Warta Pamrentah Kabar Olahraga News Keslametan Swiss Breaking News Pariwisata USA Breaking News Maneka Warta

Transkrip: Direktur Jenderal WHO mrentah supaya kabeh Duta Besar PBB ing New York

Transkrip: Direktur Jenderal WHO mrentah supaya kabeh Duta Besar PBB ing New York
sapa1
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Tedros Adhanom, Direktur Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) pidato dialog ing Perwakilan Tetap PBB ing New York tanggal 10 Maret.
Iki minangka transkrip

Print Friendly, PDF & Email

Matur nuwun, dhumateng sampeyan, lan matur nuwun dhumateng para rawuh saka Grup Jembatan kanthi undhangan kanggo wicara saiki. 

Kita banget ngurmati dhukungan sampeyan kanggo multilateralisme, nguatake Perserikatan Bangsa-Bangsa lan bangunan jembatan. 

Yen ana siji bab sing diajarke pandemi ing taun kepungkur, yaiku kita minangka manungsa, lan siji-sijine cara kanggo ngadhepi ancaman bareng yaiku kerja sama golek solusi bebarengan. 

COVID-19 wis mbukak, ngeksploitasi lan nambah garis-garis kesalahan geopolitik ing jagad iki. 

Virus iki tuwuh ing pamisahan, nanging kanthi persatuan nasional lan solidaritas global, bisa dikalahake. 

Iki pancen cocog karo pendekatan global babagan peluncuran vaksin. 

Wiwit awal pandemi, kita ngerti manawa vaksin bakal dadi alat sing penting kanggo ngontrol. 

Nanging kita uga ngerti saka pengalaman manawa pasukan pasar mung ora bakal ngirim distribusi vaksin sing padha. 

Nalika HIV muncul 40 taun kepungkur, antiretrovirus sing nylametake nyawane berkembang, nanging luwih saka sepuluh taun kepungkur sadurunge wong miskin ing donya entuk akses. 

Nalika pandemi H1N1 njeblug 12 taun kepungkur, vaksin dikembangake lan disetujoni, nanging nalika wong miskin ing donya entuk akses, pandemi kasebut wis rampung. 

Mula ing wulan April taun kepungkur, kita nggawe Akses menyang Akselerator Alat COVID-19, sing kalebu pilar vaksin COVAX, kemitraan antarane Gavi, CEPI, Unicef, WHO lan liya-liyane. 

Nalika riwayat pandemi ditulis, aku percaya manawa Akselerator ACT lan COVAX bakal dadi salah sawijining kasuksesan sing nyata. 

Iki minangka kemitraan sing durung pernah ana sadurunge sing ora mung bakal ngalami owah-owahan pandemi, nanging uga bakal ngganti cara tanggepan jagad kesehatan darurat ing mangsa ngarep. 

Rong minggu kepungkur, Ghana lan Côte d'Ivoire dadi negara pertama sing nampa dosis liwat COVAX. 

Secara total, COVAX saiki wis ngirim luwih saka 28 yuta dosis vaksin menyang 32 negara, kalebu sawetara negara sing diwakili ing kene saiki. 

Iki nyengkuyung kemajuan, nanging volume dosis sing disebar liwat COVAX isih isih sithik. 

Babak alokasi pertama kalebu antara 2 lan 3 persen populasi negara sing nampa vaksin liwat COVAX, sanajan negara liya maju kanthi cepet kanggo vaksinasi kabeh populasi sajrone sawetara wulan sabanjure. 

Salah sawijining prioritas utama saiki yaiku nambah ambisi COVAX kanggo mbantu kabeh negara mungkasi pandemi kasebut. Iki tegese tumindak mendesak kanggo nambah produksi. 

Minggu iki, WHO lan mitra COVAX ketemu karo mitra saka pamrentah lan industri kanggo ngenali kemacetan ing produksi lan ngrembug babagan cara ngatasi masalah kasebut. 

Kita ndeleng papat cara kanggo nindakake iki. 

Pendekatan jangka pisanan lan paling cendhak yaiku nyambungake pabrikan vaksin karo perusahaan liyane sing duwe kapasitas berlebihan kanggo ngisi lan ngrampungake, kanggo nyepetake produksi lan nambah volume. 

Sing nomer loro yaiku transfer teknologi bilateral, liwat lisensi sukarela saka perusahaan sing duwe paten vaksin menyang perusahaan liyane sing bisa ngasilake. 

Conto sing apik kanggo pendekatan iki yaiku AstraZeneca, sing wis ngirim teknologi vaksin kasebut menyang SKBio ing Republik Korea lan Institut Serum India, sing ngasilake vaksin AstraZeneca kanggo COVAX. 

Kerugian utama saka pendekatan iki yaiku kurang transparan. 

Pendekatan kaping telu yaiku transfer teknologi terkoordinasi, liwat mekanisme global sing dikoordinasi dening WHO. 

Iki nyedhiyakake luwih transparan, lan pendekatan global sing luwih koheren sing nyumbang kanggo keamanan kesehatan regional. 

Lan minangka mekanisme sing bisa nambah kapasitas produksi ora mung kanggo pandemi iki, nanging uga pandemi mbesuk, lan kanggo vaksin sing digunakake ing program imunisasi rutin. 

Lan nomer papat, akeh negara kanthi kapasitas nggawe vaksin bisa miwiti ngasilake vaksin dhewe kanthi ngilangi hak kekayaan intelektual, kaya sing diusulake dening Afrika Selatan lan India menyang Organisasi Perdagangan Dunia. 

Perjanjian TRIPS dirancang kanggo ngidini keluwesan hak kekayaan intelektual yen ana kahanan darurat. Yen saiki dudu wayah kanggo nggunakake fleksibilitas kasebut, kapan? 

Suwe-suwe, bakal ana vaksin sing cukup kanggo kabeh wong, nanging saiki, vaksin minangka sumber winates sing kudu digunakake kanthi efektif lan strategis. 

Lan cara sing paling efektif lan strategis kanggo nyegah transmisi lan nylametake nyawane global yaiku kanthi vaksinasi sawetara wong ing kabeh negara, tinimbang kabeh wong ing sawetara negara. 

Pungkasane, ekuitas vaksin minangka perkara sing bener. Kita minangka siji kamanungsan, kita kabeh padha, lan kita kabeh kudu padha ngakses alat kanggo nglindhungi kita. 

Nanging ana uga alasan ekonomi lan epidemiologis sing kuat kanggo ekuitas vaksin. Iki kanggo kepentingan saben negara dhewe. 

Munculé varian sing bisa ditularaké banget nduduhake manawa kita ora bisa mungkasi pandemi ing endi wae nganti kita mungkasi ing endi wae. 

Semono uga luwih akeh virus sing kudu nyebar, luwih akeh kesempatan kanggo ngowahi cara supaya vaksin ora efektif. Kita kabeh bisa mungkasi maneh ing alun-alun. 

Kayane tambah jelas yen pabrikan kudu nyetel evolusi COVID-19, kanthi nggunakake varian paling anyar kanggo tembakan booster ing mangsa ngarep. 

Lan negara-negara sing wis berjuang karo akses vaksin bisa uga ketinggalan babagan akses menyang dosis panguat kasebut. 

WHO ngupayakake jaringan ahli global kanggo ngerti varian anyar kasebut, kalebu bisa nyebabake penyakit sing luwih parah, utawa kena pengaruh vaksin utawa diagnostik. 

Munculé varian kasebut uga nyoroti manawa vaksin nglengkapi lan ora ngganti langkah-langkah kesehatan masyarakat. 

=== 

Kaluhuran, 

Aku pengin ninggalake sampeyan karo telung panjaluk. 

Kaping pisanan, kita njaluk dhukungan terus kanggo ekuitas vaksin. 

Ekuitas vaksin minangka cara paling apik lan paling cepet kanggo ngontrol pandemi global, lan urip maneh ekonomi global. 

Ing wiwitan taun, aku njaluk tumindak terkoordinasi kanggo mesthekake vaksinasi diwiwiti ing kabeh negara sajrone 100 dina pisanan taun iki. 

Negara sing terus nganggo pendekatan pertama saya ngrusak COVAX lan mbebayani pemulihan global. 

Minangka mantan Menteri dhewe, aku ngerti banget manawa saben negara duwe kewajiban nglindhungi rakyat dhewe. 

Lan aku ngerti tekanan sing ana ing pamrentah. 

Kita ora njaluk negara apa wae supaya bisa menehi resiko marang bangsane dhewe. Nanging kita mung bisa nglindhungi kabeh wong kanthi nyuda virus iki ing endi wae sekaligus. 

Nasionalisme vaksin mung bakal nambah pandemi, watesan sing dibutuhake kanggo ngemot, lan kasengsarane manungsa lan ekonomi. 

Kapindho, kita njaluk dhukungan terus kanggo WHO. 

Tinjauan sawise SARS, pandemi H1N1 lan epidemi Ebola Afrika Kulon nyoroti kekurangan keamanan kesehatan global, lan menehi akeh rekomendasi supaya negara-negara kasebut ngatasi kesenjangan kasebut. 

Sawetara dileksanakake; wong liya ora dirungokake. 

Jagad ora butuh rencana liyane, sistem liyane, mekanisme liyane, panitia liyane utawa organisasi liyane. 

Sampeyan kudu ngiyatake, ngetrapake lan mbiayai sistem lan organisasi sing ana - kalebu WHO. 

Lan nomer telu, kita njaluk dhukungan terus kanggo pusat kesehatan ing pembangunan internasional. 

Pandemi iki mbuktekake manawa yen kesehatan ana ing bebaya, kabeh bakal ana risiko. Nanging yen kesehatan dilindhungi lan dipromosekake, individu, kulawarga, komunitas, ekonomi lan negara bisa subur. 

Ing Majelis Umum PBB ing September 2019, kabeh Negara Anggota PBB melu-melu ndhukung deklarasi politik babagan cakupan kesehatan universal, mung sawetara wulan sadurunge pandemi COVID-19 diwiwiti. 

Pandemi iki mung negesake kenapa jangkoan kesehatan universal penting banget. 

Mbangun sistem kesehatan sing kuwat kanggo jangkoan kesehatan universal mbutuhake investasi ing perawatan kesehatan utama, sing dadi mripat lan kupinge saben sistem kesehatan, lan garis pertahanan pertama tumrap kabeh kahanan darurat kesehatan, wiwit saka krisis pribadi serangan jantung nganti wabah saka virus anyar lan agawe. 

Pungkasane, sejarah ora mung bakal ngadili kita kanthi cara mungkasi pandemi, nanging apa sing kita sinaoni, apa sing diganti, lan mbesuk kita nilarake anak. 

Aku matur nuwun.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.