Dewan Pariwisata Afrika Warta Pamrentah Investments News wong Warta Breaking Afrika Selatan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Baginda Raja sampun seda

Baginda Raja Zulu tilar donya
jenis
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Raja Goodwill paling dawa ing Zwelithini, Raja negara Zulu ing Afrika Kidul tilar donya saiki. Presiden Dewan Pariwisata Afrika ngelingi pertemuane karo Baginda.

Print Friendly, PDF & Email

Raja Zwelithini minangka raja Zulu sing paling dawa ing sejarah, mrentah luwih saka limang dekade. Raja Kerajaan Afrika Selatan sing dikasihi, HM Goodwill Zwelithini tilar donya kanthi yuswa 72 Jumuah esuk. Pangeran Mangosuthu Buthelezi saka Kerajaan Zuly negesake iki ing pratelan dina Jumuah. 

Dheweke ditampa ing unit perawatan intensif kanggo perawatan diabetes ing provinsi sisih wétan KwaZulu-Natal wulan pungkasan, miturut media lokal. 

Ketua Dewan Pariwisata Afrika Cuthbert Ncube ngandhani ATB esuk iki nalika nerbitake pernyataan kasebut kanthi pesen WhatsApp sing penting.

“Dhumateng Kolega kanthi sedhih banget lan mbebayani nalika wara-wara babagan Rama lan Raja sing tilar donya.

Raja Goodwill Zwelithini Raja Zulus esuk iki. Muga-muga kita ngelingi Kulawarga nalika ndedonga. Putrine minangka bagean saka Kulawarga Dewan Pariwisata Afrika (ATB) lan dijaluk kerja bareng karo Hon. Menteri Eswatini nyedhiyakake program aksi kanggo acara Budaya 2020.

Presiden ATB Alain St. Ange, Seychelles ujar: "Simpati tulus karo Pamrentah lan Masyarakat Afrika Selatan. Aku duwe pakurmatan lan rasa seneng bisa ketemu karo Baginda lan ngelingi kanthi jelas pertemuan sing ora bisa dilalekake.

Ana 12.1 yuta Zulus urip ing pitung negara, umume ing KwaZulu-Natal, Afrika Selatan. Agama sing dominan yaiku agama Kristen. Zulus minangka klompok etnik paling gedhe ing Afrika Selatan, kanthi populasi cilik ing Zimbabwe, Swaziland, Botswana, Malawi, Lesotho, lan Mozambik. Zulu minangka basa Bantu.

The Kerajaan Raya, kadang diarani minangka Kakaisaran Zulu utawa Kerajaan Zululand, minangka monarki ing Afrika Kidul sing tekan pesisir Samodra India wiwit saka Kali Tugela ing sisih kidul nganti Kali Pongola ing sisih lor.

Karajan kasebut tuwuh dadi dominasi ing KwaZulu-Natal lan Afrika Kidul.

Klik ing jejere kanggo maca liyane

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.