Rekomendasi ICAO sing dianyari ndhukung industri maskapai maneh

Rekomendasi ICAO sing dianyari ndhukung industri maskapai maneh
Rekomendasi ICAO sing dianyari ndhukung industri maskapai maneh
ditulis dening Harry Johnson

Penting banget yen negara kasebut ngetrapake pandhuan iki, utamane nalika ngrencanakake kanggo miwiti maneh penerbangan internasional nalika wates bisa mbukak

Print Friendly, PDF & Email
  • Iki minangka bagean utama saka negara lan pemangku kepentingan penerbangan ing sangisore pimpinan ICAO lan kanthi dhukungan saka industri
  • Salah sawijining rekomendasi sing paling penting saka pakaryan kasebut yaiku panjaluk panguwasa nasional supaya CART ngirim asil ing keputusan nasional
  • 89% responden jajak pendapat IATA percaya manawa pamrentah kudu distandardisasi sertifikasi vaksinasi lan tes

The Asosiasi Transportasi Udara Internasional (IATA) tampi ing Organisasi Penerbangan Sipil Internasional (ICAO) Disetujoni Dewan saran paling anyar saka Aviation Recovery Task Force (CART). Output utama kalebu:

  • Rekomendasi kanggo
    • Liberalisasi penerbangan kargo sementara
    • Ngelingi vaksinasi prioritas kru udara

Tambah kerjasama ing antarane pemerintah kanggo ngetrapake rekomendasi lan pandhuan CART

  • Pandhuan sing dianyari utawa anyar kanggo
    • Sertifikat pengujian
    • Manajemen risiko COVID-19 kalebu vaksinasi lan ketergantungan

Pedoman barang sing mbebayani kanggo kreta kargo ing pesawat penumpang sing digunakake ing operasi pesawat 

Mekanisme anyar kanggo nglaporake pengurangan regulasi 

"Iki minangka bagean utama saka negara-negara lan pemangku kepentingan penerbangan ing sangisore pimpinan ICAO lan kanthi dhukungan saka industri. Mesthi wae, rekomendasi, pandhuan lan alat kasebut mung migunani yen dianut universal. Penting banget yen negara kasebut ngetrapake pandhuan iki, utamane nalika ngrencanakake kanggo miwiti maneh penerbangan internasional nalika wates bisa mbukak. Kaya sing wis dicritakake kaping pirang-pirang, gampang mateni penerbangan kanthi keputusan individu. Miwiti maneh lan njaga operasi kanggo ngirim panyambungan sing penting saka segi ekonomi lan sosial mung bisa kedadeyan yen kabeh pihak kerja bareng. Rekomendasi CART minangka blok pembangunan kerjasama kasebut, "ujare Alexandre de Juniac, Direktur Jenderal lan CEO IATA.

Urgensi kanggo Nindakake

"Salah sawijining rekomendasi sing paling penting saka karya iki yaiku panjaluk panguwasa nasional supaya CART bisa ngasilake keputusan ing keputusan nasional. Kita kabeh ngerti pentinge penerbangan kanggo ekonomi. Lan implementasi pedoman sing selaras yaiku sing bakal nggawe wong kerja maneh kanthi cara industri mindhah maneh. Nalika ICAO nglacak implementasine, penting uga kanggo nglacak pengaruh pangembangan paling anyar ing COVID-19 ing kerangka manajemen risiko, utamane nalika kita ngerti luwih akeh babagan efektifitas vaksin tumrap panularan, "ujare de Juniac.

Sertifikat Tes Harmonisasi

Persyaratan sertifikat tes COVID-19 sing ditampa sacara global kalebu kerangka teknologi kanggo nggawe versi digital kanthi aman lan penggabungan sertifikat vaksinasi disepakati. Rekomendasi kasebut saiki kalebu ing Manual ICAO babagan Pengujian lan Langkah Manajemen Risiko Cross-Border. 

Saka perspektif nyiapake restart industri, iki minangka salah sawijining output CART sing paling penting. Pendapat umum uga nggambarake iki kanthi polling IATA anyar sing nglaporake manawa 89% responden percaya manawa pamrentah kudu distandardisasi sertifikasi vaksinasi lan pengujian. Iki bakal dadi elemen kritis kanggo nggedhekake mupangat IATA Travel Pass lan teknologi liyane sing dikembangake kanggo ngatur kredensial lelungan digital.

Vaksinasi lan Plancongan

CART ndhukung loro rekomendasi kebijakan utama sing ana gandhengane karo vaksinasi sing bakal dadi penting kanggo miwiti maneh penerbangan internasional sing efisien:

Prioritas akses menyang vaksinasi pesawat udara: Rekomendasi CART nderek pandhuan sing diwenehake dening Organisasi Kesehatan Dunia kanthi kerangka apa negara kudu dipikirake nalika milih klompok prioritas vaksinasi. Vaksinasi kru bisa mbiyantu aircrew sing "siap mabur" cukup kanggo njaga rantai pasokan kritis, utamane gegandhengan karo transportasi vaksin lan pasokan medis liyane.

Vaksinasi wisatawan: CART nyaranake supaya para plancong ora divaksinasi kanggo lelungan internasional. 

Konfigurasi Regulasi

Regulator duwe tantangan njaga tingkat keamanan sing dhuwur kanthi pengurangan regulasi sing cukup kanggo nyetel kahanan industri sing umume wis didhasarake setaun saiki. Kanthi dhukungan saka industri, ICAO wis njupuk posisi kanggo ngganti alegasi sing wis ana kanthi tumindak tartamtu. Ndhukung iki kanthi sistem Target Target Exemption (TE) sing ngidini negara ngirim lan ngakses pendaptaran tumindak sing ditindakake kanggo njaga validitas sertifikat, lisensi, lan persetujuan liyane sajrone pandemi COVID-19. 
 

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

eTurboNews | TravelIndustry News