Draft otomatis

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita | Gabung Acara Langsung | Pateni Iklan | Live |

Klik ing basa sampeyan kanggo nerjemahake artikel iki:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Catalan Catalan Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Chinese (Traditional) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Danish Danish Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Irish Irish Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Telugu Telugu Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Welsh Welsh Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Yoruba Yoruba Zulu Zulu

Masa depan LATAM Airlines miturut CEO Peter Cerda

Roberto Alvo maju dadi CEO lan masa depan LATAM Airlines
CEO LATAM Airlines

CEO LATAM Airlines, Roberto Alvo, ngomong babagan njupuk dadi CEO maskapai utama ing Amerika Latin, sing wis ditabuh banget saka COVID-19.

  1. LATAM dadi salah sawijining 10 maskapai penerbangan paling gedhe ing donya lan jelas merek internasional sing sukses banget, malah merek global ing industri kasebut.
  2. Sampeyan njupuk minangka CEO perusahaan sajrone pandemi, COVID, wiwit nyebar liwat Asia menyang Eropa.
  3. Sampeyan dadi kepala LATAM, lan kurang saka rong wulan, ing wulan Mei, sampeyan ngajokake bab 11.

Ing wawancara langsung, Peter Cerda saka CAPA - Pusat Penerbangan, ngobrol karo Robert Alvo, CEO LATAM Airlines sing mentas jenenge.

Peter Cerda:

Aku seneng banget diwawancarai salah sawijining pimpinan penerbangan perdana Amerika Latin, Roberto Alvo, pejabat eksekutif LATAM. Buenos dias Roberto, piye kabare?

Roberto Alvo:

Hola Peter, hai Peter, piye kabare? Seneng ndeleng sampeyan lan seneng bisa teka ing kene kanggo kabeh wong sing bakal melu. Matur nuwun maneh

Peter Cerda:

Dadi, aku langsung miwiti. Aku duwe sawetara tanggal penting tenan ing kene. September 2019, sampeyan diumumake dadi CEO anyar kanggo [Enrique Cueto 00:01:03], legenda, sawijining wong sing nggawe maskapai utama ing wilayah kasebut. Sampeyan ahli waris kanggo sukses maskapai gedhe lan gedhe. Mung sawetara wulan sawise, Maret minangka dina gedhe kanggo sampeyan. Sampeyan njupuk minangka CEO perusahaan sajrone pandemi, COVID, wiwit nyebar liwat Asia menyang Eropa. Sampeyan dadi kendharaan LATAM, lan kurang saka rong wulan, ing wulan Mei, sampeyan wis entuk ngajokake bab 11. Ora bulan madu sing apik banget. Lan wiwit iku, mung wis setahun tantangan gedhe, ora mung global, nanging ing level regional. Amerika Latin lan Karibia wis misuwur banget. Umume wates kita wis ditutup. Kepiye kahanan sampeyan setaun iki? Lan apa sampeyan getun tanggal September nalika diumumake manawa sampeyan bakal dadi CEO sabanjure? Apa sampeyan mbayangno bakal ana ing papan saiki?

Roberto Alvo:

Ora. Maksudku, dhisik, kanggo aku, iku pakurmatan gedhe yen duwe kesempatan kanggo sukses bisa uga CEO paling misuwur sing diduweni industri ing Amerika Latin. Enrique nglampahi 25 taun anggone mbangun LATAM saka maskapai penerbangan cilik nganti saiki. LATAM dadi salah sawijining 10 maskapai penerbangan paling gedhe ing donya lan jelas merek internasional sing sukses banget, malah merek global ing industri kasebut. Dadi, kanggo aku, dadi sumber kebanggaan kanggo nuntun, kaya sing wis kasebut, lan nyoba nggawe LATAM dadi luwih apik. Lan kanggo ngisi sepatu gedhe banget, sing mesthi dadi tanggung jawab gedhe.

Ya, lan kaya sing sampeyan ujar, sapa sing ngerti yen kurang saka 60 dina sawise aku njupuk, aku kudu nggawa perusahaan kasebut dadi bab 11. Maksudku, ora katon apik ing CV nalika aku ujar, “CEO, kurang saka 60 dina njupuk perusahaan ing bab 11. ” Katon ora apik tenan. Nanging iki pancen taun sing luar biasa. Yo wis Lan aku ora nate percaya yen bakal ana ing posisi saiki. Aku mikir manawa kanggo saben pimpinan industri, kita bisa uga ngatur wektu sing paling tantangan kanggo perusahaan ing sanjabane wektu perang. Nanging ing wektu sing padha, wis dadi pengalaman sing luar biasa. Lan aku seneng banget ndeleng kepiye klompok perusahaan iki wis bisa nglacak skenario sing tantangan banget. Banget bangga karo saben 29,000 karyawan sing makarya ing LATAM. Lan kita ora bakal ana ing kene yen ora kanggo saben wong. Lan wis dadi pengalaman sinau sing apik kanggo kita kabeh.

Dadi, aku seneng banget bisa teka ing kene, sanajan swarane rada aneh lan ironis. Sampeyan bisa uga minangka salah sawijining wayahe paling gedhe kanggo dadi perusahaan ing kahanan sing aneh banget.

Peter Cerda:

Roberto, kita bakal nutul lan mlebu ing LATAM sawetara menit. Ayo tetep ngatasi krisis luwih suwe. Sampeyan maskapai sing duwe pra-COVID, ing pungkasan Desember 2019, liwat 330 pesawat, sampeyan mabur menyang luwih saka 30 negara, 145 tujuan. Kanthi COVID, kanthi wates sing ditutup, kita pindhah saka 1700 sambungan kutha kanthi skala regional global nganti 640 ing wulan April, sing nalika mbukak beban, saiki udakara 1400 koneksi kutha. Pungkasane larangan sing wis dileksanakake ing industri, babagan watesan penutupan, langkah-langkah karantina pemerintah, sepira angele sampeyan minangka maskapai sing bisa ngatasi krisis iki?

Roberto Alvo:

[Ora keprungu 00:04:49] Peter sing dramatis. Ing tanggal 11 Maret, kita mabur 1,650 penerbangan. Ing tanggal 29 Maret taun kepungkur, kita mudhun dadi 50 penerbangan saben dina. Dadi, 96% kurang kapasitas kurang saka 20 dina. Aku mikir yen kita kabeh padha ngalami kaya ngono. Lan suwene patang wulan meh ora digunakake apa-apa, kurang saka 10% kapasitas. Lan ing wilayah kasebut, pamulihan wis rada suwe dibandhingake karo wilayah liyane, kanthi watesan sing dileksanakake, kaya sing sampeyan ujar, dening macem-macem pamrentah. Bisa uga sing paling angel yaiku ngganti watesan lan kurang kemampuan sing kudu direncanakake pelanggan, kanthi kabeh kahanan kasebut ganti. Aku ngira manawa kita kabeh ngurmati jarak sosial, iku penting lan perlu. Nanging sayangé, sawetara kahanan sing wis kita deleng ing kene, lan manawa ing wilayah liya ing donya, nantang banget maskapai.

Aku mikir yen pemulihan, lan bisa uga bakal mbahas sithik babagan masa depan, bakal ditantang karo aturan kasebut. Lan kita kudu mikir kepiye carane supaya industri maskapai bali bisa cepet. Lan pamrentah mesthi bakal duwe peran penting ing kene.

Peter Cerda:

Ayo ngobrol sethithik babagan pamrentah ing kene. Kita duwe lingkungan sing tantangan banget. Ing wilayah kita terus ngalami kahanan sosial, ekonomi, politik saben taun. Apa pamrentah ing wilayah kita nindakake cukup kanggo mbantu industri sajrone krisis iki?

Roberto Alvo:

Pitakon angel kanggo dijawab. Kaya sing sampeyan ngerteni, kita ora entuk pitulung saka wilayah kasebut supaya bisa slamet lan bisa ditulungi, kaya akeh perusahaan ing belahan bumi Lor. Bener, sanajan pamrentahan kita cukup miskin. Iki negara-negara miskin [ora keprungu 00:06:37]. lan aku ngerti manawa pamrentah ngadhepi pirang-pirang tantangan lan kabutuhan. Lan iki minangka wilayah sing akeh wong mlarat. Lan aku ngerti tenan yen perlu ditulungi.

Saiki, aku yakin manawa pamrentah isih bisa nindakake luwih akeh. Lan cara pamrentah ngarahake wulan ngarep nalika krisis muga-muga vaksin kasebut bakal dadi kunci sukses maskapai penerbangan sing mabur ing wilayah kasebut utawa maskapai sing pengin mabur menyang wilayah kasebut. Aku seneng ndeleng pamrentah ing wilayah kasebut bisa digunakake kanthi cara sing luwih terkoordinasi. Aku mikir yen kita butuh. Iki minangka bagean gedhe ing jagad iki. Lan sayangé, ana sawetara alternatif maskapai sing pengin mabur nalika pengin pindhah. Dalan ora paling gedhe. Kita duwe sistem sepur sing sithik banget, sithik ing wilayah kasebut. Dadi, maskapai pancen penting kanggo mesthekake yen konektivitas ing wilayah kasebut tetep lan bali, lan pangembangan ekonomi sing ana gandhengane bisa dipesthekake.

Peter Cerda:

[ora bisa dirungokake 00:07:48], sampeyan nyritakake babagan penting, vaksin, lan kapercayan. LATAM [ora keprungu 00:07:53] wilayah sampeyan, wilayah, ora mung antar-regional, nanging uga internasional. LATAM bakal duwe peran penting kanggo nggawa vaksinasi kasebut menyang Amerika Latin lan nggawa menyang macem-macem komunitas. Apa peran sing sampeyan lakoni karo pamrentah? Kepiye pamrentah wis koordinasi karo sampeyan? Amarga iki minangka gaweyan sing penting banget. Kaya sing sampeyan ujar, kita ora duwe infrastruktur sing bisa nggawa vaksin kanthi cara transportasi liyane. Sawise ing wilayah kasebut, mesthine kudu pesawat. Lan LATAM bakal duwe peran penting banget. Kepiye koordinasi kasebut?

Roberto Alvo:

Ya, kita maju lan ngubungi saben pamrentah ing wilayah kasebut lan ndeleng cara bisa mbantu. Aku uga ngandhani, ing wektu iki, kita wis ngangkut menyang wilayah kasebut, menyang Amerika Selatan, meh 20 yuta dosis vaksin. Sing bisa uga meh kabeh vaksin sing wis digawa menyang wilayah kasebut. Kita setya ngewangi komunitas ing endi kita beroperasi lan negara-negara sing duwe operasi kanthi nyebarke kabeh vaksin domestik sing gratis. Lan ing wektu iki, kita wis nyebar luwih saka 9 yuta vaksin ing njero negara. Lan kita wis tekan papan sing paling adoh ing wilayah kasebut, kayata Patagonia ing Chili, Kepulauan Galápagos ing Ekuador lan Hutan Hujan Amazon ing Peru lan Brasil. Dadi, kita bangga banget manawa ana, aku nginstal gandum ing gaweyan iki lan priksa manawa kita bisa mbantu proses vaksinasi secepat sing bisa. Dadi, komitmen kita marang pamrentah ing ngendi kita operate ora mung terus ngirim vaksin kanthi gratis, nanging uga tenaga medis lan prekara liyane sing dibutuhake kanggo mesthekake yen pamrentah duwe sumber daya kanggo nglawan pandemi iki.

Klik ing NEXT PAGE kanggo terus maca