Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Kabar Olahraga News tanggung jawab Pariwisata Rahasia Plancongan News Wire Plancongan USA Breaking News Maneka Warta

WHO: Dilaporake ora ana korban vaksin COVID-19

WHO: Dilaporake ora ana korban vaksin COVID-19
Juru bicara WHO Tarik Jasarevic
ditulis dening Harry Johnson

Komite Penasihat Global WHO babagan Keamanan Vaksin kanthi sistematis mriksa sinyal keamanan lan keprihatinan babagan vaksin COVID-19

Print Friendly, PDF & Email
  • Ing tanggal 9 Maret, luwih saka 268 yuta dosis vaksin COVID-19 wis diwenehake ing saindenging jagad wiwit wiwitan pandemi
  • Ora ditemokake kasus pati sing disebabake amarga vaksin COVID-19 nganti saiki
  • Vaksinasi nglawan COVID-19 ora bakal nyuda pati amarga sebab liyane

The Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) dina iki komentar babagan Denmark, Islandia, Italia lan Norwegia sing nundha panggunaan AstraZeneca vaksin sawise laporan trombosis ing antarane sing divaksinasi.

Miturut badan kesehatan ing saindenging jagad, luwih saka 268 yuta wong wis divaksinasi marang COVID-19 sacara global, lan ora ana kematian saka vaksin kasebut sing dikonfirmasi wiwit tanggal 9 Maret.

"WHO ngerti manawa minangka langkah pencegahan, sawetara negara ing Uni Eropa nundha panggunaan vaksin AstraZeneca tartamtu sing disebarake ing Uni Eropa, adhedhasar laporan kelainan koagulasi getih langka ing wong sing nampa vaksin saka kelompok kasebut. . Iki diputusake minangka pancegahan nalika investigasi lengkap rampung, "ujare Juru Bicara WHO, Tarik Jasarevic.

"Penting, dicathet yen posisi Komite Penilaian Risiko Farmakovigilansi Badan Obat Eropa yaiku yen mupangat vaksin kasebut bakal luwih gedhe tinimbang risikone, lan vaksin kasebut bisa terus ditindakake nalika diselidiki kasus-kasus kedadeyan tromboembolik lagi ditindakake," ujare juru bicara.

"Komite Penasihat Global WHO babagan Keamanan Vaksin (GACVS) kanthi sistematis nyemak sinyal keamanan vaksin lan masalah sing ana gandhengane karo keamanan vaksin COVID-19, lan ketemu saben rong minggu kanggo menehi saran babagan sinyal safety anyar utawa masalah sing ana gandhengane karo vaksin COVID-19," tambahe.

"GACVS kanthi tliti mbiji laporan saiki babagan vaksin Astra Zeneca. Sanalika WHO wis ngerti babagan kedadeyan kasebut, temuan lan apa wae perubahan rekomendasi saiki bakal langsung dilaporake menyang masarakat. Vaksinasi nglawan COVID-19 ora bakal nyuda pati amarga sebab liyane. Pati amarga sebab liyane bakal terus kedadeyan, kalebu sawise vaksinasi, nanging ora ana hubungane, "ujare Jasarevic.

Dilaporake dina Kamis, Denmark lan sawetara negara liya wis nundha panggunaan vaksin AstraZeneca sawise laporan trombosis ing antarane wong-wong sing divaksinasi. Sadurunge, Badan Obat Eropa (Ema) nyaranake supaya terus nggunakake vaksin kasebut, amarga ora kabukten gejala kasebut disebabake dening vaksinasi. Miturut EMA, ing tanggal 10 Maret, ana 30 kasus komplikasi tromboembolik ing antarane 5 wong sing ngatur vaksin AstraZeneca. Agensi kasebut negesake manawa iki tegese jumlah efek samping sing dilaporake ing antarane wong sing divaksinasi ora ngluwihi jumlah kasus kasebut ing populasi umume.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.