksin "pass hijau" sing ngidini warga bisa lelungan ing antarane negara anggota lan luar negeri.

Maskapai uga ngatur awake dhewe kanggo nggawe paspor kesehatan digital sing seragam bisa kanggo operator paling akeh. Ing kene, IATA njupuk lapangan kasebut kanthi Travel Pass, sing wis dites ing sawetara maskapai penerbangan lan bakal mlebu tahap panggunaan maju ing rute London-Singapura wiwit tanggal 15 Maret.

Tantangan kanggo miwiti maneh lelungan ing saindenging jagad - kaya sing wis ditemtokake dening akeh pemain ing sektor lelungan - yaiku nuduhake teknologi utawa nggunakake alat sing njamin sistem paspor kesehatan sing seragam sing dituduhake dening akeh negara lan industri.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Mario Masciullo - Khusus kanggo eTN